Grădinițe incluzive în Sector 2, cu ajutorul Asociației HELP Autism 

Asociația HELP Autism anunță încheierea proiectului „Grădinițe incluzive în Sector 2”, derulat în perioada august – octombrie 2023 cu o finanțare nerambursabilă oferită de Primăria Sectorul 2 al Municipiului București. În urma unui apel public deschis, 358 de copii de grădiniță și 150 de cadre didactice din grădinițele din Sectorul 2, atât private, cât și de stat, au beneficiat de sesiuni de formare, mentorat și conștientizare cu privire la Tulburările de Spectru Autist (TSA), online și față-n față, oferite gratuit de către specialiștii Asociației HELP Autism.

Citeşte mai mult
Asociația HELP Autism a creat instrumente și bune practici pentru a crește calitatea serviciilor sociale destinate persoanelor cu dizabilități

După 14 ani de activitate și 7 parteneriate cu autoritățile publice din domeniul serviciilor sociale, Asociația HELP Autism a evaluat gradul de satisfacție cu privire la serviciile sociale dedicate persoanelor cu dizabilități din București și Ilfov, a desfășurat un program de formare pentru 20 de ONG-uri, a creat un ghid de bune practici al parteneriatelor public-private, precum și instrumente de evaluare și monitorizare a politicilor publice locale din domeniul serviciilor sociale.

HELP Autism POCA Conferinta

Vezi mai mult
Asociația Help Autism construiește prima tabără pentru copii cu dizabilități din România și cea mai mare din Europa

Ziua Mondială a Sănătății Mintale (10 octombrie) vine, anul acesta, ȋn contextul unei decizii fără precedent, ȋn România - din octombrie, Guvernul decontează serviciile de terapie și logopedie pentru persoanele cu autism. La nivel mondial, unul din 36 de copii este în spectrul autist. Nu există date oficiale despre numărul lor, în țara noastră, dar estimările ONG-urilor naționale și internaționale arată că, anul trecut, peste jumătate de milion de oameni trăiesc afectați de acest diagnostic. În această cifră sunt incluși și membrii familiilor care se confruntă cu greutățile ce vin la pachet, precum izolarea sau lipsa accesului la diferite facilități. Pentru a le oferi sprijin, Asociația Help Autism construiește prima tabără pentru copii cu dizabilități din România și cea mai mare din Europa.

Autism eveniment 9oct2023 6

Vezi mai mult
SCRISOARE DESCHISĂ adresată senatorilor României
 Fedra  rotsa

 

Stimați domni

Stimate doamne,

Pentru respectarea dreptului fundamental la educaţie incluzivă al copiilor cu cerinţe educaţionale speciale, pentru realizarea efectivă a acestuia în baza principiilor echității și egalității de șanse, drept garantat de art.32 din Constituţia României, dar și de art.23 și art.28 alin.(1) din Convenţia din 1989 cu privire la drepturile copilului și prin accesul la învațământ incluziv, reglementat expres de art.24 din Convenţia ONU din 2007 privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi, Carta socială europeană și Carta drepturilor fundamentale a UE,

În numele comunității persoanelor cu autism și familiilor acestora,

Vezi mai mult
Cum și ce sa îi spun copilului meu despre sexualitate?

Subiectul educației sexuale este unul controversat din multe puncte de vedere. Sunt o serie de variabile ce îngreunează discuțiile pe acest subiect, iar cuvâtul însuși trezește reticență la multe persoane. Dar cum ar fi dacă ne-am uita la educația sexuală în ansamblul ei? Astfel, asocierea nu s-ar mai face direct cu actul sexual ci ar include și cunoașterea propriului corp și a funcțiilor lui, păstrarea sănătății corpului, relații interumane, siguranță, îngrijire. În felul acesta părinții și educatorii ar putea fi mai deschiși să ajute copiii să navigheze această parte a vieții.

Citeşte mai mult
Subprogramul pe TSA, parte din Programele naţionale de sănătate. HG-ul evaluează la 730 milioane de lei suma necesară pentru decontarea directă a intervențiilor în 2023.

În 28 decembrie 2022, Guvernul României a aprobat o Hotărâre de Guvern pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 423/2022 privind aprobarea programelor naţionale de sănătate pentru a include Subprogramul de sănătate pe TSA pe lângă alte modificări. De asemenea, nevoia financiară pentru acest Subprogram a fost evaluată la 730 milioane de lei, bani ce vor fi la dispoziția prestatorilor de servicii conexe actului medical în 2023.

Help Autism Subprogramul TSA HG

Citește mai mult
Gala Generozității organizată de Asociația HELP Autism și-a desemnat laureații

Cum te-ai simți dacă ai asista la un concert al câștigătoarei X Factor, Andrada Precup, cu dopuri de urechi? Sau dacă ai servi cina folosind bețișoarele chinezești, legat la ochi? Ori dacă ar trebui să ții pasul cu Petrișor Ruge, unul dintre cei mai cunoscuți dansatori și coregrafi ai României, având dificultăți motrice?

