Cum și ce sa îi spun copilului meu despre sexualitate?

Subiectul educației sexuale este unul controversat din multe puncte de vedere. Sunt o serie de variabile ce îngreunează discuțiile pe acest subiect, iar cuvâtul însuși trezește reticență la multe persoane. Dar cum ar fi dacă ne-am uita la educația sexuală în ansamblul ei? Astfel, asocierea nu s-ar mai face direct cu actul sexual ci ar include și cunoașterea propriului corp și a funcțiilor lui, păstrarea sănătății corpului, relații interumane, siguranță, îngrijire. În felul acesta părinții și educatorii ar putea fi mai deschiși să ajute copiii să navigheze această parte a vieții.

Citeşte mai mult
Subprogramul pe TSA, parte din Programele naţionale de sănătate. HG-ul evaluează la 730 milioane de lei suma necesară pentru decontarea directă a intervențiilor în 2023.

În 28 decembrie 2022, Guvernul României a aprobat o Hotărâre de Guvern pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 423/2022 privind aprobarea programelor naţionale de sănătate pentru a include Subprogramul de sănătate pe TSA pe lângă alte modificări. De asemenea, nevoia financiară pentru acest Subprogram a fost evaluată la 730 milioane de lei, bani ce vor fi la dispoziția prestatorilor de servicii conexe actului medical în 2023.

Help Autism Subprogramul TSA HG

Citește mai mult
Gala Generozității organizată de Asociația HELP Autism și-a desemnat laureații

Cum te-ai simți dacă ai asista la un concert al câștigătoarei X Factor, Andrada Precup, cu dopuri de urechi? Sau dacă ai servi cina folosind bețișoarele chinezești, legat la ochi? Ori dacă ar trebui să ții pasul cu Petrișor Ruge, unul dintre cei mai cunoscuți dansatori și coregrafi ai României, având dificultăți motrice?

Inconfortabil, incomod, depășit - așa se simt Edy, Anastasia, Carol, Vlad, Darius, Patricia, Robert, Ioana, Daniel, Radu, Rareș și Runa, cei 12 protagoniști ai primul spot publicitar incluziv și accesibilizat în limbaj mimico-gestual, difuzat în premieră la Gala Generozității.

Gala Generozitatii 768x512

Citeşte mai mult
Cărți și momente HELP Autism la Gaudeamus, 7-11 decembrie, Romexpo

Prezentă pentru prima dată la Târgul de Carte Gaudeamus, Asociația HELP Autism aduce cărți de deschis minți și inimi, momente și produse AHA într-un stand amenajat ca o cameră de învățare ce se află la numărul 181 în pavilionul B2 de la Romexpo. În cadrul târgului, se lansează și prima carte despre minți diverse în limba română. Huptilup. O poveste megatare cu un burete-de-mare, scrisă de Alexandra Rusu și ilustrată de Ioana Pârvan, apare în colecția AHA Books Kids și va avea parte de două momente speciale la stand.

HA G AHA online 695x300 C

Citeşte mai mult
Anunț angajare: Receptie centre Help Autism

Vrei să fii prima față zâmbitoare care îi întâmpină pe colegi în fiecare zi? Dacă ești o persoană foarte bine organizată, dinamică, flexibilă, cu bune abilități de comunicare, cu o atitudine pozitivă și deschisă, atunci te așteptăm cu drag în Echipa Help Autism!

Anunt job receptie

Citeşte mai mult
Stand-up for Autism

ha stand up cov fb ev 1920x1005 2

Marți, 22 noiembrie, vă așteptăm la The Fool să râdem cu poftă alături de Radu Bucălae, Mădălin Cîrje, Florin Gheorghe, Claudiu Popa, Geo Adrian, Elena Voineag, Vlad Bieltz, Teo Ioniță. 

Vino să te bucuri, începând cu ora 20.00, de cel mai funny eveniment caritabil, dedicat copiilor care fac terapie în centrele Help Autism. Fondurile strânse vor fi folosite pentru orele de terapie ale copiilor, atât de necesare pentru dezvoltarea lor. Fără ajutorul nostru și al altor ONG-uri de profil, copiii cu autism nu ar evolua și ar ajunge, probabil, adulți dependenți pe viață de ajutorul celor din jur.

Participarea la eveniment se face pe baza donațiilor care vor merge către serviciile de terapie oferite pentru copiii cu autism. Donația minimă pentru accesul la eveniment este de 150 lei de persoană. 

Citeşte mai mult
Anunț angajare: Asistent Manager

Vrei să contribui la construirea unui viitor în care mințile aparte fac în mod real parte din comunitate? Dacă îți dorești să luptăm împreună pentru ei și să construim o Românie în care mințile diverse sunt primite cu inimi deschise, atunci vino alături de noi în echipa Help Autism!

Dacă ești o persoană foarte bine organizată, dinamică, flexibilă, cu bune abilități de comunicare, cu o atitudine pozitivă și deschisă, atunci te așteptăm cu drag în echipa noastră!

Asistent manager

Citeşte mai mult
Anunț angajare: Specialist Advocacy

Îți cauți un job deosebit și totodată să faci și fapte bune?

Vrei să lucrezi într-o Asociație care susține terapia copiilor și adolescenților diagnosticați cu Tulburare de Spectru Autist?

Asociatia Help Autism este în căutare de un Specialist Advocacy care să susțină cauza noastră și a rețelei ROTSA, iar împreună cu noi să facă din imposibil - posibil.

