Reprezentații RO TSA și FEDRA solicită Ministrului Educației redeschiderea unităților de învățământ special destinate antepreşcolarilor, preşcolarilor şi elevilor

Asociația Help Autism în calitate de lider al rețelei RO TSA, care înglobează 86 de ONG-uri care activează în domeniul autismului, și Federația pentru Drepturi și Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist (FEDRA) au transmis azi o petiție către Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației și Prim-ministrului Florin Cîțu, prin care solicită exceptarea unităților de învățământ special de la măsura suspendării activităţilor care impun prezenţa fizică a antepreşcolarilor, preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ.

Citeşte mai mult
Daniela Bololoi a fost numită în CES

Daniela Bololoi este oficial membru în Consiliul Economic și Social, decizia de numire a reprezentanților societății civile a fost publicată în Monitorul Oficial.

Ea este membru în Plenul Consiliului Economic Social din octombrie 2018, iar din 4 ianuarie 2021, Daniela Bololoi preia un nou mandat pentru o perioadă de 4 ani ca reprezentant al societății civile, ocupând una din cele 15 poziții alocate mediului asociativ alături de 15 reprezentanți ai patronatelor și 15 ai sindicatelor.

Citește mai mult
Votul tău pentru Help Home în concursul Hai la Joacă! organizat de IKEA România

Asociația Help Autism este finalistă în cadrul concursului Hai la joacă!, organizat de IKEA România, prin care proiectul câștigător va primi toate fondurile strânse din vânzarea jucăriilor SAGOSKATT. Anul acesta proiectul propus de noi este Help Home, un spațiu de exersat pentru un viitor acasă, în care adolescenții și tinerii noștri pot învăța să se descurce singuri. Iar împreună îi putem ajuta să spună într-o zi „POT SINGUR”. Ca să ajungem acolo, avem nevoie de votul tău în competiția Hai la joacă!

HelpHome Andrei

Citește mai mult
Oamenii Help Autism Episodul 2: Renovarea centrelor acțiune de voluntariat

Fiecare zi este o nouă ocazie să oferi o mână de ajutor! Cu acest gând am pornit și noi într-o nouă aventură. În luna iulie a acestui an, Help Autism a reușit să renoveze două centre din București – Delea Nouă și Casa Soarelui, în doar două săptămâni. Zeci de ore de reparat și văruit. Piramide de găleți cu vopsea. Rânduri de saci cu diverse materiale. Și poate cel mai important: multe perechi de mâini agile și ochi vigilenți – ei sunt cei care au transformat multe camere peste care a trecut timpul într-un nou acasă.

Citește mai mult
Acces la educație online pentru copiii cu minți aparte proiect lansat de Asociația Help Autism cu sprijinul financiar oferit de Active Citizens Fund România

HelpEdu vizual general

Miercuri, 25 noiembrie, Asociația Help Autism a găzduit webinarul de lansare al proiectului Acces la educație online pentru copiii cu minți aparte, eveniment care a strâns un public de peste 160 de participanți, format din terapeuți, cadre didactice și părinți.

Proiectul este derulat de Asociația Help Autism cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Obiectivul principal al acestui demers este de a identifica soluții concrete pentru modul deficitar în care este implementată strategia de educație online pentru copii cu tulburări de spectru autist (TSA) sau cerințe educaționale speciale (CES) și pentru a le oferi șanse reale la o educație incluzivă.

Citește mai mult
VotOng.ro

daniela bololoi votong

Asociația Help Autism a desemnat-o pe Daniela Bololoi pentru a candida ca membru în Consiliul Economic Social pentru mandatul 2021 – 2024. Candidatura este susținută de Rețeaua Organizațiilor în Autism RO TSA, Federația FEDRA - Federația pentru Drepturile și Resursele pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autism și Institutul ABA pentru poziția de membru în Domeniul Social.

Citește mai mult
Acces la educație online pentru copiii cu minți aparte - dezbatere pentru cadre didactice, părinți și specialiști

HelpEdu v02 COV FB EV 1920x1005

Miercuri, 25 noiembrie, începând cu ora 16:00, vă invităm la webinarul de lansare al proiectului Acces la educație online pentru copiii cu minți aparte. Această dezbatere se adresează cadrelor didactice, părinților și specialiștilor care sunt implicați în educația online a copiilor cu tulburări de spectru autist (TSA) sau care au cerințe educaționale speciale (CES). 

Citește mai mult
Project Managers harnici și pasionați de fapte bune

Help Autism caută o persoană bine organizată, creativă și cu spirit de inițiativă. Vom aprecia faptul că îți asumi obiectivele stabilite și că poți lucra la standarde foarte bune de calitate. 💯 În echipa noastră harnică avem două roluri disponibile: Manager de Proiect pentru Servicii de Printing și Manager de Proiect pentru Platforme Online de Terapie și Formare.

Citește mai mult
Oamenii Help Autism Episodul 1: Acoperiș la Casa Soarelui

Plouă în camerele de la etaj la Casa Soarelui - a fost mesajul care nu ne lipsea la început de aprilie 2020. Cu câteva zile înainte închisesem centrele pentru că România intra în stare de urgență, ne dezmeticeam și ne mobilizam pentru a începe cât mai rapid programul de terapie online. Copiii noștri nu puteau întrerupe terapia, pentru ei o săptămână de stop terapie înseamnă stagnare, iar de la o lună în sus înseamnă regres.

Citește mai mult
Programul „În stare de bine” și fondul de urgență Help Community vor susține 300 de familii vulnerabile

Fondul de urgență Help Community primește susținerea Kaufland România prin programul „În stare de bine”. În intervalul august – decembrie 2020, fondul de urgență Help Community ( https://community.helpautism.ro/ )  va beneficia de un ajutor în valoare de 112.235 lei pentru ajutorarea familiilor vulnerabile ale căror copii sunt diagnosticați cu tulburări de spectru autist (TSA).

Citește mai mult
Anul școlar 2020-2021 - copiii cu autism au dreptul fie însoțiți de facilitator (shadow)

Pe data de 14 septembrie 2020 începe noul an școlar,  2020-2021. Deși este un nou început, este unul provocator, pe lângă riscul de infectare cu COVID-19, mai apar și noi reguli de distanțare fizică si de protecție suplimentară, reguli ce trebuie respectate cu toată strictețea. Copiii cu cerințe educaționale speciale și încadrați în grad de handicap grav au dreptul să meargă la școală însoțiți de shadow sau părinte. Aflați procedura pentru solicitarea acestui drept.

Citește mai mult
Părinții copiilor cu autism pot deconta carburantul pentru propria mașină

Persoanele cu certificat de încadrare în grad de handicap pot opta, la cerere, pentru acordarea gratuităţii la transportul interurban sau pentru decontarea carburantului necesar deplasării cu autoturismul. Familia, asistentul social, însoțitorul sau furnizorul de servicii pot deasemenea depune această cerere la DGASPC de care aparține adresa dumneavoastră din momentul în care apar normele de aplicare, suma maximă este 1500 lei pe an.

Citeşte mai mult
Conferința Internațională ABA 2020, ediție exclusiv digitală, are loc în toamnă și atrage cei mai reputați specialiști din lume în analiza aplicată a comportamentului

A IX-a ediție a Conferinței Internaționale ABA se va desfășura în perioada 23 – 24 Octombrie 2020, fiind integral găzduită online. 

Conferința Internațională ABA (www.conferinta-aba.ro) este prima ediție complet digitală a acestui eveniment, cel mai important din Sud-Estul Europei dedicat analizei comportamentale aplicate, avand ca speakeri lectori din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Olanda, India și România.

Citeşte mai mult