DAS Târgoviște și Help Autism deschid primul centru de terapie pentru copiii cu autism și sindrom Down din Târgoviște

Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Târgoviște în parteneriat cu Asociația Help Autism inaugurează vineri, 6 martie 2015, Centrul de zi pentru copii cu autism și sindrom Down „Sfânta Maria” - primul centru ce oferă servicii sociale și psihologice (de terapie) pentru copiii cu tulburări din spectrul autist și sindrom Down din Târgoviște și Dâmbovița.

În urma parteneriatului public - privat între cele două entități, în Centrul „Sfânta Maria”, situat în strada Lt. Stancu Ion, nr. 35, 50 de copii diagnosticați cu tulburare din spectrul autist (TSA) și sindrom Down vor primi zilnic servicii gratuite sociale și de terapie, iar părinții vor fi consiliați pentru implicarea în obținerea celor mai bune rezultate în recuparea copiilor lor.

Citeşte mai mult
Violonistul Remus AZOIȚEI și pianistele Mara DOBRESCU și Diana IONESCU în concert la cea de-a II-a ediție a evenimentului SUFLET ÎN CULORI Concert caritabil în beneficiul copiilor cu autism

Duminică, 29 martie 2015, începând cu ora 19.00, pe scena Sălii Radio din București, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Asociația Help Autism, în parteneriat cu Centrul InfoEuropa din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Societatea Română de Radiodifuziune, Kaufland România, Floria.ro și Wagner Arte Frumoase și Povești, organizează cea de-a II-a ediție a evenimentului “SUFLET ÎN CULORI”. Concert caritabil în beneficiul copiilor cu autism.

Prima ediție a concertului Suflet în culori a avut loc pe scena Sălii Radio în data de 3 aprilie 2014, iar recitalul a fost susținut de patru tineri artiști: soprana Rodica VICĂ, tenorul Ștefan POP, violonistul Vlad MAISTOROVICI și pianistul Ștefan DONIGA. Cea de-a II-a ediție a evenimentului caritabil, ce va avea loc în data de 29 martie a.c., va reuni trei nume de referință ale scenei muzicale internaționale: violonistul Remus AZOIȚEI și pianistele Mara DOBRESCU și Diana IONESCU.

BILETELE SUNT DISPONIBILE PE WWW.BILETE.RO,
ÎN OFICIILE POȘTEI ROMÂNE, ÎN MAGAZINELE IMMEDIO SEMNALIZATE BILETE.RO,
ÎN MAGAZINELE GERMANOS ȘI LA CASA DE BILETE A SĂLII RADIO

Citeşte mai mult
Investește în oameni! - Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 2013

FONDUL SOCIAL EUROPEAN

Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Axa prioritară 6 Promovarea incluziunii sociale

DMI 6.1 Dezvoltarea economiei sociale

Titlu proiect: „Dezvoltarea economiei pentru o sustenabilitate socială” (DESS)

Cererea de propunere de proiecte nr. 173. “Dezvoltarea economiei sociale”

Contract nr.: FSE POSDRU 173/6.1/S/148961

Asociația Help Autism în colaborare cu Fundația Mâna de Lucru, Liga Română pentru Sănătate Mintală, Asociația Națională de Interes Public și Asociația ProVita pentru Născuți și Nenăscuți lansează proiectul „Dezvoltarea Economiei pentru o Sustenabilitate Socială”

București, 28 ianuarie 2014 – Asociația Help Autism în colaborare cu Fundația Mâna de Lucru, Liga Româna pentru Sănătate Mintală, Asociația Națională de Interes Public și Asociația ProVita pentru Născuți și Nenăscuți implementează în perioada 29 decembrie 2014 – 28 decembrie 2015 proiectul: „Dezvoltarea economiei pentru o sustenabilitate socială” (DESS) cu o valoare eligibilă de 7 585 386,73 lei. Acesta duce la atingerea obiectivului general al POSDRU prin asigurarea de oportunități sporite pentru participarea viitoare pe o piață a muncii incluzive.

