Asociația Help Autism, alături de lanțul de magazine Profi, salvează destine!

"Salvează-mă, sunt doar un copil! Autismul îmi fură viaţa", este proiectul Asociației Help Autism, și îndemnul pe care, în perioada 17-25 octombrie, l-am transmis tuturor celor ce au trecut pragul magazinelor Profi, în cadrul campaniei “Împreună cu tine, PROFI salvează destine!” organizate de marele retailer.

Timp de 11 săptămâni, clienții magazinelor Profi, în urma cumpărăturilor realizate, au scanat bonul și au acordat voturi proiectelor cu care au rezonat. Mulţumim tuturor celor ce ne-au dăruit din timpul lor şi ne-au demonstrat, încă o dată, că fiecare gest, oricât de mic, poate face diferenţa.

Citeşte mai mult
HESI - Calea spre integrare a copiilor diferiți

Terapie, Generalizare, Integrare sunt cuvintele pe care le auzim când urmărim procesul de recuperare al copilului cu autism. Deși integrarea în sistemul de învățământ de masă este dezideratul atât al părintelui, cât și al statului, provocările pe care cei mici le întâmpină la intrarea în grădiniță sau școală sunt multiple.

De aceea, am gândit un sistem de educație, socializare și integrare pentru a-i ajuta pe copiii cu Tulburare de Spectru Autist să facă pasul intermediar între camera de terapie individuală și grădiniță sau școală.

Astfel, s-a născut HESI - locul unde copiii cu tulburare de spectru autist urmează programa din învățământul de masă, adaptată ritmului lor și predată de cadre didactice pregătite în metoda ABA – știința care stă la baza recuperării copilului cu autism.

Din experiența celor 6 ani în care am schimbat viața copiilor cu TSA, am strâns la Centrul HESI:

  • specialiști cu experiență în educație și terapie ABA
  • 2 grupe de grădiniță și 2 grupuri de socializare și activități recreative
  • programe individualizate de creștere a abilităților de socializare și integrare în colectiv
  • materiale didactice, table interactive și jocuri terapeutice

dar mai ales, am adus o viziune despre educația copiilor diferiți!

Program și tarife:

Înscriere:

Înscrierea la Centrul HESI – HelpAutism Educație, Socializare și Integrare este deschisă oricărui copil cu TSA din București și împrejurimi și se face pe baza unei evaluări a aptitudinilor de către psihologii centrului. Contribuția părinților este între 200 și 1800 lei pe lună, în funcție de modulul educațional ales, un cost mai redus decât în intervenția terapeutică 1-la-1 sau plata unui însoțitor la școală. Informații suplimentare se pot obține la: hesi@helpautism.rosau direct la centrul situat în Intrarea Graurului nr.9, sector 3, București.

Persoana de contact:
Psiholog Iliana Comendant
tel: 0774699503
email:  hesi@helpautism.ro sau contact@helpautism.ro

facebook.com/CentrulHESI

Rocket Bike Fest VI, încă o ediție cu amintiri frumoase!

Fonduri de peste 20.000 euro adunate într-o singură zi  pentru copiii din Asociația Help Autism la competiția caritabilă Rocket Bike Fest, ediția a VI-a.

Ca în fiecare an, Asociația Help Autism și BikeXpert au deschis și în această toamnă porțile pentru iubitorii ciclismului și pentru cei care prefera petrecerea timpului de calitate alături de familie și prieteni. Pista prietenei a reunit, pentru încă o ediție, susținători ai cauzei copiilor cu autism. 

Sub sloganul “Pedalez, mă distrez, donez!” ciclisti de toate vârstele și copii ce abia învață ce înseamnă competitivitatea și-au dat întâlnire în Padurea Cernica, pe 26 septembrie, și au concurat fiecare la categoria sa, oferind celor prezenți o demonstrație de ambiție, forța și, nu în ultimul rând, de solidaritate pentru cauza noastra.

Amfitrionul competiției, Toma Dănilă, a sustinut concurenții pe tot parcursul zilei, oferind atât încurajările sale cât și premii puse la dispoziție de catre sponsori.

