Oamenii Help Autism. Episodul 5 o victorie pentru un Hai la joacă! strigat din plin

Împreună am reușit! Help Autism este asociația câștigătoare în concursul „Hai la joacă!”, organizat de IKEA. Acest episod este despre puterea lui împreună, despre cei 420 de oameni care au votat proiectul Help Home.

HelpHome Ikea

Valoare premiului este de 48.750 RON (10.000 euro) și reprezintă suma obținută de IKEA din vânzarea colecției de jucării SAGOSKATT, jucării al căror design a fost conceput de copii din întreaga lume – #kidsdeignforkids. O parte din premiu va fi alocat achiziționării de jocuri și jucării, acea motivație de care adolescenții și tinerii cu minți aparte au nevoie pentru a transforma interacțiunea în socializare – o parte esențială în viața de adult pentru care îi pregătește Help Home, un loc de exersat pentru un viitor acasă. Restul sumei va deveni parte a bugetului de funcționare pentru Help Home, programul pilot care în acest moment sprijină 10 adolescenți cu minți aparte să fie mai autonomi, mai independenți; un program în care ei vor învăța treptat să spună la cât mai mult acțiuni mici, dar esențiale, POT SINGUR.

HelpHome Catalin si Ionut

Ionuț și Cătălin au mărturisit deja că abia așteaptă să se joace pe consolă, amândoi fiind tare pasionați de fotbal – un sport care se joacă foarte bine și cu joysticks, iar astfel joaca se transformă în lecții despre atenție, cooperare și îndemânare. Dorința lor va deveni realitate prin acest frumos cadou pe care îl facem împreună.

Această reușită a fost rezultatul unui efort colectiv extraordinar: colegi, părinți, parteneri, terapeuți. 420 de oameni cu inima deschisă care au votat cu gândul de a oferi un strop de sprijin minților aparte. Câteodată poate nu realizăm ce comunitate puternică avem, câți oameni sunt alături de noi, însă cu fiecare ocazie observăm acest „împreună”, care crește din ce în ce mai frumos, odată cu recunoștința noastră.

Vă mulțumim pentru tot ajutorul, pentru fiecare vot în parte, pentru fiecare share, pentru fiecare gând bun! Nu am fi reușit fără efortul fiecăruia dintre voi – am reușit, împreună! 

HelpHome Elena și Andrei

FacebookShare pe Facebook