Curs de formare și supervizare în terapie ABA - Drobeta-Turnu Severin.

Acest curs de formare s-a finalizat, dar puteți găsi cursuri noi pe noua noastră platformă dedicată HELPEDU, o resursă digitală complexă pentru pregătirea cadrelor didactice, părinților și specialiștilor pentru a lucra cu copii diagnosticați cu tulburări de spectru autist. https://helpedu.ro

Curs de formarea personalului din cadrul Centrului de Zi  Pentru Copilul cu Autism:

În contextul deschiderii recente a Centrului de Zi și având în vedere numarul mare de copii cu incidență în autism din Severin, aceste cursuri de formare sunt extrem de importante. 

Numărul mic de terapeuți care au formări în acest domeniu nu acoperă cererea și nu este direct proporțional cu numărul copiilor cu diagnostic.

Dincolo de modulele teoretice care au la bază intervenția comportamentală, terapeuților li se pun la dispoziție evaluările și supervizarea copiilor incluși în centru.

Data: 13-14 septembrie 2014

Locație: Centrul de Zi funcționează în cadrul Direcției Generale de Asistentă Socială și Protecția Copilului MehedințiBulevardul Revoluției 16-22 Decembrie 1989, nr. 4 din Drobeta-Turnu Severin.

Citeşte mai mult
Start înscrieri la ediția de toamnă Rocket Bike Fest - pista prieteniei

HelpAutism și BikeXpert lansează ediția a patra a competiției caritabile de ciclism Rocket Bike Fest. Peste 500 de participanți, pasionați de ciclism, indiferent de experiență sau vârstă, sunt așteptați să se alinieze la start pe 20 septembrie 2014 în Pădurea Cernica. Fondurile strânse din taxa de participare și sponsorizări vor fi direcționate către Centrul Help Autism.

Rocket Bike Fest este cel mai important eveniment de socializare și conștientizare a implicațiilor autismului în viața noastră. Competiție sportivă la care participă fundraiseri voluntari, copii cu sau fără autism și părinții lor, este ocazia ideală să înțelegem că autismul este parte din viața noastră. Cu o incidență alarmantă de 1 la 68 de copii, autismul nu mai este o chestiune izolată, ci o problemă în care trebuie să ne implicăm. Sper ca înscrierile și prezența la eveniment să fie pe măsura entuziasmului cu care noi pregătim competiția și cu care copiii de la centru, și nu numai, o așteaptă.” spune Daniela Bololoi, Președinte Asociația Help Autism.

Citeşte mai mult
Back to school photo shooting în beneficiul copiilor de la Asociația Help Autism

Academia de fotografie și Simion Buia invită toți școlarii și părinții sau bunicii acestora la o sesiune foto caritabilă în beneficiul copiilor din familia Help Autism!

Back to school - photo shooting are loc pe 15 septembrie, între orele 11-17 în mansarda de la Cărturești Verona.

Sunt așteptați toți elevii, de la clasa 0 la clasa 12, la un photo shooting scurt pentru captarea într-un portret a stării din prima zi de școală.

Citeşte mai mult
Căutăm alergători cu suflet pentru Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon 2014. Preia și tu ștafeta binelui!

Alexandra și Vlad aleargă la Maratonul International București pentru copiii cu autism de la Asociația Help Autism. Căutăm în continuare alergători cu suflet care să parcurgă cursa pentru ei dar și pentru copiii cu TSA de la asociația noastră.

Vino și tu la maraton și fii fundraiser voluntar pentru Asociația Help Autism sau susține-i pe alergătorii noștri sufletiști pe Galantom.ro!

Despre maratonul anduranței

Maratonul International București (Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon) este cel mai mare eveniment de alergare din România. Aflat la a 7-a ediție, maratonul va avea loc anul acesta pe 4-5 Octombrie, iar la startul dat din Piața Constituției din București se vor alinia amatori și profesioniști care doresc să-și testeze anduranța fizică dar și controlul minții.

Despre cursa pentru recuperare

Asociația Help Autism sprijină zi de zi peste 170 de copii cu tulburări din spectrul autist. Pentru ei, cursa de recuperare trebuie să înceapă cât mai devreme. De aceea, an de an, centrul Help Autism evaluează gratuit peste 200 de copii. Pentru ei și pentru părinții lor, diagnosticul de „autism” sau „tulburare din spectrul autist” este startul în cursa pentru recuperare.

Citeşte mai mult
Curs gratuit informativ si practic pentru educatori si invatatori - 17 iunie 2015

Integrarea copiilor cu autism în gradinițe și școli de masă
 

Data: 17 iunie 2015 intre orele 16.00-19.00

Locație: Centrul HelpAutism, strada Delea Nouă nr.36, București

Lector: Violeta Mihalascu, psiholog clinician si psihoterapeut, terapeut si coordonator ABA.

Obiectivul cursului: Sa ajute la intelegerea problematicii autismului pentru o integrare cat mai buna a copilului diagnosticat cu autism printre copiii tipici. De asemenea, cursul isi doreste sa faca cunoscute principiile terapiei ABA si sa incurajeze aplicarea lor si de catre educatori.

