Ghid de încărcare a declarațiilor 230 pe e-guvernare.ro

Am construit un ghid pentru a veni în întâmpinarea tuturor ONG-urilor care depun în format electronic declarațiile 230. Urmați pas cu pas instrucțiunile din video și din ghidul scris pentru a depune rapid formularele de redirecționare a impozitului pe venit pe e-guvernare.ro Dacă întâmpinați dificultăți, scrieți-ne un mesaj pe redirectioneaza@helpautism.ro sau contactați ANAF la adresa alexandra.chirila@mfinante.ro

CITEŞTE MAI MULT
Terapia logopedică online - 3 avantaje observate

Terapia online a venit pentru noi fără notificare sau manual de instrucțiuni. Prima senzație a fost panica.”O să pot?”, “ O să știu?”, “ O să poată copilul? “, “O să poată părintele?” Din experiența mea, vă împărtășesc 3 avantaje ale acestui proces prin care trecem în această perioadă de pandemie. Un articol de Iasmina Tănase.

CITEŞTE MAI MULT
Time management SMART în pandemie

Cel mai probabil mulți dintre noi s-au confruntat cel puțin o dată cu organizarea priorităților la locul de muncă. Respectarea termenilor limită sau randamentul pe care trebuie să îl dai într-un program fix poate fi destul de stresant și solicitant. Hai să vedem cum putem să facem time management smart.

Un articol de Daniela Dană.

CITEŞTE MAI MULT
Depunerea formularului 3,5% de acasă, fără drumuri la ANAF
Update: Este oficial, ANAF primește formularele 230 în format electronic pe perioada stării de urgență și 30 de zile după. Ordinul președintelui ANAF nr. 936/2020 care modifică ordinul precendent a fost publicat în Monitorul Oficial pe 21 aprilie, aici https://bit.ly/3bB7HX2
Contribuabilii ar putea redirecționa 3,5% din impozit de acasă, iar ONG-urile ar putea depune formularele online  - aceasta este propunerea ANAF ca răspuns la solictările semnate de Rețeaua Organizațiilor în Autism - RO TSA și FEDRA.
CITEŞTE MAI MULT
1 din 54 de copii diagnosticați cu autism în America

Prevalența autismului a crescut cu 10% în ultimul an conform raportului publicat de CDC - Centers for Disease Control and Prevention în 26 martie 2020. Raportul reflectă o creștere continuă a prevalenței tulburării spectrului de autism (ASD) în Statele Unite și confirmă rezultatul unui studiu făcut de Help Autism în București în 2016. Incidența este mult mai mare decât statisticile pe care le comunică oficialitățile române.

CITEŞTE MAI MULT
Izolare - 4 pași spre echilibru

Situatia actuala este fara precendent pentru oricare dintre noi. Pentru ca nu stim cat va dura si cum se vor desfasura lucrurile, suntem in permanenta stare de alerta, iar acest lucru poate avea repercursiuni negative asupra psihicului nostru, atat pe termen scurt cat si pe termen lung. Este important sa cautam sa ne protejam si interiorul, nu doar exteriorul. Iata cum am putea face acest lucru în 4 pași.

Citeşte mai mult
Help Autism și RO TSA solicită Guvernului României nu uite de ONG-uri și aplice aceleași măsuri de protecție

Asociația Help Autism și RO TSA au depus miercuri, 18 martie, un memoriu către Guvernul României prin care solicită aplicarea măsurilor de protecție socială și organizațiilor nonprofit din servicii sociale. Cele peste 100 de organizații semnatare atrag atenția asupra efectului devastator pe care situația actuală îl are asupra beneficiarilor direcți, angajaților și comunității, și solicită, printre altele, scutirea de taxe și impozite locale și pe salariile angajațiilor, transferuri de fonduri de la Guvern către Consiliile Județene pentru sprijinul asociațiilor non-profit în sprijinul centrelor de reabilitare și recuperare.

Citeşte mai mult
Cât de eficientă este terapia online prin interacţiunea părinte - copil

Prezenţa unor dificultăţi de comportament, ca agresivitatea şi iritabilitatea la copiii cu tulburare de spectru autist, sunt recunoscute la scară largă. Studiile arată că aproximativ 1 din 4 copii cu TSA îndeplinesc criteriile de diagnostic pentru o tulburare de comportament perturbator (Kaat și Lecavalier 2013). Lipsa tratării acestor probleme poate duce la dificultăţi în încadrarea şcolară, funcţionarea în grupuri, dificultăţi în relaţiile sociale - intervenţia terapeutică este esenţială pentru atenuarea rezultatelor negative pe termen lung.