Cu peste 300 de concurenți și participarea a peste 800 de persoane, competiția dedicată strângerii de fonduri pentru susținerea programelor de diagnostic precoce, evaluare psihologică și intervenţie timpurie în autism a reușit să strângă din sponsorizările partenerilor si din donațiile persoanelor fizice, pe lângă suma necesară organizării evenimentului, suma de 7.300 euro, bani ce acoperă peste 1000 de ore de terapie pentru copiii din Centrele Asociației Help Autism.

Citeşte mai mult
AHA Kids - club de distracție și centru de socializare Help Autism - Dedicat filosofiei învăţării prin joacă

AHA KIDS este gândit ca un spațiu unic pornind de la filosofia învățării prin joacă. Lumea magică a unei căsuțe din povești în care copiii intră și experimentează pentru a-și dezvolta gândirea creativă, capacităţile senzoriale, limbajul şi imaginaţia se deschide în septembrie în București, pe strada Andrei Bârseanu nr. 14.

Fiecare copil este unic însă milioane de copii au fost identificaţi ca având nevoi speciale. Depăşim etichetele şi acceptăm provocarea de a găsi împreună soluţii. Acest loc de joacă este cel mai bun cadru în care copiii, cu orice nivel de abilitate, să se joace şi să exploreze.”- Cătălin Moisescu, administrator AHA KIDS

AHA KIDS a fost gândit pentru a ajuta copiii, indiferent de capacităţile lor, să se dezvolte şi să înveţe. Specializată în lucrul cu copiii cu nevoi speciale, îndeosebi cu cei care prezintă tulburări din spectrul autist, echipa AHA KIDS se axează nu doar pe îngrijirea şi dezvoltarea capacităţilor acestor copii, ci şi pe formarea abilităţilor copiilor tipici. Prin personalul specializat, format din psihopedagogi și educatori, prin actiivițățile și atelierele propuse, copiii găsesc în cadrul AHA Kids spațiul propice de dezvoltare pe toate planurile, de la comunicare, modelarea comportamentului şi interacţiune socială la motivaţie, dezvoltare intelectuală, concentrare, auto-îngrijire şi de ce nu, rezistenţă fizică.

Ne-am dorit să oferim un spaţiu prietenos, accesibil pentru comunitate, bogat în oportunităţi de joacă terapeutice, de învăţare şi de agrement. Având în vedere experienţa noastră în terapia copiilor cu TSA, şi fiind la rândul nostru părinţi, am înţeles că jocul este limbajul comun şi ingredientul esenţial în dezvoltarea oricărui copil. Prin furnizarea unui mediu axat în acelaşi timp pe învăţare şi joacă putem oferi experienţa unui loc unic. AHA KIDS este un spaţiu minunat pentru TOŢI copiii, de la cei aflaţi, în prezent, în terapie la cei care au nevoie doar de un loc bun de joacă.” - Daniela Bololoi, preşedinte Asociaţia Help Autism

AHA Kids a fost conceput punându-se accent în principal pe învăţarea spontană într-un mediu interactiv, variat, care încurajează dezvoltarea abilităţilor copilului prin stimularea imaginaţiei şi evitarea rutinei. De la stimulare senzorială la jocuri de puzzle şi karaoke, ateliere de pictură, colaj, olărit şi fotografie, clubul foloseşte activităţi pe bază de jocuri şi jucării pentru a provoca trupul şi mintea.

AHA KIDS va oferi nu numai echipamente atent selectate şi un personal foarte bine instruit ci şi cursuri interactive, adaptate vârstei, de: limbi străine, ştiinţe, IT, oratorie ori bune maniere. Pentru zile de relaxare, AHA Kids organizează ore deschise de joacă, aniversărisau petreceri private.

AHA Kids este înfiinţat sub forma unei structuri de economie socială de Asociaţia Help Autism în cadrul proiectului “Dezvoltarea Economiei pentru o sustenabilitate Socială-DESS” finanţat prin FONDUL SOCIAL EUROPEAN, Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

 

Facebookhttps://www.facebook.com/ahakids?fref=ts

Website: www.ahakids.ro

 

Vă așteptăm!

Asociația Help Autism

logo-helpautism

Raiffeisen Comunități și-a anunțat câștigătorii!

S-a încheiat a cincea ediție a Programului de Granturi Raiffeisen Comunități, care a avut loc în perioada 1 iulie - 11 septembrie 2015.