Specialist advocacy

Citeşte mai mult
Anunț angajare: Coordonator comunicare

Căutăm Coordonator de comunicare cu minte limpede și inimă deschisă. Dacă îți place să creezi programe de comunicare despre oameni care prin implicarea lor transformă viețile copiilor cu autism și ale familiilor lor, vino în Echipa Help Autism să construim împreună un viitor în care mințile aparte să facă parte în mod real din comunitate!

 

Citeşte mai mult
Meci caritabil fotbal american Bucharest Titans vs. AFC Zagora Titans

yellow duotone american football facebook cover

Împreună îi putem ajuta să aibă acces la materiale de terapie Bucharest Titans și ACF Zagora Titans se întâlnesc sâmbătă, 9 iulie ca să-și măsoare agilitatea, priceperea și inteligența în meciul caritabil de fotbal american dedicat copiilor care fac terapie în centrele Help Autism. Vino să te bucuri, alături de Help Autism, începând cu ora 10, la cel mai intens eveniment sportiv, pentru a contribui la terapia copiilor diagnosticați cu autism.

Citeşte mai mult
100 de ONG-uri în autism cer Guvernului României, Ministrului Sănătății și Casei Naționale de Asigurări de Sănătate deblocarea banilor pentru decontarea terapiei
Comunicat de presă
General, 23 iunie 2022
 
100 de ONG-uri în autism cer Guvernului României, Ministrului Sănătății și Casei Naționale de Asigurări de Sănătate deblocarea banilor pentru decontarea terapiei
 
200 milioane lei au fost irosiți în anul 2021 din cauza incapacității autorităților competente de a elabora și implementa programul național de sănătate destinat persoanelor cu TSA, deși a fost reglementat încă din anul 2020 prin OUG nr.25/2020, iar ulterior prin OUG nr.145/2020. Această sumă era suficientă pentru acoperirea a 1,5 milioane de ședințe de terapie, peste 3500 de persoane fiind lipsite în mod nejustificat de accesul la terapia zilnică.
Parintii copiilor cu autism asteapta solutii 
 
Citeşte mai mult
Înscrieri tabere 2022

Asociația Help Autism organizează tabere pentru copiii și adolescenții cu autism în vara acestui an și deschide înscrierile către orice familie care dorește să-și trimită copilul în această experiență esențială pentru dezvoltarea lor. Înscrierile au loc online, pe site-ul organizației, până pe 2 iunie. Vor avea prioritate copiii care nu au mai fost în tabără până acum. De asemenea, sunt așteptați să se înscrie și copiii cu autism din familiile refugiate din Ucraina. 

Citeşte mai mult
Înscrieri deschise în centrul Help Home Titan din Bucuresti, acum și după-amiază. Căutăm 10 adolescenți cu autism care înceapă programul de terapie dedicat lor.

Încă 10 adolescenți cu autism pot începe programul de autonomie și viață independentă în centrul unic dezvoltat de echipa Help Autism începând cu această vară. După un an și jumătate de la deschiderea centrului, Asociația Help Autism a decis să extindă programul de terapie cu o tură după-amiază (între orele 14:00 și 20:00) și să dubleze astfel capacitatea centrului. Părinții își pot înscrie copiii în program până pe 10 mai, primul pas este programarea la evaluare la numărul 𝟎𝟑𝟕𝟏.𝟏𝟖𝟒.𝟎𝟔𝟕.

Terapie adolescenti autism Help Home

Citeşte mai mult
Am deschis centrele Help Autism și Help Home la Târgoviște

Luni, 4 aprilie 2020, am deschis la Târgoviște centrele de intervenție în autism pentru copii și adolescenți. Ambele funcționează în clădirea de pe strada Traian Vuia, la parter - programul Help Home dedicat adolescenților cu vârsta peste 10 ani, iar la etajele 1 și 2 centrul de terapie și kinetoterapie.

Citeşte mai mult
Ziua Internațională a Conștientizării Autismului

De Ziua Internațională a Conștientizării Autismului, 100 de ONG-uri lansează campania O călătorie împlinită prin viață”

Cu prilejul Zilei Internaționale a Conștientizării Autismului marcată pe 2 aprilie, la inițiativa Autism Europe, Asociația Help Autism, alături de organizațiile din rețeaua RO TSA și Federația pentru Drepturi și Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist (FEDRA), desfășoară campania “O călătorie împlinită prin viață”.

Citeşte mai mult
EMOHELP

Emoface și Help Autism lansează instrumentul de prim ajutor în comunicare pentru persoanele care intră în contact cu copiii și adulții cu autism veniți din Ucraina. 

Emoface and Help Autism launch Emohelp - a communication instrument of first help for persons that are in contact with children and adults with autism coming from Ukraine.

Citeşte mai mult
Reziliența pe timp de război

Ce faci când nu știi ce mai faci, reziliența pe timp de război

Trăim vremuri greu de imaginat într-o societate modernă, vremuri pe care unii dintre noi le-au auzit din povestirile bunicilor sau doar la școală. Nu ne-am imaginat vreodată că vom ajunge să trăim acest șoc al războiului.

Citeşte mai mult
Cum îi liniștim pe copii

Ascultăm copilul atunci când vrea vorbească

Le oferim copiilor ocazia să ne spună ce știu, ce simt și să ne pună întrebări. S-ar putea să-și fi format o imagine eronată asupra situației. Ne facem timp să ascultăm ce cred ei și ce au văzut sau au auzit despre război. Ne asigurăm că nu sunt expuși la informații care i-ar putea afecta emoțional.

Citeşte mai mult