Voteaza proiectul ROMPETROL

"Daruieste din Dragoste! Si ei au dreptul la o viata mai buna"

Acorda voturile tale proiectului "Daruieste din Dragoste! Si ei au dreptul la o viata mai buna" si astfel Sectia de Psihiatrie Pediatrica a Spitalului Al. Obregia va oferi conditii mai bune pe perioada internarii tuturor copiilor cu autism. Cu sprijinul tau, proiectul initiat de HelpAutism va putea beneficia de 10.000 euro, sustinere Rompetrol pentru renovarea bailor, schimbarea mobilierului deteriorat, a patuturilor si a lenjeriilor! 

Celor care ati votat, va multumim! Din pacate, acest proiect nu a fost cel castigator, iar Sectia de Psihiatrie Pediatrica a Spitalului Al. Obregia nu va fi beneficia de amenajari. Cu toate acestea, noi vom lupta in continuare si vom incerca sa obtinem, in acest scop, sprijinul altor sponsori. 

Citeşte mai mult
Rocket Bike Fest - Cernica

Rocket Bike Fest Cernica 2013, o competitie cu scop nobil. Asociatia Help Autism in colaborare cu BikeXpert organizeaza evenimentul sportiv „Rocket Bike Fest - Cernica”Acesta este un eveniment sportiv care se va desfasura pe data de 1 Iunie 2013 si  21 Septembrie 2013.  Daca ai bicicleta, iti place miscarea, esti iubitor de natura si te motiveaza competitia, esti asteptat  pe 1 iunie in Padurea Cernica la Parcul de Aventura Pheonix, in proximitatea Manastirii Cernica.

Citeşte mai mult
Centrul Help Autism de Diagnostic Precoce, Evaluare Psihologica si Interventie Terapeutica in Autism!

Fiindca ne-am straduit alaturi de voi toti, in a aduce un zambet pe chipul fiecarui copil si fiecarui parinte cu care am interactionat in acest an, Mos Craciun ne-a adus un cadou nesperat -  primul Centru Gratuit de Dignostic Precoce, Evaluare Psihologica si Interventie Terapeutica in Autism proiect care va fi posibil prin finatarea de catre Enel Cuore Onlus Italia cu suma de 50.000 euro, in scop de dotare si utilare a centrului.

Citeşte mai mult
Nominalizare ca si finalisti la Gala Voluntarilor

Miercuri, 12 decembrie am fost prezenti la Crystal Ballrooms Palace in cadrul Galei Nationale a Voluntarilor, editia 2012.  Nominalizarea ca finalisti la 2 categorii: Sectiunea “Proiectul de Voluntariat al Anului in Domeniul Sanatate” cu proiectul "Si tu poti ajuta la diagnosticarea unui copil cu autism! CARNAVALUL TOAMNEI. PE ARIPILE MUZICII" si  Sectiunea “Voluntarul Anului in Domeniul Sanatate” prin Denisa Stanculescu, ne-au facut sa traim emotii puternice, la intensitate maxima, asa cum odinioara, copii fiind, traiam. 

Citeşte mai mult
Evenimentul cultural - umanitar “CARNAVALUL TOAMNEI. PE ARIPILE MUZICII”.

carnavalul-toamneiSambata, 10 noiembrie, ora 15, la Sala Palatului s-a desfasurat Evenimentul cultural - umanitar “CARNAVALUL TOAMNEI. PE ARIPILE MUZICII”.

galerie-fotol

Evenimentul cultural - umanitar s-a defasurat sub mesajul Si tu poti ajuta la diagnosticarea unui copil cu autism! si s-a bucurat de participarea a peste 3.000 de persoane care au ajutat prin prezenta lor la diagnosticarea celor 218 copii suspecti de autism, prin Programul National Gratuit de Diagnostic Precoce şi Evaluare Psihologica, activ pe parcursul anului 2013, in cadrul Asociatiei Help Autism, www.helpautism.ro. Voia buna si distractia s-au simtit prezente pe durata a 4 ore in compania artistilor Andra, Alb-Negru, Partizan, Fabian Sancez cu participarea extraordinara a Trupei Iris si a peste 50 de elevi ai liceelor si scolilor bucurestene, precum si 10 copii din centrele de plasament DGASPC Sector 3, care cu totii au sustinut momente artistice.

http://vimeo.com/54225031

Citeşte mai mult
Votul tau s-a transformat în ajutor real pentru copiii inscrisi in cadrul Programului National de Evaluare Gratuita!

Proiectul “Lumea din jur are sens si pentru mine – Materiale in terapia ABA pentru copii cu autism”, pe care l-ai votat in luna aprilie  in Competitia Orasul Tau, a primit finantarea de 5.000 euro! Datorită votului tău, 35 de copii vor primi kit-ul cu 1200 de ilustratii reprezentative ABA, si indrumarea psihologilor pentru implementarea planului individualizat de recuperare.

Citeşte mai mult
Cursuri gratuite informative/practice pentru educatori si viitori terapeuti

Acest curs de formare s-a finalizat, dar puteți găsi cursuri noi pe noua noastră platformă dedicată HELPEDU, o resursă digitală complexă pentru pregătirea cadrelor didactice, părinților și specialiștilor pentru a lucra cu copii diagnosticați cu tulburări de spectru autist. https://helpedu.ro

 

Si pe parcursul anului 2012 se vor organiza bilunar cursuri informative si practice pentru educatori si viitori terapeuti, organizate gratuit la Sediul Asociatiei ATCA, de catre psiholog Iulia Lazarean.

Citeşte mai mult
Programul National Gratuit de Diagnostic Precoce si Evaluare Psihologica

Asociaţia Help Autism anunta lansarea Programului National Gratuit de Diagnostic Precoce si Evaluare Psihologica pe parcursul anului 2013, program ce are ca scop evaluarea a 218 copii cu varsta cuprinsă intre 1 si 4 ani, suspecti de intrzieri in dezvoltare neuropsihica  si de limbaj, in scopul diagnosticarii precoce si interventiei terapeutice timpurii, singura sansa a copiilor cu tulburari din spectrul autist la recuperare si integrare in societate.

Citeşte mai mult