Anunț angajare: Manager comunicare de bine

Căutăm Manager de comunicare cu minte limpede și inimă deschisă :) Dacă îți place să comunici despre oameni care prin implicarea lor transformă viețile copiilor cu autism și ale familiilor lor, vino în Echipa Help Autism să construim împreună un viitor în care mințile aparte să facă parte în mod real din comunitate!

Help Autism -anunț job manager comunicare

Citeşte mai mult
Meci caritabil fotbal american Bucharest Titans vs. AFC Zagora Titans

yellow duotone american football facebook cover

Împreună îi putem ajuta să aibă acces la materiale de terapie Bucharest Titans și ACF Zagora Titans se întâlnesc sâmbătă, 9 iulie ca să-și măsoare agilitatea, priceperea și inteligența în meciul caritabil de fotbal american dedicat copiilor care fac terapie în centrele Help Autism. Vino să te bucuri, alături de Help Autism, începând cu ora 10, la cel mai intens eveniment sportiv, pentru a contribui la terapia copiilor diagnosticați cu autism.

Citeşte mai mult
100 de ONG-uri în autism cer Guvernului României, Ministrului Sănătății și Casei Naționale de Asigurări de Sănătate deblocarea banilor pentru decontarea terapiei
Comunicat de presă
General, 23 iunie 2022
 
100 de ONG-uri în autism cer Guvernului României, Ministrului Sănătății și Casei Naționale de Asigurări de Sănătate deblocarea banilor pentru decontarea terapiei
 
200 milioane lei au fost irosiți în anul 2021 din cauza incapacității autorităților competente de a elabora și implementa programul național de sănătate destinat persoanelor cu TSA, deși a fost reglementat încă din anul 2020 prin OUG nr.25/2020, iar ulterior prin OUG nr.145/2020. Această sumă era suficientă pentru acoperirea a 1,5 milioane de ședințe de terapie, peste 3500 de persoane fiind lipsite în mod nejustificat de accesul la terapia zilnică.
Parintii copiilor cu autism asteapta solutii 
 
Citeşte mai mult
Înscrieri tabere 2022

Asociația Help Autism organizează tabere pentru copiii și adolescenții cu autism în vara acestui an și deschide înscrierile către orice familie care dorește să-și trimită copilul în această experiență esențială pentru dezvoltarea lor. Înscrierile au loc online, pe site-ul organizației, până pe 2 iunie. Vor avea prioritate copiii care nu au mai fost în tabără până acum. De asemenea, sunt așteptați să se înscrie și copiii cu autism din familiile refugiate din Ucraina. 

Citeşte mai mult
Înscrieri deschise în centrul Help Home Titan din Bucuresti, acum și după-amiază. Căutăm 10 adolescenți cu autism care înceapă programul de terapie dedicat lor.

Încă 10 adolescenți cu autism pot începe programul de autonomie și viață independentă în centrul unic dezvoltat de echipa Help Autism începând cu această vară. După un an și jumătate de la deschiderea centrului, Asociația Help Autism a decis să extindă programul de terapie cu o tură după-amiază (între orele 14:00 și 20:00) și să dubleze astfel capacitatea centrului. Părinții își pot înscrie copiii în program până pe 10 mai, primul pas este programarea la evaluare la numărul 𝟎𝟑𝟕𝟏.𝟏𝟖𝟒.𝟎𝟔𝟕.

Terapie adolescenti autism Help Home

Citeşte mai mult
Am deschis centrele Help Autism și Help Home la Târgoviște

Luni, 4 aprilie 2020, am deschis la Târgoviște centrele de intervenție în autism pentru copii și adolescenți. Ambele funcționează în clădirea de pe strada Traian Vuia, la parter - programul Help Home dedicat adolescenților cu vârsta peste 10 ani, iar la etajele 1 și 2 centrul de terapie și kinetoterapie.

Citeşte mai mult
Ziua Internațională a Conștientizării Autismului

De Ziua Internațională a Conștientizării Autismului, 100 de ONG-uri lansează campania O călătorie împlinită prin viață”

Cu prilejul Zilei Internaționale a Conștientizării Autismului marcată pe 2 aprilie, la inițiativa Autism Europe, Asociația Help Autism, alături de organizațiile din rețeaua RO TSA și Federația pentru Drepturi și Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist (FEDRA), desfășoară campania “O călătorie împlinită prin viață”.

Citeşte mai mult
EMOHELP

Emoface și Help Autism lansează instrumentul de prim ajutor în comunicare pentru persoanele care intră în contact cu copiii și adulții cu autism veniți din Ucraina. 

