Acces la educație online pentru copiii cu minți aparte - dezbatere pentru cadre didactice, părinți și specialiști

Image

Miercuri, 25 noiembrie, începând cu ora 16:00, vă invităm la webinarul de lansare al proiectului Acces la educație online pentru copiii cu minți aparte. Această dezbatere se adresează cadrelor didactice, părinților și specialiștilor care sunt implicați în educația online a copiilor cu tulburări de spectru autist (TSA) sau care au cerințe educaționale speciale (CES).


În anticiparea subiectelor care vor fi discutate, vă invităm să completați și chestionarul destinat părinților care sunt implicați în educația online a copiilor cu TSA/CES:  https://forms.gle/GkTUagqvVepH27mn7

Dorim să tragem un semnal de alarmă dar să identificăm și soluții concrete pentru modul deficitar în care este implementată strategia de educație online pentru copiii cu tulburări de spectru autist (TSA) sau alte cerințe educaționale speciale (CES).

În contextul pandemiei Covid-19, odată cu mutarea procesului educativ în online, copiii cu TSA/CES, deja expuși unui risc semnificativ de excluziune, au devenit deosebit de vulnerabili.  Pentru a corecta situația existentă, care se poate prelungi în anul școlar următor, precum și pentru a oferi șanse reale copiilor cu TSA/CES la o educație la distanță de calitate, a fost dezvoltat proiectul Acces la educație online pentru copiii cu minți aparte.

Agenda întâlnirii:

  1. Daniela Bololoi – Președinte Help Autism, deschiderea evenimentului
  2. Mariana Sîrbu – Manager de Proiect, prezentare despre proiect și sondaj Părinți privind educația online
  3. Rodica Cozma - Consilier – Serviciul  Consiliere, Orientare Școlară și Activități Extrașcolare, Miniterul Educației și Cercetării 
  4. Camelia Crîșmariu - psihopedagog, specialist acreditat internațional în analiza aplicată a comportamentului (BCaBA) - Despre învățarea online la copiii cu autism
  5. Ion Dogaru – părinte copil cu TSA integrat, despre programul școlar online al propriului copil
  6. Daniela Vișoianu – Președinte Coaliția pentru Educație
  7. Lizetta Mihăilă – Profesor itinerant la Școala Gimn. Specială „Sfântul Nicolae”, București, psiholog, logoped, despre modele de succes în integrarea copiilor în educația online.

Proiectul este derulat de Asociația Help Autism cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este de a propune o abordare integrată pentru integrarea copiilor cu TSA/CES în educația online, implicând demersuri de advocacy, crearea unui ghid de bune practici și furnizarea de seminarii concepute pentru specialiști, cadre didactice și părinți implicați în educația digitală.

Pe 25 noiembrie, începând cu ora 16:00, va avea loc webinarul care lansează această inițiativă. Vă încurajăm să vă înscrieți, completând informațiile necesare.

FacebookShare pe Facebook