Ghidăm pașii copilului tău cu minte aparte pentru a-și atinge potențialul.

Suntem alături de voi la fiecare pas, cu fiecare nevoie.

Cum aflu ce are copilul meu?

1. Diagnostic și evaluare

Screening și diagnostic

1. Medicul de familie aplică screeningul. Nu ai încă o trimitere de la medicul de familie?

Solicită aplicarea screeningului >>

2. Medicul psihiatru pune diagnosticul. După ce primești de la medicul de familie o trimitere către psihiatru, te invităm să ne contactezi pentru a obține evaluare ompletă și gratuită.

Fă o programare la un medic psihiatru, contactează-ne să te ajutăm noi.

Evaluare psihologică

Aplicăm toate testele necesare pentru a evalua nivelul de afectare. ADOS, ADI-R, Carolina, ABAS și multe altele pentru a avea cele mai clare date pentru cel mai bun plan de intervenție.

Vezi ce teste aplicăm >> 

Tipuri de terapii

2. Dezvoltarea abilităților și a comportamentelor adecvate

COORDONARE - Planificarea terapiei

Specialiștii cu cea mai vastă experiență trasează un plan și recomandă un mix de terapii. Fie că îl numim "plan de intervenție" sau "program de viață", suntem atenți ca, împreună cu familia, să observăm lună de lună nevoile copilului și să-i înlesnim progresul.

Terapie ABA

Terapie ABA

Terapia ABA stă la bază procesului de recuperare. Un copil cu autism învață în pași ABA, terapia 1-la-1 asigură cărămizile altor forme de intervenție.

Află mai multe despre terapia ABA >> 

Află cine sunt specialiștii noștri >>

Logopedie

Logopedie

Comunicarea funcțională este ceea ce urmăresc terapeuții noștri logopezi. Educarea vorbirii prin buna coordonare a limbii, vocii, auzului sau respirației.

Mai multe despre logopedie și obiectivele intervenției

Kinetoterapie

Kinetoterapie

Terapia prin mișcare ajută persoanele cu autism să-și folosească tot corpul la întregul potențial prin creșterea coordonării, controlului și echilibrului.

Vezi cum decurg ședințele de kinetoterapie

Senzorială

Senzorială

Terapia senzorială asigură integrarea tuturor simțurilor și formularea unui răspuns potrivit la stimulii exteriori. 

Află de ce este importantă integrarea senzorială

Socializare

Socializare

Noi nu trăim singuri și ne-am dori ca nici copiii cu autism să nu ajungă adulți singuratici. De mici, îi expunem și îi încurajăm să-ți facă prieteni în grupuri de socializare, mini-tabere, activități de grup.

Body Moves The Brain

Body Moves The Brain

Body Moves the Brain este o metodă de terapie iubită de copii activi. Obiectivul său este acela de recuperare a întârzierilor folosind instrumente ABA, aparate și jocuri de mișcare. 

Vezi cum decurg ședințele de Body Moves The Brain

Psihoterapie

Conștietizarea mișcării, coordonarea corpului și concentrarea sunt variabile care doar cu mult efort se aliniază în cazul copiilor cu autism. CoBody are exact acest rol.

Integrare școlară & socială

Știm, este un pas mare, de la camera de terapie la sala de clasă. Căutăm și pregătim cel mai bun shadow pentru copilul tău și cadrele didactice pentru a-l primi cu brațele deschise și instrumente ABA la clasă.

Cum aleg un shadow pentru copilul meu și care este rolul lui

Începe terapia la HELP Autism

Contactează echipa de suport pentru a urmări parcursul pas cu pas: 0371184067

Body moves the Brain

Am dezvoltat împreună cu terapeutul nostru Alex Pleșca un program minte-corp în care cu ajutorul metodei ABA, dar și a aparatelor inventate de noi, punem totul în mișcare. 

Image

Unde poate face copilul meu terapie

Puteți opta pentru terapia în centre sau acasă. Veți afla însă repede că terapia ABA se face oriunde și oricând, cu cât mai des și mai mult, cu atât mai bine. 

KIT ABA

1164 de imagini, 15 programe de analiză comportamentală aplicată (ABA). ABA Kit este principalul instrument de lucru în orice cameră de terapie, potrivit nivelului terapeutic, vârstei și abilităților copilului – începător, intermediar, avansat.

Image
Image

HELP Kit

Acest set de materiale cuprinde imagini cu ajutorul cărora îi putem ajuta pe copii să descopere tainele numerelor, literelor, anotimpurilor și animalelor. De asemenea, descoperim împreună informații despre alimente, despre vestimentație, obiectele necesare într-o casa și despre cum putem călători.

Aplicația ABA KIT

Prima aplicație suport pentru Terapia ABA, în limba română.

ABA KIT

Aplicația poate fi achiziționată pe module distincte, grupate în funcție de gradul de dificultate sau integral: Starter (5 programe), Medium (10 progr), Advanced (14 progr).

Ce conține?

Aplicația conține un set de exerciții online realizate pe baza kit-ului ABA.

ABA KIT

1200 de imagini

care corespund programelor de analiză comportamentală aplicată (ABA) și nivelului terapeutic, respectiv vârstei și abilităților copilului. 

Cum o descarc?

ABA KIT este disponibilă în limbile română și engleză, pe dispozitivele Android, prin intermediul Google Play Store.

Alegem împreună echipa potrivită

Nu este un parcurs simplu, nici scurt. Un copil cu autism poate avea nevoie de 2-4 ani de terapie până la sprijin pe viață. Alegeți cea mai bună echipă și lasă-ne să-ți ghidăm pașii. Stagnarea sau regresul nu sunt etape prin care îți dorești treacă copilul tău.

Help Family

Suntem alături de tine la fiecare pas

Informare și suport

Știm cât de greu este drumul în necunoscut. De aceea am strâns o echipă de părinți care să ofere informații și suport la fiecare pas. Help Family Suport - adică Roxana, Cătălin și Mihaela, au grijă de tine. Fiecare părinte din Help Autism are un partener de discuție, adică un responsabil în relația cu ei. 

Suport Financiar

Terapia copiilor cu autism este poate cel mai scump traseu socio-medical și cel mai lung. Din experiența noastră de 10 ani, te învățăm cum să ajungi la liniștea de care are nevoie familia ta. Liniștea că lună de lună copilul face terapie și tu ai timp pentru ceea ce contează, pentru familia ta.

Școala Familiei

Implicarea familiei este poate cel mai important criteriu în evoluția copilului după terapie. Școala Familiei este un program obligatoriu și cuprinde: cursul ABA, participarea activă la terapie, workshopuri lunare pe care le gândim ca răspuns direct la nevoile părinților din fiecare centru.

Consiliere Psihologică

Greutatea este pe umerii tăi, grijile se impart cu ceilalți membrii ai familiei și adesea îți acaparează toată viața de familie. 1 din 5 cupluri divorțează. Înțelege procesul prin care treceți și vorbește cu un psiholog. Oferim consilierea gratuită pentru că știm că un părinte echilibrat este cel mai de nădejde sprijin pentru un copil aparte.

Asistență socială

Ce este un certificat de încadrare în grad de handicap? Care sunt avantajele și cum îl obțin? Ce beneficii, indemnizații și stimulente pot obține? Specialiștii de la asistență socială Help Autism te vor sprijini la fiecare pas.

FacebookShare pe Facebook