Inconfortabil, incomod, depășit - așa se simt Edy, Anastasia, Carol, Vlad, Darius, Patricia, Robert, Ioana, Daniel, Radu, Rareș și Runa, cei 12 protagoniști ai primul spot publicitar incluziv și accesibilizat în limbaj mimico-gestual, difuzat în premieră la Gala Generozității.

Gala Generozitatii 768x512

Citeşte mai mult
Cărți și momente HELP Autism la Gaudeamus, 7-11 decembrie, Romexpo

Prezentă pentru prima dată la Târgul de Carte Gaudeamus, Asociația HELP Autism aduce cărți de deschis minți și inimi, momente și produse AHA într-un stand amenajat ca o cameră de învățare ce se află la numărul 181 în pavilionul B2 de la Romexpo. În cadrul târgului, se lansează și prima carte despre minți diverse în limba română. Huptilup. O poveste megatare cu un burete-de-mare, scrisă de Alexandra Rusu și ilustrată de Ioana Pârvan, apare în colecția AHA Books Kids și va avea parte de două momente speciale la stand.

HA G AHA online 695x300 C

Citeşte mai mult
Anunț angajare: Receptie centre Help Autism

Vrei să fii prima față zâmbitoare care îi întâmpină pe colegi în fiecare zi? Dacă ești o persoană foarte bine organizată, dinamică, flexibilă, cu bune abilități de comunicare, cu o atitudine pozitivă și deschisă, atunci te așteptăm cu drag în Echipa Help Autism!

Citeşte mai mult
Asociația HELP Autism ajută ONG-urile devină parteneri viabili în integrarea persoanele cu dizabilități în societate

Asociația lansează proiectul „Bune practici în parteneriate public-private pentru intervenția în TSA și alte problematici sociale”, pe 25 octombrie, în cadrul unei conferințe online, în prezența reprezentanților partenerilor proiectului, Primăriei Sector 3 și Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 3.

Citeşte mai mult
Stand-up for Autism

ha stand up cov fb ev 1920x1005 2

Marți, 22 noiembrie, vă așteptăm la The Fool să râdem cu poftă alături de Radu Bucălae, Mădălin Cîrje, Florin Gheorghe, Claudiu Popa, Geo Adrian, Elena Voineag, Vlad Bieltz, Teo Ioniță. 

Vino să te bucuri, începând cu ora 20.00, de cel mai funny eveniment caritabil, dedicat copiilor care fac terapie în centrele Help Autism. Fondurile strânse vor fi folosite pentru orele de terapie ale copiilor, atât de necesare pentru dezvoltarea lor. Fără ajutorul nostru și al altor ONG-uri de profil, copiii cu autism nu ar evolua și ar ajunge, probabil, adulți dependenți pe viață de ajutorul celor din jur.

Participarea la eveniment se face pe baza donațiilor care vor merge către serviciile de terapie oferite pentru copiii cu autism. Donația minimă pentru accesul la eveniment este de 150 lei de persoană. 

Citeşte mai mult
Anunț angajare: Asistent Manager

Vrei să contribui la construirea unui viitor în care mințile aparte fac în mod real parte din comunitate? Dacă îți dorești să luptăm împreună pentru ei și să construim o Românie în care mințile diverse sunt primite cu inimi deschise, atunci vino alături de noi în echipa Help Autism!

Dacă ești o persoană foarte bine organizată, dinamică, flexibilă, cu bune abilități de comunicare, cu o atitudine pozitivă și deschisă, atunci te așteptăm cu drag în echipa noastră!

Asistent manager

Citeşte mai mult
Anunț angajare: Specialist Advocacy

Îți cauți un job deosebit și totodată să faci și fapte bune?

Vrei să lucrezi într-o Asociație care susține terapia copiilor și adolescenților diagnosticați cu Tulburare de Spectru Autist?

Asociatia Help Autism este în căutare de un Specialist Advocacy care să susțină cauza noastră și a rețelei ROTSA, iar împreună cu noi să facă din imposibil - posibil.

Specialist advocacy

Citeşte mai mult
Anunț angajare: Coordonator comunicare

Căutăm Coordonator de comunicare cu minte limpede și inimă deschisă. Dacă îți place să creezi programe de comunicare despre oameni care prin implicarea lor transformă viețile copiilor cu autism și ale familiilor lor, vino în Echipa Help Autism să construim împreună un viitor în care mințile aparte să facă parte în mod real din comunitate!

 

Citeşte mai mult
Meci caritabil fotbal american Bucharest Titans vs. AFC Zagora Titans

yellow duotone american football facebook cover

Împreună îi putem ajuta să aibă acces la materiale de terapie Bucharest Titans și ACF Zagora Titans se întâlnesc sâmbătă, 9 iulie ca să-și măsoare agilitatea, priceperea și inteligența în meciul caritabil de fotbal american dedicat copiilor care fac terapie în centrele Help Autism. Vino să te bucuri, alături de Help Autism, începând cu ora 10, la cel mai intens eveniment sportiv, pentru a contribui la terapia copiilor diagnosticați cu autism.

Citeşte mai mult