Tinerii cu autism au nevoie de sprijinul nostru ca obțină primul salariu - 2 rapoarte cu recomandări

Asociația HELP Autism în parteneriat cu Specialisterne a Islandi lansează un Studiu comparativ al legislației pentru persoane cu dizabilități din Islanda și România și un Ghid de bune practici sintetizate în urma vizitelor făcute de cele două organizații. Demersul face parte din proiectul AcceDis - Acces direct pe piața muncii pentru persoanele cu dizabilități.

AcceDis studiu comparativ

Citeşte mai mult
5 lecții învățate în Islanda despre angajarea persoanelor cu autism

Proiectul AcceDis - Acces direct pe piața muncii pentru persoanele cu dizabilități derulat de HELP Autism cu sprijinul Specilisterne Iceland în perioada iunie 2023 - ianuarie 2024 a creat oportunitatea unei priviri comparative România / Islanda. Din studiul comparativ al legislației și din ghidul de practici din cele două țări am selectat 5 observații recurente. Le vom numi lecții învățate în speranța că acestea se vor transforma în bune practici.

Citește mai departe
Chestionar angajabilitate adulți cu TSA

Asociatia Help Autism isi propune, prin chestionarul de mai jos, sa consulte comunitatea persoanelor cu TSA cu privire la nevoile acestora privind angajarea, consultare ce face parte integranta din proiectul „Creşterea şanselor de acces pe piaţa muncii pentru persoanele cu autism”, implementat in cadrul programului Active Citizens Fund România (ACF, apel #7), finanţat din Granturile SEE şi Norvegiene 2014-2021.

Citeşte mai mult
Creșterea șanselor de acces pe piața muncii pentru persoanele cu autism

help hire site ro 1920x1080

Citește mai mult despre direcția HelpHire Împreună îi putem ajuta să aibă primul job În România … trăiesc 40 000 de persoane cu autism, în evidența statului se află doar 15 537 de copii și adulți. În fiecare an, 1000 de copii se diagnostichează cu autism în România.  În Europa, mai puțin de 10% dintre adulții cu autism au un job.  Pentru a avea acces real la piața muncii, este nevoie de un efort comun public-privat pentru creșterea programelor de acces la dezvoltarea profesională pentru tinerii și adulții cu autism.

Citeşte mai mult