Asociația Help Autism cu proiectul “Am autism, dar pot învăța” s-a clasat pe locul 11. Conform regulamentului, primele 10 locuri sunt câștigătoare și vor beneficia de finanțare pentru implementarea proiectelor depuse.

Din cele 100 de Asociații ce au depus proiecte, ocuparea locului 11 este îmbucurător, dar, de această dată, nu suficient pentru a beneficia de sprijinul oferit de Raiffeisen. Asociația noastră își continuă activitatea cu aceeași forță și speranță de îmbunătățire a vieții copiilor cu autism și a familiilor acestora.

Pe această cale, vă mulțumim tuturor celor care v-ați implicat în campania de votare a proiectului nostru și avem credința că împreună avem toate șansele să fim învingători și să câștigăm multe alte proiecte frumoase.

Asociația HelpAutism.

logo-helpautism

“Am autism, dar pot învăța!” - Votează și tu proiectul Asociației Help Autism!

Se apropie luna septembrie, iar noi ne dorim să trimitem 48 de copii cu TSA la școală! Tot ce avem nevoie este să-ți aloci 5 minute pentru a vota proiectul “Am autism, dar pot învăța!” în cadrul competiției Raiffeisen Comunități.

Asociația Help Autism a intrat în competiția ONG-urilor în cadrul competiției Raiffeisen Comunități cu proiectul “Am autism, dar pot învăța!”. VOTEAZĂ și tu proiectul ce oferă mai multe șanse la integrarea în învățământ a copiilor cu autism.

Proiectul are ca scop creșterea șanselor de incluziune în învățământul de masă pentru 48 de copii ce au trecut prin procesul de recuperare terapeutică de unu la unu, prin includerea lor în programe de dezvoltare a abilităților de: comunicare, socializare și psihomotrice, ce se va desfășura pe o perioadă de 4 luni.

De asemenea, proiectul vizează consilierea a 96 de părinți (48 de familii) ai copiilor cu TSA din program în problemele ce pot apărea în integrarea celor mici în învățământul de masă.

Ce trebuie să faci pentru a vota proiectul “Am autism, dar pot învăța!”?

Pasul 1: accesează http://raiffeisencomunitati.ro/grantwizard/granturi/ , loghează-te sau fă-ți cont

Pasul 2: caută dupa numele proiectului sau al Asociației

Pasul 3: VOTEAZĂ!

Copiii cu autism au șanse de recuperare și pot învăța. Oferă-le o șansă prin votul tău!

Vă multumim!

Asociația Help Autism

logo-helpautism

Împreună cu tine, Profi și Help Autism, salvează destinele copiilor cu autism!

Asociația Help Autism participă la cea de-a doua ediție a competiției de proiecte “Împreună cu tine, Profi, salvează destine!”

Clienții lanțului de magazine Profi, din toată țara, pot salva, prin acest proiect, destinele a peste 200 de copii diagnosticați cu autism.


Help Autism își propune să deschidă 3 noi centre de terapie în București, Județul Timiș și Județul Argeș, să formeze terapeuți specializați și să ofere gratuit copiilor diagnosticare precoce, evaluare și terapie gratuită, pentru a se recupera și a fi integrați în societate.
Prin acest proiect îndeplinim un vis al nostru, acela de a extinde, la nivel național, serviciile gratuite de terapie și diagnostic.

Și tu poți ajuta la transformarea acestui vis în realitate. Mergi între 17 august și 25 octombrie 2015 să îți faci cumpărăturile la Profi, scanează bonul la infochioșcurile amplasate în magazine, și alege să oferi punctele proiectului “Salvează-mă, sunt doar un copil! Autismul îmi fură viața!”.

Start la înscrieri Rocket Bike Fest, ediția a VI-a, 26 septembrie 2015!

Sub sloganul Pedalez, mă distrez, donez! Help Autism și Bikexpert lansează ediția de toamnă a competiției de ciclism Rocket Bike Fest.

