Daniela Bololoi - desemnată Omul Anului 2013
Daniela Bololoi - presedinta Asociatiei Help Autism a fost desemnata „Omul Anului 2013”, la categoria Anonimul, în cadrul galei organizate de Cotidianul.
Pentru al patrulea an consecutiv, cotidianul.ro și-a onorat laureații. În cadrul festiv al ceremoniei ce a fost găzduită de Sala New York a Hotelului Pullman din București, cotidianul.ro i-a premiat pe aceia dintre români care s-au aflat printre performerii anului 2013, fiecare în domeniul său de activitate.
Ceremonia decernării Premiilor cotidianul.ro - Omul Anului 2013 a început atipic: prima categorie premiată a fost cea a cititorilor. Adică Omul Anului-Anonimul - premiu acordat Danielei Bololoi - președinta Asociației Help Autism.
Omul Anului-Anonimul, o persoană mai puţin cunoscută în mediul public, dar care, în 2013, a făcut demersuri pentru susţinerea unei cauze comune multor semeni. Prin truda sa, „Anonimul” a contribuit la conştientizarea unei situaţii ce merită atenţia întregii societăţi din România.
Alexandra Dumitriu, marketing manager, cea care a inițiat și a gestionat acest proiect, a vorbit despre un lucru greu, dar care ne obligă pe toți la solidaritate: copiii cu autism. Alexandra Dumitriu s-a referit la eforturile Danielei Bololoi, președinta asociației care vine în sprijinul copiiilor cu autism, HelpAutism, mama unui copil cu acest diagnostic. Daniela Bololoi, un om care s-a ridicat deasupra acestui dat și a încercat să îi țină piept, venind în sprijinul altor familii cu prunci care au același diagnostic. Daniela Bololoi a primit premiul pentru eforturile sale de a-i sprijini și pe alții aflați în situația domniei sale, prin înființarea - cu ajutorul donațiilor și al sponsorilor, adică al oamenilor cărora le pasă - a primului Centru de Diagnostic și Evaluare pentru copiii cu risc de autism.
Pledoaria Danielei Bololoi, căreia i se alătură și cotidianul.ro, este aceea pentru drepturi egale pentru micuții cu acest dat. Daniela Bololoi a povestit cum a reușit să împace două posturi: aceea de mamă ”cât mai bună” pentru copilul său și pe cea de președinte al organizației prin care au fost recuperați, până acum, 140 de alți copii și care a oferit sprijin pentru mulți alții. ”Premiul pe care îl primesc aici i se datorează băiețelului meu”, a punctat Daniela Bololoi.
În 2013, în evidenţele statului erau aproximativ 7.200 de copii cu autism. Conform statisticilor internaţionale, 1 din 100 de copii are o formă de autism diagnosticat sau nu. Şansa reală de recuperare şi câştigarea a autonomiei o reprezintă diagnosticul precoce şi intervenţia timpurie. 50% dintre copiii cu TSA care intră în terapie între vârsta de 1 şi 4 ani se recuperează în mod semnificativ.
Help Mălin, asociaţia ce a pornit cu această denumire, este cunoscută acum ca Asociaţia HelpAutism. Daniela Bololoi, mama unui băieţel diagnosticat cu tulburare de spectru autist, Mălin, este cea care, în încercarea sa de a-şi ajuta copilul şi de a găsi soluţii cât mai eficiente de tratare a copiilor cu acest diagnostic, a înfiinţat Asociaţia HelpAutism, care, în prezent, susţine terapia de recuperare a peste 140 de copii, printr-un program gratuit de diagnostic precoce, cu două centre în Bucureşti şi o filială în Suceava şi prin implicarea activă în schimbarea legislativă a autismului şi modului în care se raportează instituţiile statului la problema autismului în România.
În cadrul galei, au mai primit distincția „Omul Anului” actorul Marius Manole, regizorul Felix Alexa, pictorul Ștefan Câlția, dirijorul Horia Andreescu, omul de afaceri Ioan Popa, jurnalistul Moise Guran, medicul Dorel Săndesc, avocatului Remus Borza, sportivei Simona Halep. Au mai primit diplome jurnaliștii Lucian Gheorghiu și Marcel Bărbătei.
Asociația Help Autism
Share pe Facebook |