Citeşte mai mult
Asociația Help Autism devine partener charity la Palatul Vechiturilor

Donează un obiect la Palatul Vechiturilor, ți se va întoarce un zâmbet!

Începând cu luna august 2014, Asociația Help Autism a devenit partener charity al Palatului Vechiturilor. Astfel, donațiile primite de magazin vor fi puse la vânzare cu scopul de a strânge fonduri pentru programele dedicate celor 170 de copii cu autism care urmează intervenție terapeutică de recuperare la Asociația Help Autism.

Citeşte mai mult
Asociația Sportul Pentru Tine și Asociația Help Autism - parteneriat pentru un stil de viață sănătos

Parteneriatul a început o dată cu prima ediție a concursului caritabil Rocket Bike Fest și continuă cu fiecare ediție a acestuia. Anul acesta, implicarea celor două asociații în promovarea unui stil de viață sănătos se extinde prin cooperarea în organizarea competiției de la Zimbrăria Neagră, ce va avea loc pe 2 august 2014.

Cursa este o competiție Mountain Bike Cross Country în pădurea din jurul Zimbrăriei Negre de lângă localitatea Bucșani, Dâmbovița și a ajuns anul acesta la cea de-a treia ediție.

Cursa Zimbrăria Neagra XC 14 se adresează tuturor amatorilor de mișcare în natură, traseele fiind de dificultate redusă, ele parcurgând drumuri forestiere, poteci prin pădure sau pe liziera pădurii.

Citeşte mai mult
Inchidere proiect Fii TiA! - Și tu poți ajuta la Diagnosticare și Intervenție Precoce în Autism

120 de cadre didactice pregătite ca urmare a proiectului “Fii TiA! Și tu poți ajuta la Diagnosticare și Intervenție Precoce în Autism”

120 de educatori și învățători au participat la proiectul “Fii TiA! Și tu poți ajuta la Diagnosticare și Intervenție Precoce în Autism” derulat de Asociația Help Autism în perioada 21 ianuarie 2013 – 31 mai 2014.Proiectul a urmărit implicarea cadrelor didactice din Municipiului București în procesul de diagnosticare precoce a autismului, în scopul intervenție timpurii și a integrarii în colectiv a copiilor cu tulburare din spectru autist (TSA).

Aprobat de către ANPCDEFP, proiectul a beneficiat de finanțarea Comisiei Europeane prin Programul “Tineret în Acțiune”, Acțiunea 1.2. Inițiativă a tinerilor, cu suma de 4.191,88 Euro.

Cadrul didactic este o verigă foarte importantă atât pentru diagnosticarea precoce a copiilor mici cât și  în procesul de integrare a copiilor cu TSA, însă aceștia nu beneficiază de un program național de pregătire în această direcție. De aceea, instruirea celor 120 de educatori și învățători pentru implicarea în procesul de diagnostic precoce a autismului precum și a oricăror tulburări de dezvoltare este un efort major cu importante efecte în Municipiul București. Prin pregătirea lor, cadrele didactice vor putea depista semnele și îndruma familia spre diagnostic și intervenție terapeutică timpurie, singura șansă a copiilor la integrarea în societate.

Citeşte mai mult
Daniela Bololoi la 11even Experiences

„Când eram mică, îmi doream să fiu cel mai bun om din lume” a declarat Daniela Bololoi la începutul discursului său din cadrul 11even Experiences, ediția din Suceava.

Evenimentele 11even Experiences pun accent pe experiențe de viață, oameni, modele, informații și idei. În cadrul evenimentelor 11even, sunt aduse în același spațiu din diferite orașe din România persoane care au trecut prin experiențe deosebite ce merită împărtășite cu oameni aflați în căutare de exemple practice și relevante pentru dezvoltarea lor personală și profesională.

Citeşte mai mult
Daniela Bololoi - desemnată Omul Anului 2013

Daniela Bololoi - presedinta Asociatiei Help Autism a fost desemnata „Omul Anului 2013”, la categoria Anonimul, în cadrul galei organizate de Cotidianul.

Pentru al patrulea an consecutiv, cotidianul.ro și-a onorat laureații. În cadrul festiv al ceremoniei ce a fost găzduită de Sala New York a Hotelului Pullman din București, cotidianul.ro i-a premiat pe aceia dintre români care s-au aflat printre performerii anului 2013, fiecare în domeniul său de activitate.

Citeşte mai mult
Servicii noi pentru copiii cu autism din sectorul 3 al capitalei

logo-helpautism

Casa Soarelui - centru gratuit de diagnostic precoce, evaluare psihologică și consiliere pentru copiii cu vârsta între 1 și 4 ani cu întârzieri de dezvoltare și părinții acestora

Primăria Sectorului 3 şi Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 3, împreună cu Asociația HelpAutism, au inaugurat astăzi, 2 aprilie 2014, Centrul Casa Soarelui destinat intervenției timpurii în autism.