Citeşte mai mult
Imprimăm zâmbete prin economie socială

 

FONDUL SOCIAL EUROPEAN

Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Axa prioritară 6 Promovarea incluziunii sociale

DMI 6.1 Dezvoltarea economiei sociale

Titlu proiect: „Dezvoltarea economiei pentru o sustenabilitate socială” (DESS)

Cererea de propunere de proiecte nr. 173. “Dezvoltarea economiei sociale”

Contract nr.: FSE POSDRU 173/6.1/S/148961

 

Ne apropiem cu paşi repezi de lansarea departamentului de economie socială din cadrul Asociaţiei Help Autism. Acesta a fost constituit sub forma unui atelier de producţie publicitară, axat pe printuri digitale, ce va funcţiona în localitatea Tunari, judeţul Ilfov, şi va oferi o gamă variată de produse tipărite, servicii de creaţie, design grafic şi finisare.

„Momentan ne aflăm în faza de amenajări, achiziţiile au fost făcute în cea mai mare parte şi am intrat în linie dreapta cu angajările de personal, astfel că foarte curând vom intra pe piaţă cu oferte competititive, atât din punct de vedere al calităţii, cât şi al preţurilor. Ne propunem ca până la sfârşitul anului să transformăm această structură de economie socială într-un jucător important pe piaţă de publicitate din regiune şi suntem siguri că vom reuşi. Noi, spre deosebire de cei care administrează o structură de business obişnuită, avem avantajul unei motivaţii suplimentare în drumul spre succes: componenta socială”, a declarat Marius Murariu, Managerul SES.

Ideea înfiinţării unei imprimerii ca structură de economie socială a venit ca răspuns la o nevoie ce exista de multă vreme în desfăşurarea activităţilor Asociaţiei, iar proiectul DESS a fost îmbrăţişat ca o oportunitate de a acoperi această nevoie. Asociaţia Help Autism a reuşit să dezvolte singurul kit de educaţie utilizat în terapia pentru copiii cu autism, material produs în număr mare şi distribuit la nivel naţional. În realizarea acestei activităţi, precum şi în organizarea campaniilor de conştientizare, fundraising şi a altor evenimente, Asociaţia s-a confruntat în nenumărate rânduri cu provocarea identificării unui furnizor care să ofere calitate la un preţ rezonabil şi în timp util.

Citeşte mai mult
Închiderea proiectului Dezvoltarea Economiei pentru o Sustenabilitate Socială

Investește în oameni! - Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013

FONDUL SOCIAL EUROPEAN

Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Axa prioritară 6 Promovarea incluziunii sociale

DMI 6.1 Dezvoltarea economiei sociale

Titlu proiect: „Dezvoltarea economiei pentru o sustenabilitate socială” (DESS)

Cererea de propunere de proiecte nr. 173. “Dezvoltarea economiei sociale”

Contract nr.: FSE POSDRU 173/6.1/S/148961

Asociația Help Autism în colaborare cu Fundația Mâna de Lucru, Liga Română pentru Sănătate Mintală, Asociația Națională de Interes Public și Asociația ProVita pentru Născuți și Nenăscuți anunţă închiderea oficială a proiectului cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 POSDRU 173/6.1/S/148961 cu denumirea “Dezvoltarea Economiei pentru o Sustenabilitate Socială – DESS”.

Citeşte mai mult
Centrul Casa Soarelui sprijinit de United Way România

Extinderea activității pentru Centrul de diagnoză precoce și servicii integrate în autism Casa Soarelui

„Casa Soarelui - Centru de diagnoză precoce și servicii integrate în autism” deschis de Asociația Help Autism în parteneriat cu D.G.A.S.P.C. sector 3, își intensifică în 2015 activitatea prin parteneriatul cu United Way România, oferind servicii de diagnostic gratuit pentru 100 de copii, terapie individualizată pentru 20 dintre aceștia și cursuri de informare pentru părinți și cadre didactice.


