S-au deschis înscrierile pentru Conferința Internațională ABA 2015 - Principalul eveniment dedicat cercetării și teoriei în Analiza Aplicată a Comportamentului din România

A patra ediție a conferinței dedicată analizei aplicate a comportamentului va avea loc între 3 și 5 aprilie 2015. Evenimentul poartă de anul acesta numele de Conferința Internațională ABA având cea mai mare prezență internațională de până acum. Organizatorii, Asociația Help Autism și Asociația de Terapie Comportamentală Aplicată, lansează apelul la lucrări pentru specialiștii care doresc să susțină prezentări în cadrul celor 3 zile de conferință și workshopuri. Totodată, înregistrările pentru public sunt deschise, doritorii se pot înscrie beneficiind de preț redus la taxa de participare.

Sub o nouă identitate și denumire, Conferința Internațională ABA va aduce la București patru specialiști de renume mondial în analiza aplicată a comportamentului: Neil Martin (UK), Ph.D., BCBA-D, William L. Heward (US), Ed.D., BCBA-D, Miguel Caio (US), Ph.D., BCBA și Jens Erik Skår (NOR), Ph.D., specialist în psihologie clinică. Alături de ei, organizatorii invită specialiști din România pentru a susține prezentări în primele două zile dedicate cercetării și practicii ABA, respectiv workshop-uri în cea de-a treia zi dedicată bunelor practici în terapiile pentru recuperarea persoanelor cu tulburări din spectrul autist.

Conferința va fi acreditată de către Colegiului Psihologilor și de către Colegiul Medicilor din România și este un eveniment anual dedicat atât specialiștilor (psihologi, psihiatri, medici pediatri, logopezi și terapeuți ABA), cât și părinților și cadrelor didactice.

Specialiștii ABA acreditați BCBA sau BCaBA pot trimite propuneri pentru conferință, ei pot opta pentru:

  • Prezentare teoretică: studii care prezintă rezultate ale unei cercetări sau studii de caz;
  • Ateliere demonstrative: se vor demonstra practic activități de învățare.

Lucrările pot fi trimise pe adresa anca.dumitrescu@asociatiatca.ro până la data de 2 februarie 2015.

Psihologii cu drept de liberă practică pot prezenta un poster. Acesta va fi expus în holul conferinței și prezentat în secțiunea dedicată, înscrierile se fac până pe 15 martie 2015.

Înscrierile pentru public sunt deschise, cei care doresc să asiste la prelegeri și să participe la workshop-uri se pot înregistraaccesând link-ul http://conferinta-aba.ro/ şi beneficiază de reducere de până la 30% la taxa de participare dacă se înscriu pânâ în data de 28 februarie 2015.

FacebookShare pe Facebook