30 000 persoane cu autism se confruntă cu acest diagnostic în România. Campania ”Un dar necesar” e modul în care peste 100 organizații din domeniul autismului invită românii facă daruri de bine, atât de necesare

Atenția, înțelegerea, susținerea și acceptarea sunt cele mai de preț daruri. Hai să le oferim împreună persoanelor neurodiverse!, este îndemnul sub care Asociația Help Autism, alături de organizațiile din rețeaua RO TSA și Federația pentru Drepturi și Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist (FEDRA), lansează campania Un dar necesar, cu scopul de a atrage atenția asupra nevoilor particulare pe care le au cele 30 000 de persoane cu autism din România.   

Citește mai mult
Întâlnirea cu Naoki Higashida și universul autentic al autorului cărții "Motivul pentru care sar"

Viața lui Naoki nu a fost deloc ușoară. Timp de mulți ani, s-a confruntat cu priviriea celuilalt care îi spunea, indiferent de context: „Ești diferit. Tu nu ești normal.” Când încerca să vorbească cu cineva, cuvintele parcă se evaporau. Salvarea pentru el a fost educația, iar mai apoi – scrisul. Pe 17 februarie ne-am întâlnit cu Naoki și mama lui într-un dialog live care a trecut granițele mediului online, reușind astfel să ajungă în inimile noastre. O întâlnire atât de aproape, sinceră și caldă. Un eveniment care a făcut lumină și din care nu a rămas o înregistrare, ci o experință vie pe care o povestim aici.

Citeşte mai mult
Help Autism lansează Help Home primul program personalizat din România dedicat exclusiv adolescenților cu autism

În cei 11 ani de existență, asociația Help Autism a crescut odată cu cei de care are grijă. Copiii cu autism din România devin adolescenți și au nevoie de o terapie specifică pentru a se adapta nevoilor vârstei și pentru a putea trece în noua etapă din viața lor. Fără acest program, tinerii vor rămâne pe viață dependenți tot timpul de ajutorul cuiva, pentru cele mai mărunte acțiuni din viața de zi cu zi.

Citește mai mult
Help Autism invită la AHA Talk cu Naoki Higashida și Mălin Bololoi

Asociația Help Autism, în parteneriat cu Librăriile Cărturești, vă invită miercuri, 17 februarie, începând cu ora 11:00, la primul AHA Talk – o întâlnire cu Naoki Higashida, autorul volumului „Motivul pentru care sar. Vocea interioară a unui copil de 13 ani cu autism ” – o autobiografie tradusă în 30 de limbi de circulație internațională, disponibilă și în limba română, în colecția AHA Books. Programul evenimentului va cuprinde o prezentare a cărții, susținută de Naoki și mama lui, Miki, un dialog în japoneză între Naoki și Mălin - adolescent cu minte aparte, fiul Danielei Bololoi, fondatoarea și președinta asociației Help Autism, și o sesiune de întrebări și răspunsuri din partea publicului.

Citește mai mult
Reprezentații RO TSA și FEDRA solicită Ministrului Educației redeschiderea unităților de învățământ special destinate antepreşcolarilor, preşcolarilor şi elevilor

Asociația Help Autism în calitate de lider al rețelei RO TSA, care înglobează 86 de ONG-uri care activează în domeniul autismului, și Federația pentru Drepturi și Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist (FEDRA) au transmis azi o petiție către Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației și Prim-ministrului Florin Cîțu, prin care solicită exceptarea unităților de învățământ special de la măsura suspendării activităţilor care impun prezenţa fizică a antepreşcolarilor, preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ.

Citeşte mai mult
Daniela Bololoi a fost numită în CES

Daniela Bololoi este oficial membru în Consiliul Economic și Social, decizia de numire a reprezentanților societății civile a fost publicată în Monitorul Oficial.