„Finanțarea primită de la United Way ne permite să ne extindem activitatea și beneficiarii Help Autism. Anul trecut am oferit servicii de terapie gratuită zilnică pentru 23 de copii, iar acest parteneriat ne permite dezvoltarea ariei de servicii. Astfel, în 2015, 100 de copii vor primi șansa la recuperare printr-un diagnostic pus la timp, pentru 20 dintre aceștia planul individualizat de terapie se va realiza la centrul Casa Soarelui, restul urmând să fie integrați într-un program de recuperare la domiciliu sau direcționați către alte centre.” - spune Adriana Bălșanu, psiholog și coordonator al centrului.

Citeşte mai mult
HelpAutism a deschis primul centru de servicii gratuite integrate pentru copii cu autism din zona de nord a capitalei

1 din 54 de băieți și 1 din 88 de copii sunt diagnosticați cu tulburare de spectru autist. Incidența alarmantă a afecțiunii, lipsa unui sistem de informare dar și posibilitățile reduse de intervenție terapeutică din România, fac procesul de diagnostic și recuperare unul anevoios pentru părinți. Din ianuarie 2015, locuitorii din zona de nord a capitalei au acces gratuit la consiliere, diagnostic, evaluare și terapie pentru copiii cu tulburare din spectrul autist.

 Asociația Help Autism, cu sprijinul Kaufland România, a deschis miercuri, 21 ianuarie 2015, primul centru de servicii gratuite integrate în autism din zona de nord a capitalei. În cadrul Centrului HelpAutism Pipera, echipa multidisciplinară formată din psihologi și logopezi, va oferi gratuit servicii de diagnostic pentru tulburări pervazive de dezvoltare, suport familiilor copiilor cu diagnostic și terapie zilnică pentru 18 copii prin programe intensive și personalizate de analiză aplicată a comportamentului.

„Bunele practici terapeutice pe care specialiștii HelpAutism le abordează își dovedesc eficiența. Combinația între terapeuți cu experiență, părinți implicați și un diagnostic corect pus la timp ne-au arătat că un copil poate recupera până la 20 de luni de dezvoltare în 6 luni de terapie. Ne bucurăm că putem oferi cu sprijinul unui partener generos aceeași șansă copiilor din Pipera, Voluntari, Ilfov”, a declarat Daniela Bololoi, psiholog clinician și președinta Asociației Help Autism.

Citeşte mai mult
Pieter Wessel desemnat Voluntarul anului în domeniul sport și recreere la Gala Națională a Voluntarilor 2014

În cadrul evenimentului ce a avut loc pe 12 decembrie 2014, Pieter Wessel a fost desemnat „Voluntarul anului în domeniul sport și recreere” la Gala Națională a Voluntarilor 2014. Acesta este primul premiu pentru voluntarul sufletist Pieter Wessel și a doua distincție pentru Asociația Help Autism după premiul obținut în 2013 la Gala Națională a Voluntarilor - evenimentul ce premiază voluntariatul în România.

Pieter Wessel este olandez, consultant fiscal și partener la Deloitte, tată a doi copii, maratonist pasionat și fundraiser. Pieter Wessel își dorește ca fiecare copil să primească această șansă, de a fi fericit, de a înțelege lumea în care trăiește și de a se bucura de o viață normală. Astfel, prin competițiile sportive la care a participat alergând și pedalând (Bucharest International Marathon, Bucharest International, Half-Marathon, Eindhoven Half Marathon, Rotterdam Marathon, 1000km Balkan Charity Challenge, Prague Marathon, London Marathon), prin însemnătatea și amploarea lor s-au transformat în adevărate campanii de fundraising de succes pentru Asociația Help Autism

Citeşte mai mult
Lecții de viață pentru copiii cu autism cu ING

Help Autism a câștigat competiția internă „Adoptă un proiect” cu proiectul “ING for goods:2.0”. Adevărații câștigătorii vor fi însă cei 107 copii din centrele noastre din Bucuresti, Suceava și Drobeta Turnu-Severin. Cu ajutorul ING, ei vor primi lună de lună lecții gratuite de independență și autonomie, adică „Lecții de viață pentru copiii cu autism”.

