Direcționează 20% din impozitul pe profit al companiei

SPONSORIZĂRILE CĂTRE ONG-uri NU CRESC CHELTUIELILE SOCIETĂȚILOR COMERCIALE.

Puteți face sponsorizări de până la 20% din impozitul pe profit datorat Statului, în limita a 0,75% din cifra de afaceri a firmei, iar impozitul se diminuează cu suma aferentă sponsorizării, cheltuiala fiind astfel deductibilă.

Baza legală: Codul fiscal 2015 cu modificările aduse de Legea nr. 156/2019:

Titlul II Impozitul pe profit Capitolul II Calculul rezultatului fiscal, Art.25 Cheltuieli:  

(4) Următoarele cheltuieli nu sunt deductibile:

i) cheltuielile de sponsorizare și/sau mecenat și cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectuează sponsorizări și/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările și completările ulterioare, și ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicată, cu modificările și completările ulterioare, precum și cei care acordă burse private, potrivit legii, scad sumele aferente din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre următoarele:

1. valoarea calculată prin aplicarea a 0,75% la cifra de afaceri; pentru situațiile în care reglementările contabile aplicabile nu definesc indicatorul cifra de afaceri , această limită se determină potrivit normelor;

2. valoarea reprezentând 20% din impozitul pe profit datorat.

Sumele care nu sunt scăzute din impozitul pe profit, potrivit prevederilor prezentei litere, se reportează în următorii 7 ani consecutivi. Recuperarea acestor sume se va efectua în ordinea înregistrării acestora, în aceleași condiții, la fiecare termen de plată a impozitului pe profit. Pentru colectare și depunere trimite un mesaj pe adresa contact@helpautism.ro sau din meniul “Contact”

NOU! Acum legea permite să redirecționezi și retroactiv.

De exemplu, în 2022 ai la dispoziție 6 luni de la data depunerii declarației de impozit anuale/aferente trimestrului IV 2021. Din 2023, poți face această redirecționare după fiecare trimestru. Completezi și depui formularul 177 (click aici și descarci formularul) iar ANAF va redirecționa 20% din impozitul pe care l-ai achitat deja pentru 2021. Consultă legea sponsorizării și click aici pentru a descărca contractul de sponsorizare aferent sumelor din anii precedenți.

Descarcă contractul de sponzorizare

DESCARCĂ CONTRACTUL DE SPONSORIZARE ÎN BANI

DESCARCĂ CONTRACTUL DE SPONSORIZARE ÎN PRODUSE ȘI SERVICII

Îți mulțumim din suflet că ești alături de noi,

Asociația Help Autism.

FacebookShare pe Facebook