Citeşte mai mult
Concertul EMOCIÓN! pe scena Ateneului Român are loc pe 28 martie

Sâmbătă, 28 martie 2020, începând cu ora 19.00, pe scena Sălii Mari a Ateneului Român (Str. Benjamin Franklin nr. 3), Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Asociația Help Autism, cu sprijinul Kaufland România, în parteneriat cu Filarmonica George Enescu, Centrul Infoeuropa din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Tarom, Floria și Wagner Arte Frumoase și Povești, organizează cu ocazia celei de-a VII-a ediții a proiectului “SUFLET ÎN CULORI”, concertul extraordinar EMOCIÓN!. 

Citeşte mai mult
S-a prelungit termenul de depunere al formularelor 230 respectiv a declarațiilor unice

25 mai este noul termen pentru depunerea formularelor 230 respectiv a declarației unice. Informația a fost făcută publică chiar de Ministrul Finanțelor Florin Cîțu decizia fiind luată în urma solicitărilor noastre, a ONG-urilor cu rol direct în sprijinul comunităților vulnerabile. Mulțumim pentru înțelegere!

Îți reamintim că și anul acesta poți redirecționa 3,5% din impozitul pe venitul tău.

 

Citește mai mult
Minți diverse, inimi deschise 🧠💕

Când am primit scrisoarea extraordinară pe care mintea lui Alex i-a trimis-o lui Alex, am înțeles că este nevoie să facem mai mult. Alex, la fel ca Andrei, Mălin sau alți copii cu care povestea Help Autism a început, a crescut. Și o dată cu el, trebuie să creștem și noi.

Citeşte mai mult
Pentru copilăria a 1 din 59 de copii ca David

În noiembrie 2019, IKEA România a ales 3 organizații locale pentru copii. Membrii IKEA Family decid prin vot care dintre cele trei primește toate fondurile strânse din vânzarea jucăriilor Sagoskatt. Noi am ales să vă arătăm cum se joacă copiii cu autism. Ați zice ca orice alt copil, hai să vedem împreună dacă așa este. 

David mic (3 ani) și David mare (5 ani) au făcut o vizită la magazin pentru a-și alege o jucărie din colecție. Cât de provocator a fost? Aflați din acest video:

Citeşte mai mult
Trofeul Generozității 2019 - o ediție în care deschidem uși

Trofeul Generozității este evenimentul nostru anual de gală. Trofeul Generozității este despre puterea noastră de a fi atenți la nevoile copiilor cu autism și generoși în sprijinul pe care îl oferim. Ediția de anul acesta, a VII-a are loc luni, 18 noiembrie, la Hotel JW Marriott - partenerul nostru de câțiva ani buni.

Evenimentul este un spectacol despre umanitate în două acte: o gală de premiere a celor mai buni prieteni ai copiilor cu autism și un eveniment caritabil în care vă aducem și mai aproape de noi.

Citeşte mai mult
Autismul în România. Nevoi și soluții integrate în 2020 - conferința 6 noiembrie 2019

Asociația Help Autism organizează miercuri, 6 noiembrie 2019 conferința Autismul în România. Nevoi și soluții integrate. Evenimentul are loc între orele 10:00 și 17:00 la Hotel Ambasador (Bdul General Gheorghe Magheru nr. 7, București).

La eveniment sunt așteptați reprezentanți RO TSA - cea mai mare rețea a organizațiilor nonprofit pentru persoane cu autism din România, experți în politici publice, reprezentanți ai instituțiilor publice, reprezentanți ai partidelor politice și jurnaliști. 

Citește mai mult
Când fac mare, vreau ...
De aceea noi credem că dacă tu te uiți în fiecare joi seara la Doctorul cel Bun pe AXN, Călin, Petre și Mălin sunt mai aproape de visele lor.
 
Călin, Petre și Mălin visează cum a visat și Shaun, să devină cineva când sunt mari. Shaun este un tânăr medic rezident cu autism și toate dificultățile unui diagnostic pe viață. Dar și cu toate calitățile unei diferențe de percepție care îi oferă o perspectivă excepțională asupra vieții. Visele lor pot fi posibile într-o lume în care înțelegem cum văd ei lumea și cum funcționează mintea lor extraordinară. Înțelegerea e primul pas. Urmărește Doctorul cel Bun în fiecare joi, de la ora 22:00 pe AXN.
Citeşte mai mult
Doctorul cel bun, serialul despre tânărul medic cu autism

Pregătește-te pentru povestea unui doctor aparte în tot ceea ce face. Înțelege mai bine universul unei persoane cu autism din acest serial care în mod realist și delicat ne lasă să pătrundem în lumea interioară a lui Shaun. Doctorul cel bun are premiera exclusivă la AXN, umărește-l în fiecare joi seara, de la ora 22:00.

CITEȘTE MAI MULT