Pasionații de ciclism, iubitorii de sport și natură, indiferent de experiență sau vârstă, sunt așteptați să se alinieze la start sâmbătă, 26 septembrie, la  Cabana Cernica,deținută de Asociația Generală a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din România, care o să găzduiască si această ediție a competiției de ciclism Rocket Bike Fest. Cabana  este amplasată într-un cadru natural deosebit, împrejmuită de pădurea Cernica, cu spații special amenajate pentru activități sportive și de relaxare în aer liber. 

Alătură-te, prin participarea ta, la cauza noastră, strângerea de fonduri pentru copiii cu autism. Fondurile colectate din taxa de înscriere vor fi direcționate către Asociația Help Autism cu scopul susținerii programelor gratuite pentru copiii cu autism.

Înscrie-te la Rocket Bike Fest – pista prieteniei!  Pe site-ul www.rocketbike.ro sau direct la Magazinul BikeXpert din Șoseaua Pantelimon nr.94.

Pentru mai multe informații, accesează http://www.rocketbike.ro/sau pagina de Facebook https://www.facebook.com/RocketbikeFest

Citeşte mai mult
Două premii pentru Help Autism la Gala Societății Civile

Asociația Help Autism a fost distinsă cu două premii I la categoriile „Originalitate” și „Educație, Învățământ, Cercetare” în cadrul Galei Societății Civile ce a avut loc aseară la Ateneul Român. Help Autism a fost singura asociație premiată la două categorii distincte ale galei pentru același proiect „Părinte pentru Părinte 2014”, program prin care 200 de familii beneficiare au sprijinit, prin direcționarea a 50.000 euro din veniturile colectate, 22 de copii cu autism din medii defavorizate și le-au oferit astfel șansa la viață independentă.

Inițiat de Help Autism în 2013, programul „Părinte pentru Părinte” transformă părinții beneficiari ai asociației în ambasadorii autismului prin implicarea acestora ca voluntari în susținerea cauzei și sprijinirea financiară a altor familii în situații asemănătoare. Părinții colectează anual fonduri prin formularul de redirecționare a 2% din impozitul pe venit pentru terapia copiilor lor și direcționează 10% din aceste fonduri către programul „Părinte pentru Părinte”. Astfel, asociația reușește pentru al doilea an consecutiv, să integreze gratuit în intervenție terapeutică zilnică copii proveniți din medii defavorizate și cu semne de tulburare din spectrul autist, un diagnostic ce afectează 1 din 68 de copii.

Citeşte mai mult
Nielsen România alături de copiii Help Autism la Ferma Animalelor

O nouă vizită a fost făcută de copiii Centrului Help Autism din Delea Nouă la Ferma Animalelor. Cei mici, alături de terapeuți și voluntarii companiei Nielsen România, care și-au dedicat această zi Voluntariatului, s-au bucurat de orele petrecute în mijlocul animalelor. Pe lângă timpul frumos petrecut în lumea necuvântătoarelor și interacțiunea cu ele, copiii s-au bucurat de natură, iar cele mai multe zâmbete le-au adus trambulina, pe care au sărit cu mic cu mare.


Pentru cei mici aceste ieșiri fac parte din terapia de zi cu zi și îi învață să iubească natura și toate ființele ce fac parte din ea și să interacționeze cu alți copii. Experiența grupului este foarte benefică pentru a-i obișnui să-și aștepte rândul, să fie atenți la ceilalți copii și să asculte instrucțiunile date în grup.

“Ne-am dorit foarte mult să ne implicăm în cauza Asociației Help Autism. Le-am fost alături și în Campania de strângere a formularelor de 2% și sperăm că implicarea noastră să devină și mai profundă. Azi, cu ocazia zilei dedicate Voluntariatului în cadrul companiei Nielsen (Nielsen Global Impact Day), am dedicat câteva ore copiilor cu autism. O echipă de voluntari din cadrul companiei, plini de voie bună, ne-am oferit să organizăm această expediție în lumea animalelor, pentru a le oferi zâmbete și bucurii celor mici. Sperăm ca acesta să fie doar începutul alăturării noastre unei cauze ce merită din suflet susținută” a declarat Ionela Grosu, HR Specialist Nielsen România.

Mulțumiri Nielsen România pentru sprijinul oferit și Ferma Animalelor pentru găzduire!