Ea este membru în Plenul Consiliului Economic Social din octombrie 2018, iar din 4 ianuarie 2021, Daniela Bololoi preia un nou mandat pentru o perioadă de 4 ani ca reprezentant al societății civile, ocupând una din cele 15 poziții alocate mediului asociativ alături de 15 reprezentanți ai patronatelor și 15 ai sindicatelor.

Citește mai mult
Votul tău pentru Help Home în concursul Hai la Joacă! organizat de IKEA România

Asociația Help Autism este finalistă în cadrul concursului Hai la joacă!, organizat de IKEA România, prin care proiectul câștigător va primi toate fondurile strânse din vânzarea jucăriilor SAGOSKATT. Anul acesta proiectul propus de noi este Help Home, un spațiu de exersat pentru un viitor acasă, în care adolescenții și tinerii noștri pot învăța să se descurce singuri. Iar împreună îi putem ajuta să spună într-o zi „POT SINGUR”. Ca să ajungem acolo, avem nevoie de votul tău în competiția Hai la joacă!

HelpHome Andrei

Citește mai mult
Oamenii Help Autism Episodul 2: Renovarea centrelor acțiune de voluntariat

Fiecare zi este o nouă ocazie să oferi o mână de ajutor! Cu acest gând am pornit și noi într-o nouă aventură. În luna iulie a acestui an, Help Autism a reușit să renoveze două centre din București – Delea Nouă și Casa Soarelui, în doar două săptămâni. Zeci de ore de reparat și văruit. Piramide de găleți cu vopsea. Rânduri de saci cu diverse materiale. Și poate cel mai important: multe perechi de mâini agile și ochi vigilenți – ei sunt cei care au transformat multe camere peste care a trecut timpul într-un nou acasă.

Citește mai mult
Acces la educație online pentru copiii cu minți aparte proiect lansat de Asociația Help Autism cu sprijinul financiar oferit de Active Citizens Fund România

HelpEdu vizual general

Miercuri, 25 noiembrie, Asociația Help Autism a găzduit webinarul de lansare al proiectului Acces la educație online pentru copiii cu minți aparte, eveniment care a strâns un public de peste 160 de participanți, format din terapeuți, cadre didactice și părinți.

Proiectul este derulat de Asociația Help Autism cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Obiectivul principal al acestui demers este de a identifica soluții concrete pentru modul deficitar în care este implementată strategia de educație online pentru copii cu tulburări de spectru autist (TSA) sau cerințe educaționale speciale (CES) și pentru a le oferi șanse reale la o educație incluzivă.

Citește mai mult
VotOng.ro

daniela bololoi votong

Asociația Help Autism a desemnat-o pe Daniela Bololoi pentru a candida ca membru în Consiliul Economic Social pentru mandatul 2021 – 2024. Candidatura este susținută de Rețeaua Organizațiilor în Autism RO TSA, Federația FEDRA - Federația pentru Drepturile și Resursele pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autism și Institutul ABA pentru poziția de membru în Domeniul Social.

Citește mai mult
Acces la educație online pentru copiii cu minți aparte - dezbatere pentru cadre didactice, părinți și specialiști

HelpEdu v02 COV FB EV 1920x1005

Miercuri, 25 noiembrie, începând cu ora 16:00, vă invităm la webinarul de lansare al proiectului Acces la educație online pentru copiii cu minți aparte. Această dezbatere se adresează cadrelor didactice, părinților și specialiștilor care sunt implicați în educația online a copiilor cu tulburări de spectru autist (TSA) sau care au cerințe educaționale speciale (CES). 

Citește mai mult
Project Managers harnici și pasionați de fapte bune

Help Autism caută o persoană bine organizată, creativă și cu spirit de inițiativă. Vom aprecia faptul că îți asumi obiectivele stabilite și că poți lucra la standarde foarte bune de calitate. 💯 În echipa noastră harnică avem două roluri disponibile: Manager de Proiect pentru Servicii de Printing și Manager de Proiect pentru Platforme Online de Terapie și Formare.

Citește mai mult