Transplantul cu celule stem și Tulburarea de Spectru Autist

”Prevalența în creștere a diagnosticării cu TSA în ultimii 10 ani a condus spre noi căutări de terapii alternative. Recent, o astfel de terapie propusă pentru intervenția în TSA este transplantul cu celule stem. Având în vedere costurile și riscurile, este necesară o atenție deosebită asupra tuturor implicațiilor unei astfel de intervenții. Începând cu anul 2014 un număr de studii au început să investigheze eficiența acestei intervenții, iar studii mai recente au crescut în complexitate însă nu evidențiază rezultate clar favorabile. În sprijinul unei decizii informate, acest articol subliniază rezultatele publicate pana în prezent. ”

În ultimii 5 ani s-a observat un interes și o cerere crescută pentru terapiile alternative de recuperare a copiilor cu TSA. Anul trecut, transplantul cu celule stem s-a situat pe locul 3 în căutările legate de tratamentul autismului.

Popularitatea subiectului vine ca o consecința naturală a faptului că există acum în Romania multiple locații ce oferă servicii de recoltare a celulelor stem la naștere precum și bănci de celule cu variate servicii de stocare.

Citeşte mai mult