Familia oamenilor de bine la Rocket Bike Fest V

Rocket Bike Fest, competiția de ciclism organizată de Asociația Help Autism și BikeXpert, ajunsă la cea de-a V-a ediție, pe 31 mai, dedicată strângerii de fonduri pentru susținerea programelor de diagnostic precoce, evaluare psihologică și intervenţie timpurie în autism, s-a încheiat cu participarea a peste 1000 de persoane, dintre care peste 400 de concurenți de toate vârstele.

Amfitrionii competiției, Ovtavian Strunilă, ce a fost alături de concurenți pe tot parcursul zilei în calitatea sa de MC, și Radu Naum, Ambasador al Rocket Bike Fest, au felicitat concurenții și le-au oferit premiile, puse la dispozitie de partenerii ediției, pe scena amplasată în mijlocul pădurii, într-un cadru plin de zambete și energii bune.

Premiul special al ediției a fost cel al categoriei “Foundraiser voluntar” și a fost câștigat de Sara Maria Nicoară, în vârstă de 4 ani, concurentă și câștigătoare a unui binemeritat loc III la categoria “Bicicletă cu roți ajutătoare”, care în urma fondurilor strânse de la prieteni pentru copiii cu autism, a fost recompensată cu un city break la Roma, oferit de Agenția de turism Christian Tour.

Declarat cel mai important eveniment dedicat unei cauze nobile, Rocket Bike Fest reușește să integreze printre copiii tipici și copiii cu autism, oferindu-le șansa de a concura, de a învăța să iubeasca sportul, natura și învățându-i, astfel, să comunice cu ceilalți copii. Acestea sunt lecții importante de viață pe care acest eveniment dorește sa le ofere tuturor participanților sub indemnul “Pedalez, mă distrez, donez!”

Rocket Bike Fest adună în jurul său, la fiecare ediție a sa, vara și toamna, oameni ce prin implicarea lor contribuie la ajutorarea copiilor: sute de voluntari, echipele organizatorice, sponsori, parteneri media.

Un concurent de marcă al competiției a fost Principele Nicolae al României, un performer al ciclismului, implicat activ în acțiuni de binefacere. “Vă mulțumesc pentru prezența mea aici, m-am mai implicat în actiuni pentru diverse Asociații și sper să revin și la alte ediții”, a declarat domnia sa. Tot acesta declara pe pagina sa de Facebook, la doar o zi dupa concurs: “Azi, de ziua copiilor, și eu mă simt ca în copilăriei după concursul de ieri la Rocket Bikefest, cu zgârieturi și vânătăi serioase care mi-au rămas peste tot corpul!”

Citeşte mai mult
Help Autism sprijina Spitalul de Psihiatrie TITAN

 

Servicii de evaluare psihologică gratuită pentru copiii cu TSA în cadrul proiectului “Îmbunătăţirea serviciilor de diagnostic, evaluare şi recuperare pentru copiii cu TSA”

Din luna iulie a acestui an, un nou parteneriat Help Autism şi-a deschis porţile pentru copiii cu tulburări din spectrul autist din capitală. Noua activitate se desfăşoară, în cadrul Spitalului de Psihiatrie TITAN ”Dr. Constantin Gorgos” şi vizează îmbunătăţirea serviciilor conexe actului medical oferite de unitatea medicală pentru şanse reale la recuperare a copilului cu tulburare din spectrul autist.

Prin intermediul parteneriatului Asociația oferă servicii de evaluare psihologică, terapie 1 la 1 şi kinetoterapie pentru copiii cu vârsta până în 5 ani prezentând simptome de întârziere în dezvoltare sau diagnosticaţi cu tulburare de spectru autist, incluşi pentru prima oară în programul de evaluare şi intervenţie terapeutică de recuperare.

Până în momentul de faţă 30 de copii au beneficiat de servicii gratuite de evaluare psihologică şi au fost incluşi în programe de terapie în cadrul proiectului. Acesta este însă doar începutul, ne propunem ca până la sfârşitul proiectului să ajutăm cel puţin 100 de copii şi familiile lor prin serviciile conexe actului medical oferite copiilor şi prin consilierea psihologică şi sprijinul oferite părinţilor pentru a-i ajuta să facă faţă provocărilor cu care se confruntă în această luptă.