Lecțiile de viață sunt cele mai greu de înțeles, învățat și aplicat de către copiii cu autism. A învăța să se joace, să se îmbrace, să se spele pe dințișori și să mănânce altfel decât pasat sau doar un fel de mâncare, a înțelege regulile simple, a se juca cu copii și a-și face prieteni, a dărui, a începe și finaliza singur o activitate cât de simplă sau a se plimba cu bicicleta, este pentru copilul cu autism, la fel de provocator precum ar fi pentru majoritatea dintre noi să învățăm acum ca adulți chineza. Spre deosebire de un copil fără deficiențe care învață zi de zi spontan, imitând adultul și toate persoanele din jurul lui, copilul cu autism învață cu ajutorul a foarte multe exerciții repetând pe o perioadă lungă de timp.

Citeşte mai mult
Sun Plaza daruiește pentru copiii din Asociația Help Autism

Campania „Dorințele împlinesc dorințe” pentru copiii cu autism inițiată de Sun Plaza pentru Help Autism a adus în decembrie zâmbete și daruri pentru copiii asociației, teatru și distracție pentru toți și o campanie inedită de fundraising dedicată cumpărătorilor cu suflet din mall.

Sun Plaza a dat tonul generozității printr-o donație de 1000 Euro ce s-a transformat în materiale de terapie pentru copiii din centrele Help Autism. Ștafeta binelui a fost preluată de sutele de persoane care au cunoscut povestea copiilor din familia Help Autism cu ocazia campaniei de CSR din decembrie.

În perioada 16 - 22 decembrie 2014, Sun Plaza România și Asociația Help Autism au provocat cumpărătorii din mall la distracție și generozitate. Pe 16, 17 și 18 decembrie, copiii din cele 3 centre Help Autism din București au primit de la Moș Crăciun daruri pregătite de Cora și Sun Plaza, iar duminică și luni seara, Teatrul Plai a adus în scena din interiorul mall-ului piesa interactivă „Fata Babei și Fata Moșului”.

În timp ce copiii au vizionat reintepretarea realizată de actorii Daniel Lungu, Isidor Popescu și colegii lor, părinții au putut afla mai multe despre Asociația Help Autism, au achiziționat brățări realizate de părinți și ciocolată belgiană marca Stanimira Georgieva și au putut descoperi campania inedită de fundraising „1 leu pe zi”. Voluntarii asociației au provocat cumpărătorii sufletiști din Sun Plaza să se gândească ce ar face ei cu 1 leu pe zi. Pentru copiii cu autism, 1 leu pe zi timp de un an se poate transforma în șansa reală spre recuperare prin acoperirea costurilor unui diagnostic pus la timp sau a unei săptămâni de terapie.

Citeşte mai mult
Sun Plaza împlinește dorințe pentru copiii din Asociația Help Autism

Marți, 16 decembrie, Sun Plaza Shopping Center deschide seria de activități dedicate copiilor din centrele Help Autism și vizitatorilor mici din mall. Astfel, până pe 22 decembrie, în zona food court, cei mici se vor bucura de întâlnirea cu Moș Crăciun și de o piesă de teatru pusă în scenă de Teatrul Plai, iar adulții vor avea ocazia să afle și să sprijine la rândul lor Asociația Help Autism și cei 170 de copii care primesc sprijin constant.

Aceste momente sunt urmarea campaniei „Dorinţele împlinesc dorinţe”, prin care Sun Plaza a împlinit dorinţele a trei dintre vizitatorii săi în luna noiembrie şi, acum, dorinţele a 170 de copii cu tulburări din spectrul autist.

În zilele de 16, 17 și 18 decembrie, Moș Crăciun îi întâmpină cu daruri, oferite de Cora si Sun Plaza, pe copiii din cele 3 centre Help Autism din București și pe prietenii lor, ca o recompensă pentru sârguința zilnică de care dau dovadă în orele de terapie dar și pentru generozitatea cu care reușesc să-și uimească părinții, echipa de terapeuți și prietenii cu progresele pe care le fac spre recuperare.