În urma parteneriatului public - privat între cele trei entități, în Centrul Casa Soarelui, situat pe strada Marin Pazon, nr. 2B, sector 3, 22 de copii diagnosticați cu autism vor primi zilnic servicii gratuite de terapie, iar părinții copiilor suspecți de tulburare de spectru autist beneficiază gratuit de diagnostic precoce și consiliere.

Citeşte mai mult
Conferința Națională de Analiză Aplicată a Comportamentului (ABA) 2014 - momentul cheie în stabilirea statutului copiilor cu autism din România

Între 28 și 30 martie are loc cea de-a treia ediție a Conferinței Naționale de Analiză Aplicată a Comportamentului(ABA), singurul eveniment din România dedicat terapiei ABA și specialiștilor în domeniu. Printre lectorii prezenți sunt: Robert Schramm - lector internațional și specialist în metode de terapie părinte - copil cu tulburare de spectru autist (TSA), Jonathan Fernand - profesor la Departamentul de Psihologie alUniversității din Florida, Profesor Daniel David- director de cercetare la faimosul Institut „Albert Ellis“ din New York, și Profesor Doctor Iuliana Dobrescu -  șef secție la Clinica de Psihiatrie a Copilului și Adolescentului din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Al. Obregia”. Conferința Națională de Analiză Aplicată a Comportamentului (ABA) are loc la Universitatea Titu Maiorescu (Calea Văcărești nr. 189) din București și este acreditată la Colegiul Medicilor din România și laColegiul Psihologilor din România.

Citeşte mai mult
SUFLET ÎN CULORI - Concert caritabil în beneficiul copiilor cu autism

Joi, 3 aprilie 2014, începând cu ora 19.00, pe scena Sălii Radio din București, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Asociația Help Autism, în parteneriat cu Societatea Română de Radiodifuziune, Centrul InfoEuropa din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Tarom, Floria.ro și Wagner Arte Frumoase și Povești, organizează evenimentul “SUFLET ÎN CULORI”. Concert caritabil în beneficiul copiilor cu autism.

Citeşte mai mult
Servicii noi pentru copiii cu autism din Suceava

logo-helpautism

ASOCIAȚIA HELP AUTISM

DIRECŢIA GENERALA DE ASISTENŢĂ SOCIALĂ ŞI PROTECŢIA COPILULUI A JUDEȚULUI SUCEAVA

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului a Județului Suceava (DGASPC) și Asociația Help Autism a anunțat ieri, 3 martie, lansarea proiectului „ȘI EI AU DREPTUL LA VIAȚĂ”. Printr-un acord de parteneriat și transfer de bune practici, psihologii locali, sub coordonarea și supervizarea echipei Help Autism, vor oferi servicii gratuite de diagnostic precoce și evaluare psihologică complexă tuturor copiilor cu vârsta între 1 și 4 ani suspecți de autism din județ, precum și intervenție timpurie pentru un număr de 5 copii proveniți din familii defavorizate.

În anul 2013, în județul Suceava au fost înregistrați în evidența Serviciului de Evaluare Complexă din cadrul DGASPC Suceava, în jur de 200 de copii diagnosticați cu tulburări din spectrul autist (TSA). Prin acordul de parteneriat încheiat între DGASPC Suceava și Asociația Help Autism, cu susținerea financiară oferită de Autoboca SRL, asociația crește capacitatea operațională la nivel de județ, oferind servicii suplimentare de diagnostic precoce, evaluare psihologică complexă și intervenție timpurie.

Citeşte mai mult
Micul nostru charity shop este invitat la târgul primăverii

Suflet în Culori - micul nostru charity shop este prezent zilele acestea la cel mai important târg al primăverii. Vă așteptăm cu obiecte cu dichis și poveste: mărțișoare, cutii pictate, felicitări, pernuțe decorative, coliere și alte accesorii. Cumpărând un obiect hand made ajuți un copil cu autism să facă o oră de terapie!

Vino la cel mai important târg din această perioadă, "Targul de martisor" de la Hanul Manuc și caută standul Help Autism. Te așteptăm în weekendul 28 februarie - 2 Martie, între orele 12.00 – 20.00.

Citeşte mai mult
Importanța Grupurilor de Socializare în Integrarea Copiilor cu TSA - 24 februarie 2015

Curs gratuit informativ și practic pentru parintii copiilor cu TSA

Data: 24 februarie 2015 intre orele 17.00-20.00

Locație: Centrul HelpAutism, strada Delea Nouă nr.36, București

Lector: Mădălina Jagă

Socializarea pare o activitate banală și simplă însă pentru copilul cu autism este o adevărată provocare, o dificultate care cere eforturi repetate. Ce este socializarea și care sunt pasii pe care îi putem exersa cu copilul cu TSA sunt unele dintre întrebările la care veti primi un răspuns.

Citeşte mai mult
Final de proiect - "HAI SA FIM PRIETENI"

 

În perioada 22 noiembrie 2013 – 12 ianuarie 2014, Asociația Help Autism cu sprijinul Raiffeisen Bank a organizat 8 ateliere creative la care au participat 64 de copii cu tulburări de spectru autist alături de copii fără diagnostic în cadrul proiectului „HAI SĂ FIM PRIETENI!”.

Citeşte mai mult