Citeşte mai mult
Help Autism isi deschide portile pentru noi membri

 

În data de 15 iunie 2015 Asociaţia Help Autism a început implementarea Proiectului “Help Autism Connect - implicarea  comunităţii în sprijinul  copiilor cu TSA”. 

Pentru că, în prezent, organizaţia noastră numără doar 3 membri – cei trei membri fondatori, sprijiniţi de câţiva dintre părinţii copiilor beneficiari - unul dintre obiectivele principale ale proiectului este creşterea numărului de persoane implicate în organizaţie. Astfel, noii membri vor fi implicaţi activ în luarea deciziilor la nivelul managementului şi al coordonării activităţilor pentru a aduce un plus de valoare în susţinerea proceselor de management ale organizaţiei, creşterea calităţii serviciilor oferite, extinderea acestora, asigurarea transparenţei şi a vizibilităţii organizaţiei.

Având în vedere faptul că implicarea familiei în procesul de recuperare joacă un rol decisiv în progresele făcute de cei mici, copiii având nevoie de stimulare permanentă atât în terapie, grădiniţă / şcoală, cât şi în timpul liber, părinţii trebuie să fie bine pregătiţi, informaţi şi conectaţi permanent la activităţile echipei de intervenţie pentru a aplica tehnicile de recuperare şi pentru a continua intervenţia în afara sălilor de terapie.  De asemenea, implicarea părinţilor cu experienţă, poate reprezenta un sprijin pentru familiile aflate la început de drum în procesul de recuperare al propriului copil.

Noii membri ai asociaţiei vor fi direct implicaţi în proiectele derulate şi vor pune umărul la dezvoltarea organizaţională pentru a îndeplini dorinţa comună de a contribui la diagnosticarea timpurie şi recuperarea cât mai multor copii cu tulburări din spectrul autist.

Invităm pe toţi cei interesaţi să devină membri ai Asociaţiei Help Autism prin completarea formularului de adeziune la sediul sau la centrele Help Autism. 

Proiectul „Help Autism Connect - implicarea comunităţii în sprijinul copiilor cu TSA” este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România, cu o durata de 8 luni. Proiectul are o valoare eligibilă totală de 40.509 EURO, din care 34.897 EURO valoare eligibilă a finanţării nerambursabile acordată din Fondul ONG şi 5.612 EURO contribuţia eligibilă a beneficiarului şi va fi implementat în Bucureşti, în perioada 15 iunie 2015 - 14 februarie 2016.

*Proiect finanțat prin granturile SEE 2009 - 2014, în cadrul Fondului ONG în România

*Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org
 

Asociația HelpAutism.

logo-helpautism

Conferința Internațională ABA 2015 - lectori străini și acreditare internațională

A patra ediție a conferinței dedicată analizei aplicate a comportamentului (ABA) a primit certificarea Behavior Analyst Certification Board - singura instituție de acreditare a practicienilor ABA. Conferința Internațională ABA are loc între 3 și 5 aprilie 2015 la Universitatea Româno-Americană din București și va găzdui 8 lectori străini din Marea Britanie, Norvegia și SUA, alături de 20 lectori români - psihologi, psihiatri, logopezi și medici specialiști. La nivel național, conferința este acreditată de Colegiul Psihologilor și Colegiul Medicilor din România.


Conferința Internațională ABA este principalul eveniment dedicat cercetării și teoriei în analiza aplicată a comportamentului din România. La ediția din 2015 sunt așteptați psihologi, psihiatri, medici pediatri, logopezi și terapeuți ABA, dar și părinți și cadre didactice. Participanți primesc:

  • 12 credite pentru prezentarea unei lucrări sau a unui poster, respectiv 5 credite pentru prezența psihologilor, din partea Colegiului Psihologilor din România
  • 17 credite pentru participarea medicilor din partea Colegiului Medicilor din România
  • până la 10 credite pentru audierea lucrărilor pentru specialiștii ABA cu acreditare BCBA, respectiv BCaBA din partea Asociației de Terapie Comportamentală Aplicată certificată ca furnizor de educație continuă (tip 2) de către Behavior Analyst Certification Board
Citeşte mai mult
DAS Târgoviște și Help Autism deschid primul centru de terapie pentru copiii cu autism și sindrom Down din Târgoviște

Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Târgoviște în parteneriat cu Asociația Help Autism inaugurează vineri, 6 martie 2015, Centrul de zi pentru copii cu autism și sindrom Down „Sfânta Maria” - primul centru ce oferă servicii sociale și psihologice (de terapie) pentru copiii cu tulburări din spectrul autist și sindrom Down din Târgoviște și Dâmbovița.