Citeşte mai mult
Târg de Bine organizat de Help Autism - filiala Suceava

În perioada 12-14 decembrie 2014, Asociaţia Help Autism organizează cu sprijinul Shopping City Suceava, „Târg de Bine” - eveniment caritabil ce va avea loc în cadrul Târgului de Artă şi Antichităţi. Prin asocierea celor două târguri, partenerii își doresc să ofere șansa comunității să se implice activ în conștientizarea situației copiilor cu autism din Suceava și sprijinirea terapiei de recuperare a acestora.

 „Acum un an am deschis în Centrului de Recuperare pentru Copiii cu Dizabilități TSA și Psihoterapie Suceava un program prin care toți copiii cu simptome de autism din județ pot primi diagnostic gratuit și astfel pot pleca spre drumul recuperării. Tot prin acest program, realizat în parteneriat public-privat cu D.G.A.S.P.C. a județului Suceava, am reușit să profesionalizăm personalul terapeutic local și să oferim 1 an de terapie gratuit celor 6 copii proveniți din medii defavorizate. Iar progresele interevenției terapeutice unu-la-unu nu au întârziat să se arate: fiecare copil a recuperat în 6 luni de terapie, între 3 și 17 luni de dezvoltare.” a spus Daniela Bololoi - președinta Asociației Help Autism.

Citeşte mai mult
„Cântec pentru viitor”, concert caritabil pentru copiii cu autism

Asociaţia Identitate Culturală Contemporană (AICC) şi Asociaţia Help Autism organizează, pe 17 decembrie, „Cântec pentru viitor”, un concert de muzică clasică cu scop caritabil, prin care se vor strânge fonduri pentru terapia de recuperare a copiilor cu autism. Evenimentul va avea loc la Sala ArCuB din Bucureşti (str. Batiştei, nr. 14), începând cu ora 19.00.

Concertul va cuprinde colinde şi muzică românească, în interpretarea artiştilor Nicole Mancaş (soprană), Liviu Indricău (tenor), Ştefan Ignat (bariton), Liana Mareş (pianistă), a cvartetului de coarde Muse Quartet, precum şi a grupului de copii Musicando con Adina Sima.

Organizat cu câteva zile înainte de Crăciun, evenimentul este o invitaţie la solidaritate şi generozitate faţă de copiii cu autism şi familiile lor. În România, sunt aproximativ 15 000 de persoane cu tulburări din spectrul autismului. În lume, un băiat din 84 și o fetiță din 157 suferă de autism, iar autismul poate să apară în orice familie, indiferent de rasă, etnie, zonă geografică, nivel de educație.

Prin organizarea acestui concert caritabil se urmărește strângerea de fonduri pentru a înlesni activitatea Asociației Help Autism ce oferă acces la terapie gratuită pentru peste 170 de copii diagnosticați cu autism.

Referitor la participarea la concert a grupului din care face parte, violista Maria Colţatu de la Muse Quartet spune: „Suntem adeptele motoului fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume, şi ne dorim ca prin implicarea noastră să inspirăm şi alţi artişti să fie activi în acţiuni de caritate.”

Însoţite de sloganul „Un altfel de cvartet de coarde”, artistele din Muse Quartet au un repertoriu neconvenţional şi extrem de variat. Astfel, fanii lor le pot asculta interpretând muzică clasică, dar şi rock, jazz, tangouri clasice, muzică de film sau coveruri reinstrumentate ale unor artişti internaţionali.

Citeşte mai mult
4 nominalizări pentru Help Autism la Gala Națională a Voluntarilor

Asociația Help Autism este nominalizată la 4 secțiuni în cadrul Galei Naționale a Voluntarilor 2014 ce va avea loc pe 12 decembrie 2014. Competiția din acest an este organizată sub sloganul „Voluntariatul devine o tradiție.”, și are ca tema principală Tradițiile Românești. În cadrul Galei Naționale a Voluntarilor, juriul va alege și premia cei 22 de câștigători ai celor 4 categorii și 22 de secțiuni, iar publicul va alege favoritul pentru un premiu special de popularitate.

Asociația Help Autism este printre finaliștii de anul acesta la 4 secțiuni:

Proiectul de voluntariat al anului în domeniul educație - Hai să fim prieteni!