Emoface and Help Autism launch Emohelp - a communication instrument of first help for persons that are in contact with children and adults with autism coming from Ukraine.

Citeşte mai mult
Reziliența pe timp de război

Ce faci când nu știi ce mai faci, reziliența pe timp de război

Trăim vremuri greu de imaginat într-o societate modernă, vremuri pe care unii dintre noi le-au auzit din povestirile bunicilor sau doar la școală. Nu ne-am imaginat vreodată că vom ajunge să trăim acest șoc al războiului.

Citeşte mai mult
Cum îi liniștim pe copii

Ascultăm copilul atunci când vrea vorbească

Le oferim copiilor ocazia să ne spună ce știu, ce simt și să ne pună întrebări. S-ar putea să-și fi format o imagine eronată asupra situației. Ne facem timp să ascultăm ce cred ei și ce au văzut sau au auzit despre război. Ne asigurăm că nu sunt expuși la informații care i-ar putea afecta emoțional.

Citeşte mai mult
Help Campus: concurs de soluții pentru proiectarea primei tabere din România dedicată copiilor cu autism și familiilor lor

Asociația Help Autism își dorește proiectarea primei tabere din România dedicată copiilor cu autism și familiilor acestora. Astfel, alături de OAR-Bucuresti, Asociația a inițiat primele demersuri pentru organizarea concursului de soluții „Help Campus”. În primele întâlniri din luna februarie s-a discutat concret despre ce trebuie și poate fi făcut pentru ca lucrurile să fie puse în mișcare.

Citeşte mai mult
Vești bune pentru adolescenții cu autism din Târgoviște. Help Autism deschide Help Home în orașul lor.

Asociația Help Autism deschide, în luna martie, centrul Help Home Târgoviște. În sfârșit, tinerii cu autism din județul Dâmbovița vor avea șansa de a avea parte de un program dedicat și special, susținuți zi de zi de către specialiști în domeniu. Familiile tinerilor cu vârsta biologică între 10 și 23 de ani își pot înscrie copiii în programul Help Home până pe 15 februarie a.c. Psihoterapeuții din centrul Help Home Târgoviște vor urmări și vor dezvolta abilitățile unei vieți independente, atât de necesare unui adolescent.

Citeşte mai mult
Sexualitatea la copiii cu autism: mai mult decât tabu - interviu cu Violeta Mihalașcu și Camelia Crîșmariu

Sunt nenumărate cazurile, cel puțin în țara noastră, în care sexualitatea este un subiect tabu pentru adolescenți în general, așa că imaginați-vă cât de sensibilă este această temă atunci când o aplicăm unei categorii deja vulnerabile, cum sunt adolescenții cu autism. Nota de tabu, în acest caz, capătă o greutate și mai mare. Vă invităm să citiți un interviu cu specialiștii noștri Violeta Mihalașcu și Camelia Crîșmariu, lectorii noului curs de pe HelpEdu - Sexualitatea la persoanele cu autism.

Citeşte mai mult
DY FASHION donează 1 leu către HELP AUTISM la fiecare comandă vândută, în cadrul campaniei DY FASHION - AJUTĂM!

DY FASHION - unul dintre cele mai mari magazine online de haine din România

Irina și Dragoș Aipu - Fondatori DY FASHION

„Pentru că ne dorim să ne oferim contribuția directă în sprijinul cauzelor în care credem cu adevărat, și să sprijinim pe termen lung partenerii noștri în acest demers, anul acesta am decis să ajutăm Asociația Help Autism și proiectul lor pilot Help Home - un program de viață independentă dedicat adolescenților cu autism, primul de acest fel din România. Credem în valoarea acestui program și efectele lui, și de aceea ne dorim să-l susținem cu suma strânsă în campania de donații inițiată de noi, pe o perioadă de 3 luni până la finalul acestui an”. Un gest mic, făcut din inimă care va ajuta la construcția pe termen lung a acestui minunat program.

Citeşte mai mult
Apraxia verbală: cauze, simptome și tratament

Apraxia verbală la copil este o tulburare neurologică a vorbirii, ceea ce înseamnă, mai pe înțelesul tuturor, că nu se realizează conexiunea dintre nervii ce pleacă din creier și nervii ce stimulează mușchii feței. Descoperiți cum afectează această tulburare copiii și cum se face intervenția terapeutică de la Andreea Stoia.

helpAutism ce este apraxia simptome

Citeşte mai mult