În urma parteneriatului public - privat între cele două entități, în Centrul „Sfânta Maria”, situat în strada Lt. Stancu Ion, nr. 35, 50 de copii diagnosticați cu tulburare din spectrul autist (TSA) și sindrom Down vor primi zilnic servicii gratuite sociale și de terapie, iar părinții vor fi consiliați pentru implicarea în obținerea celor mai bune rezultate în recuparea copiilor lor.

Citeşte mai mult
Violonistul Remus AZOIȚEI și pianistele Mara DOBRESCU și Diana IONESCU în concert la cea de-a II-a ediție a evenimentului SUFLET ÎN CULORI Concert caritabil în beneficiul copiilor cu autism

Duminică, 29 martie 2015, începând cu ora 19.00, pe scena Sălii Radio din București, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Asociația Help Autism, în parteneriat cu Centrul InfoEuropa din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Societatea Română de Radiodifuziune, Kaufland România, Floria.ro și Wagner Arte Frumoase și Povești, organizează cea de-a II-a ediție a evenimentului “SUFLET ÎN CULORI”. Concert caritabil în beneficiul copiilor cu autism.

Prima ediție a concertului Suflet în culori a avut loc pe scena Sălii Radio în data de 3 aprilie 2014, iar recitalul a fost susținut de patru tineri artiști: soprana Rodica VICĂ, tenorul Ștefan POP, violonistul Vlad MAISTOROVICI și pianistul Ștefan DONIGA. Cea de-a II-a ediție a evenimentului caritabil, ce va avea loc în data de 29 martie a.c., va reuni trei nume de referință ale scenei muzicale internaționale: violonistul Remus AZOIȚEI și pianistele Mara DOBRESCU și Diana IONESCU.

BILETELE SUNT DISPONIBILE PE WWW.BILETE.RO,
ÎN OFICIILE POȘTEI ROMÂNE, ÎN MAGAZINELE IMMEDIO SEMNALIZATE BILETE.RO,
ÎN MAGAZINELE GERMANOS ȘI LA CASA DE BILETE A SĂLII RADIO

Citeşte mai mult
Investește în oameni! - Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 2013

FONDUL SOCIAL EUROPEAN

Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Axa prioritară 6 Promovarea incluziunii sociale

DMI 6.1 Dezvoltarea economiei sociale

Titlu proiect: „Dezvoltarea economiei pentru o sustenabilitate socială” (DESS)

Cererea de propunere de proiecte nr. 173. “Dezvoltarea economiei sociale”

Contract nr.: FSE POSDRU 173/6.1/S/148961

Asociația Help Autism în colaborare cu Fundația Mâna de Lucru, Liga Română pentru Sănătate Mintală, Asociația Națională de Interes Public și Asociația ProVita pentru Născuți și Nenăscuți lansează proiectul „Dezvoltarea Economiei pentru o Sustenabilitate Socială”

București, 28 ianuarie 2014 – Asociația Help Autism în colaborare cu Fundația Mâna de Lucru, Liga Româna pentru Sănătate Mintală, Asociația Națională de Interes Public și Asociația ProVita pentru Născuți și Nenăscuți implementează în perioada 29 decembrie 2014 – 28 decembrie 2015 proiectul: „Dezvoltarea economiei pentru o sustenabilitate socială” (DESS) cu o valoare eligibilă de 7 585 386,73 lei. Acesta duce la atingerea obiectivului general al POSDRU prin asigurarea de oportunități sporite pentru participarea viitoare pe o piață a muncii incluzive.

