Bune practici în parteneriate public-private pentru intervenţia în TSA şi alte problematici sociale

Image
Image

Împreună îi putem ajuta aibă șanse reale la integrare

În România …

trăiesc 40 000 de persoane cu autism, în evidența statului se află doar 15 537 de copii și adulți. În fiecare an, 1000 de copii se diagnostichează cu autism în România. 

1 copil cu autism din 4 nu merge la școală sau grădiniță deși au vârsta potrivită.

În Europa, mai puțin de 10% dintre adulții cu autism au un job. În România, doar 1%.

Pentru a avea acces real la integrare în comunitate, este nevoie de un efort comun public-privat pentru creșterea programelor de acces la servicii sociale, educaționale și de sănătate.

Ce facem în proiect?

Persoanele cu TSA din comunitate au nevoie de servicii: de recuperare, de îngrijire, de locuire, de integrare pe piața muncii.

Parteneriatele public-private sunt esențiale pentru a preîntâmpina nevoile beneficiarilor conform viziunii SCAP. 

1/3 din serviciile sociale dezvoltate la nivel național sunt private/ONG-uri (conform Ministerului Muncii)

Organizațiile non profit, pentru a fi parteneri viabili în comunitate, au nevoie de întărirea capacității organizaționale.

  • Creștem capacitatea organizațională a 20 de ONG-uri din municipiul București și Ilfov, prin instruirea a 60 de persoanedin rândul membrilor lor, voluntarilor sau angajaților;
  • Creăm un ghid de bune practici de parteneriate public-private pentru serviciile sociale;
  • Evaluăm gradul de acoperire în comunitatea Sectorului 3 a nevoilor privind serviciile sociale dedicate persoanelor cu dizabilități, în special cu TSA;
  • Monitorizăm serviciile sociale dedicate persoanelor cu dizabilități, în special cu TSA și venim cu propuneri de îmbunătățire.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020

www.poca.ro 

Image
Image

Resurse pentru parteneriate de lungă durată

Principii de guvernanță ale parteneriatelor public-private eficiente:

1. Creșterea calității este un obiectiv comun: Parteneriatul public-privat asigură creșterea continuă a calității serviciilor, în bene ciul persoanelor a ate în situații vulnerabile.

2. Co-finanțare: Instituția publică și partenerul privat asigură surse de nanțare pentru proiectele desfășurate în parteneriat.

3. Creșterea capacității: Instruirea continuă a personalului ambilor parteneri de proiect sporește e ciența serviciilor oferite bene ciarilor.

4. Sustenabilitate: Partenerul privat suportă costuri pe termen lung, iar instituția parteneră identi că soluții de nanțare permanentă.

 

Rămâi conectat la poveștile lor de reușită

O dată pe lună trimitem povești de izbândă Pot Singur, un newsletter dedicat minților aparte din Help Home.

FacebookShare pe Facebook

Cariere

Image

Dacă vrei sa te implici în transformarea vieților copiilor cu autism și ale familiilor, vino in Echipa Help Autism să construim împreună un viitor în care mințile diverse să facă parte în mod real din comunitate.

Anunț angajare: Terapeut ABA

Anunt angajare: Corporate fundraiser

Anunț angajare: Receptie centre Help Autism

Anunț angajare: Asistent Manager

Latest articles
C
200 ONG-uri au marcat Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, sub sloganul „Nu sunt Invizibil”

04.02.2024 HELP AUTISM Wm 4

Asociația HELP Autism, împreună cu rețeaua europeană Autism Europe, rețelele și federațiile naționale în autism RO TSA, Federația Pentru Drepturi și Resurse Pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autism (F.E.D.R.A.), Federația Organizațiilor de Părinți Care Au Copii cu Dizabilități (F.O.P.C.D.) și Fundația Star of Hope România au lansat marți, 2 aprilie, Angajamentul pentru Autism în cadrul evenimentului  "Not Invisible" / "Nu sunt invizibil"

Vezi mai mult