Help Autism sprijina Spitalul de Psihiatrie TITAN

 

Servicii de evaluare psihologică gratuită pentru copiii cu TSA în cadrul proiectului “Îmbunătăţirea serviciilor de diagnostic, evaluare şi recuperare pentru copiii cu TSA”

Din luna iulie a acestui an, un nou parteneriat Help Autism şi-a deschis porţile pentru copiii cu tulburări din spectrul autist din capitală. Noua activitate se desfăşoară, în cadrul Spitalului de Psihiatrie TITAN ”Dr. Constantin Gorgos” şi vizează îmbunătăţirea serviciilor conexe actului medical oferite de unitatea medicală pentru şanse reale la recuperare a copilului cu tulburare din spectrul autist.

Prin intermediul parteneriatului Asociația oferă servicii de evaluare psihologică, terapie 1 la 1 şi kinetoterapie pentru copiii cu vârsta până în 5 ani prezentând simptome de întârziere în dezvoltare sau diagnosticaţi cu tulburare de spectru autist, incluşi pentru prima oară în programul de evaluare şi intervenţie terapeutică de recuperare.

Până în momentul de faţă 30 de copii au beneficiat de servicii gratuite de evaluare psihologică şi au fost incluşi în programe de terapie în cadrul proiectului. Acesta este însă doar începutul, ne propunem ca până la sfârşitul proiectului să ajutăm cel puţin 100 de copii şi familiile lor prin serviciile conexe actului medical oferite copiilor şi prin consilierea psihologică şi sprijinul oferite părinţilor pentru a-i ajuta să facă faţă provocărilor cu care se confruntă în această luptă.

Proiectul “Îmbunătăţirea serviciilor de diagnostic, evaluare şi recuperare pentru copiii cu TSA” este implementat de Asociaţie Help Autism în parteneriat cu Spitalul de Psihiatrie TITAN ”Dr. Constantin Gorgos”, Institutul de Analiză Aplicată a Comportamentului din Norvegia şi Liga Română pentru Sănătate Mintală şi este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România, cu o durata de 12 luni şi va fi implementat în perioada 1 aprilie 2015 - 31 martie 2016 în regiunea Bucureşti-Ilfov. Proiectul are o valoare eligibilă totală de 175,258 EURO , din care 149,730 EURO valoare eligibilă a finanţării nerambursabile acordată din Fondul ONG şi 25,528 EURO contribuţia eligibilă a beneficiarului. Obiectivul principal al proiectului este creşterea accesibilităţii la serviciile de recuperare în vederea integrării sociale a copiilor cu tulburare de spectru autist (TSA), prin dezvoltarea de servicii conexe actului medical. Începând cu 1 iulie, 100 de copii vor fi introduşi în evaluare şi programe terapeutice de recuperare, atât din Bucureşti cât şi din ţară. Totodată, proiectul urmăreşte reducerea riscurilor de excluziune socială a familiilor lor, prin dezvoltarea de programe de consiliere psihologică şi sprijin.

FacebookShare pe Facebook