32 de copii diagnosticați cu tulburare din spectrul autist au participat în perioada noiembrie 2013 - ianuarie 2014 la ateliere de socializare. Copii au făcut astfel pasul important de la dobândirea abilităţilor de autonomie prin terapie spre integrarea în învăţământul de masă prin ateliere de socializare în grupuri mixte copii tipici-copii cu autism pentru depăşirea dificultăţilor de socializare. Alături de ei, familiile lor au fost consiliate, sprijinite şi indrumate în a continua intervenţia asupra copiilor în timpul liber, pentru optimizarea rezultatelor terapiei de socializare. 

Proiectul de voluntariat al anului în domeniul social - Centrul Casa Soarelui

Proiectul Centrul Casa Soarelui urmărește îmbunătățirea vieții copiilor cu tulburare de spectru autist și a părinților lor prin creșterea accesibilității la serviciile de terapie și de consiliere și la o educație incluzivă în învățământul de masă. Dezvoltat împreună cu D.G.A.S.P.C sector 3, proiectul Casa Soarelui nu ar fi fost posibil fără implicarea a 300 de părinți și terapeuți voluntari ai Asociației Help Autism care au privit mai departe de afecțiunea propriului copil și au făcut posibil dezvoltarea și sustenabilitatea Centrului Casa Soarelui.

Citeşte mai mult
Asociația Help Autism anunță câștigătorii premiilor „Trofeul Generozității” pentru autism, ediția 2014

Miercuri, 26 noiembrie, Asociația Help Autism a premiat în cadrul evenimentului Trofeul Generozității cei mai generoși oameni și cele mai implicate companii în schimbarea statutului autismului în România. Printre premianți se numără Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului a sectorului 3, companii precum Kaufland România, Mercedes-Benz Financial Services, La Fântâna, Rio Bucovina, ING Bank România, dar și voluntari și fundraiseri care, prin eforturile lor, au schimbat semnificativ viața copiilor cu autism sprijiniți de Asociația Help Autism.

Anul acesta, impactul celor 10 premianţi a însemnat donaţii şi voluntariat în valoare totală de aproape 70.000 Euro, dar impactul implicării prin sponsorizări și donații către Help Autism în 2014 depășește 440.000 euro.

„Prin implicarea lor am reușit în 2014 să ne apropiem mai mult de adevăr și să ne bucurăm de poveștile pe care împreună le-am rescris. Fabian a recuperat 20 de luni de dezvoltare în doar 6 luni de terapie constantă, David a spus primele cuvinte după câteva lecții speciale, 170 de copii urmează programe zilnice de terapie și alți 200 primesc în fiecare an șansa la recuperare prin simplul diagnostic precoce.” a spus președinta Asociației Help Autism, Daniela Bololoi, în deschiderea evenimentului. „În România sunt peste 15 000 de copii cu autism, nu-i putem ajuta pe toți dar fiecare poate ajuta pe cineva iar dacă ne unim resursele putem produce cu adevărat o schimbare. Acesta este crezul meu și parteneriatul nostru este dovada faptului că doar împreună putem schimba vieți.”, a conchis Daniela Bololoi.

Citeşte mai mult
Premiu la Gala Oameni pentru Oameni pentru BikeXpert și HelpAutism - organizatorii Rocket Bike Fest

În cadrul Galei Oameni pentru Oameni ce a avut loc joi, 14 noiembrie 2014, s-au desemnat cei mai implicați oameni și companii ai anului 2014, românii a căror generozitate a schimbat vieți. Premiul „Cea mai de impact intervenție în comunitate a unui IMM” a fost acordat companiei Assport Florescu/BikeXpert care „a strâns 18.000 EURO pentru tratamentul copiilor cu autism de la organizația Help Autism prin mobilizarea comunității de bicicliști” - așa cum se precizează în motivația juriului. Premiul i-a fost înmânat lui Mircea Florescu - manager Assport Florescu de către Excelența Sa Ambasadorul Olandei, dl. Matthijs van Bonzel.