Citeşte mai mult
Imprimăm zâmbete prin economie socială

 

FONDUL SOCIAL EUROPEAN

Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Axa prioritară 6 Promovarea incluziunii sociale

DMI 6.1 Dezvoltarea economiei sociale

Titlu proiect: „Dezvoltarea economiei pentru o sustenabilitate socială” (DESS)

Cererea de propunere de proiecte nr. 173. “Dezvoltarea economiei sociale”

Contract nr.: FSE POSDRU 173/6.1/S/148961

 

Ne apropiem cu paşi repezi de lansarea departamentului de economie socială din cadrul Asociaţiei Help Autism. Acesta a fost constituit sub forma unui atelier de producţie publicitară, axat pe printuri digitale, ce va funcţiona în localitatea Tunari, judeţul Ilfov, şi va oferi o gamă variată de produse tipărite, servicii de creaţie, design grafic şi finisare.

„Momentan ne aflăm în faza de amenajări, achiziţiile au fost făcute în cea mai mare parte şi am intrat în linie dreapta cu angajările de personal, astfel că foarte curând vom intra pe piaţă cu oferte competititive, atât din punct de vedere al calităţii, cât şi al preţurilor. Ne propunem ca până la sfârşitul anului să transformăm această structură de economie socială într-un jucător important pe piaţă de publicitate din regiune şi suntem siguri că vom reuşi. Noi, spre deosebire de cei care administrează o structură de business obişnuită, avem avantajul unei motivaţii suplimentare în drumul spre succes: componenta socială”, a declarat Marius Murariu, Managerul SES.

Ideea înfiinţării unei imprimerii ca structură de economie socială a venit ca răspuns la o nevoie ce exista de multă vreme în desfăşurarea activităţilor Asociaţiei, iar proiectul DESS a fost îmbrăţişat ca o oportunitate de a acoperi această nevoie. Asociaţia Help Autism a reuşit să dezvolte singurul kit de educaţie utilizat în terapia pentru copiii cu autism, material produs în număr mare şi distribuit la nivel naţional. În realizarea acestei activităţi, precum şi în organizarea campaniilor de conştientizare, fundraising şi a altor evenimente, Asociaţia s-a confruntat în nenumărate rânduri cu provocarea identificării unui furnizor care să ofere calitate la un preţ rezonabil şi în timp util.

Citeşte mai mult
Închiderea proiectului Dezvoltarea Economiei pentru o Sustenabilitate Socială

Investește în oameni! - Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013

FONDUL SOCIAL EUROPEAN

Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Axa prioritară 6 Promovarea incluziunii sociale

DMI 6.1 Dezvoltarea economiei sociale

Titlu proiect: „Dezvoltarea economiei pentru o sustenabilitate socială” (DESS)

Cererea de propunere de proiecte nr. 173. “Dezvoltarea economiei sociale”

Contract nr.: FSE POSDRU 173/6.1/S/148961

Asociația Help Autism în colaborare cu Fundația Mâna de Lucru, Liga Română pentru Sănătate Mintală, Asociația Națională de Interes Public și Asociația ProVita pentru Născuți și Nenăscuți anunţă închiderea oficială a proiectului cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 POSDRU 173/6.1/S/148961 cu denumirea “Dezvoltarea Economiei pentru o Sustenabilitate Socială – DESS”.

Citeşte mai mult
Centrul Casa Soarelui sprijinit de United Way România

Extinderea activității pentru Centrul de diagnoză precoce și servicii integrate în autism Casa Soarelui

„Casa Soarelui - Centru de diagnoză precoce și servicii integrate în autism” deschis de Asociația Help Autism în parteneriat cu D.G.A.S.P.C. sector 3, își intensifică în 2015 activitatea prin parteneriatul cu United Way România, oferind servicii de diagnostic gratuit pentru 100 de copii, terapie individualizată pentru 20 dintre aceștia și cursuri de informare pentru părinți și cadre didactice.


„Finanțarea primită de la United Way ne permite să ne extindem activitatea și beneficiarii Help Autism. Anul trecut am oferit servicii de terapie gratuită zilnică pentru 23 de copii, iar acest parteneriat ne permite dezvoltarea ariei de servicii. Astfel, în 2015, 100 de copii vor primi șansa la recuperare printr-un diagnostic pus la timp, pentru 20 dintre aceștia planul individualizat de terapie se va realiza la centrul Casa Soarelui, restul urmând să fie integrați într-un program de recuperare la domiciliu sau direcționați către alte centre.” - spune Adriana Bălșanu, psiholog și coordonator al centrului.

Citeşte mai mult