Screening - Program Național de Identificare Precoce a Tulburării de Spectru Autist și Tulburări Asociate

Te îngrijorează evoluția copilului tău? Dacă îți pui semne de întrebare cu privire la dezvoltarea copilului, completează gratuit chestionarul de screening de mai jos sau poți descărca formularul în format pdf de AICI

Chestionarul de screening, aprobat încă din 2014 printr-un ordin al Ministerului Sănătaţii, permite identificarea primelor simptome ale unei tulburări de spectru autist la copii cu vârsta biologică de 0-36 de luni, menite să îndrume părintele către un specialist.

Acest screening are 9 întrebări, se aplică gratuit, durează între 5 şi 10 minute şi poate ajuta părintele să-şi dea seama foarte devreme dacă copilul prezintă semne de autism. Dacă se obţine un scor peste 7, scor care indică un risc mediu / ridicat de a fi în spectrul tulburărilor de autism (TSA), un coleg din departamentul Help Family al Asociației HELP Autism te va contacta pentru a-ți oferi informații despre următorii pași pe care trebuie să îi parcurgi pentru a urmări evoluția copilului tău și eventual pentru a stabili diagnosticului medical și psihologic.