„Mi-am dorit foarte mult să fac un eveniment adresat familiei și am găsit în echipa HelpAutism partenerul și motivația pentru a organiza Rocket Bike Fest. Pentru 2015 pregătim un proiect de responsabilitate socială adresat clienților magazinelor BikeXpert pe care îi vom invita să doneze la casă pentru a susține servicii gratuite pentru copiii cu autism.” a spus Mircea Florescu pe scena galei.

Rocket Bike Fest „a reunit aproape 2 000 de concurenți în cele 4 ediții organizate până acum și aproape 100 de voluntari la fiecare competiție. Este un eveniment despre integrare, toleranță, dăruire și fundraising pentru susținerea copiilor cu autism.” a declarat Caius Bololoi.

Citeşte mai mult
Raport de progres Centrul Help Autism Casa Soarelui - 20 de luni de dezvoltare recuperate în 6 luni de terapie ABA

În urmă cu 6 luni, 21 de copii au intrat în programul gratuit de intervenție terapeutică zilnică realizat de Help Autism în centrul Casa Soarelui din strada Marin Pazon, sectorul 3 al capitalei. În octombrie 2014, copiii au fost reevaluați de către terapeuți pentru a vedea progresul pe paliere de dezvoltare. În urma evaluării s-a constatat că aceștia au recuperat de la 3 luni până la 1 an și 8 luni prin terapie zilnică unu-la-unu.

Citeşte mai mult
Toamna de Bine la Help Autism

Copiii, terapeuții și prietenii HelpAutism au sărbătorit în săptămâna 27 octombrie - 1 noiembrie 2014 Toamna de Bine - eveniment dedicat recoltei de bine. În fiecare zi, în centrele Help Autism din București și Suceava, terapeuții i-au învățat pe copii să transforme obiecte care și-au pierdut uzul în unele folositoare sau decorative. Astfel, în cadrul atelierelor ReCreația de Bine, copiii au realizat fantome din baloane, lilieci din carton, măști și dovleci decorativi cu care au amenajat centrele pentru petrecerea de Halloween.

Citeşte mai mult
Echipa HelpAutism la Balkan Charity Challenge 2014

6 sufletiști au ales să reprezinte Asociația Help Autism la Balkan Charity Challenge - singura competiție sportivă dedicată cauzelor din România și Bulgaria. Prin efortul lor și susținerea prietenilor, la finalul celor 11 zile de dualtlon ciclism - maraton s-au strâns 3.000 Euro ce vor ajuta copii cu autism să parcurgă cursa spre recuperare!

Team HelpAutism - printre cele mai numeroase echipe

La duatlon iau startul în fiecare an sportivi pasionați din România și Bulgaria, fiecare reprezentând o cauză și alegând distanța parcursă, respectiv dacă doresc să pedaleze sau să alerge. Câțiva temerari parcurg întreaga cursă, adică peste 1000km într-un efort de 11 zile în 2 țări.

Caius Bololoi, Claudia Tănase, Sergiu Buciuc, Hanz Vihta, Pieter Wessel și Hiroko Ogawa au preluat ștafeta binelui pentru a susține programul Autism Hapiness Challenge inițiat de Asociația Help Autism, fiind una dintre cele mai numeroase echipe de la Balkan Charity Challenge 2014. Astfel, Caius Bololoi, Claudia Tănase, Sergiu Buciuc, Hanz Vihta au pedalat până la 4 zile, cele 7 zile retur au fost parcurse în alergare de Pieter Wessel și Hiroko Ogawa, Pieter realizând duatlonul complet.

Sportiva de origine japoneză Hiroko Ogawa este o obișnuită a maratoanelor din România, iar Balkan Charity Challenge este provocarea care i-a deschis ochii, după cum declară ea despre „duatlonul duios și plin de semnificație” la care a participat pentru al 3-lea an consecutiv. Hiroko a purtat cu mândrie șorțulețul Help Autism, fiind impresionată de numărul mare de copii pe care asociația îi sprijină. „Am lucrat în Japonia cu pitici cu autism și știu că mintea lor este pură. Ei au nevoie de oameni care să-i înțeleagă și să-i ajute.”

Citeşte mai mult