Doctorul cel bun, serialul despre tânărul medic cu autism

Pregătește-te pentru povestea unui doctor aparte în tot ceea ce face. Înțelege mai bine universul unei persoane cu autism din acest serial care în mod realist și delicat ne lasă să pătrundem în lumea interioară a lui Shaun. Doctorul cel bun are premiera exclusivă la AXN, umărește-l în fiecare joi seara, de la ora 22:00.

CITEȘTE MAI MULT
Când fac mare, vreau ...
De aceea noi credem că dacă tu te uiți în fiecare joi seara la Doctorul cel Bun pe AXN, Călin, Petre și Mălin sunt mai aproape de visele lor.
 
Călin, Petre și Mălin visează cum a visat și Shaun, să devină cineva când sunt mari. Shaun este un tânăr medic rezident cu autism și toate dificultățile unui diagnostic pe viață. Dar și cu toate calitățile unei diferențe de percepție care îi oferă o perspectivă excepțională asupra vieții. Visele lor pot fi posibile într-o lume în care înțelegem cum văd ei lumea și cum funcționează mintea lor extraordinară. Înțelegerea e primul pas. Urmărește Doctorul cel Bun în fiecare joi, de la ora 22:00 pe AXN.
Read more
Trofeul Generozității 2019 - o ediție în care deschidem uși

Trofeul Generozității este evenimentul nostru anual de gală. Trofeul Generozității este despre puterea noastră de a fi atenți la nevoile copiilor cu autism și generoși în sprijinul pe care îl oferim. Ediția de anul acesta, a VII-a are loc luni, 18 noiembrie, la Hotel JW Marriott - partenerul nostru de câțiva ani buni.

Evenimentul este un spectacol despre umanitate în două acte: o gală de premiere a celor mai buni prieteni ai copiilor cu autism și un eveniment caritabil în care vă aducem și mai aproape de noi.

Citeşte mai mult
Pentru copilăria a 1 din 59 de copii ca David

În noiembrie 2019, IKEA România a ales 3 organizații locale pentru copii. Membrii IKEA Family decid prin vot care dintre cele trei primește toate fondurile strânse din vânzarea jucăriilor Sagoskatt. Noi am ales să vă arătăm cum se joacă copiii cu autism. Ați zice ca orice alt copil, hai să vedem împreună dacă așa este. 

David mic (3 ani) și David mare (5 ani) au făcut o vizită la magazin pentru a-și alege o jucărie din colecție. Cât de provocator a fost? Aflați din acest video:

Citeşte mai mult
Minți diverse, inimi deschise 🧠💕

Când am primit scrisoarea extraordinară pe care mintea lui Alex i-a trimis-o lui Alex, am înțeles că este nevoie să facem mai mult. Alex, la fel ca Andrei, Mălin sau alți copii cu care povestea Help Autism a început, a crescut. Și o dată cu el, trebuie să creștem și noi.

Citeşte mai mult
Nu sunt invizibil: GABRIEL

În luna aprilie am invitat familia să facă vizibile poveștile copilului lor cu minte aparte. În primul articol din miniseria Nu sunt invizibil aflăm povestea lui Gabriel.

Începutul unei Călătorii

Eu sunt Gabriel, am 5 ani și vreau să împărtășesc cu voi o parte din lumea mea, din ceea ce simt și ce visez în fiecare zi.

 

Read more
Construim o tabără pentru toți copiii

Până la 7 ani, Ioana nu a fost în nicio excursie cu clasa. A fost doar la terapie. La grădiniță sau școală și apoi la terapie. Andrei are 16 ani și merge doar cu părinții lui în vacanțe. Și părinții lui doar împreună cu Andrei pleacă de acasă. Nici părinții lui nu au fost singuri în vreo excursie. Până la 21 ani, Ionuț nu a rămas niciodată singur acasă.

Pentru ei și pentru cei 90% dintre copiii cu dizabilități care nu au fost și nu vor merge niciodată într-o tabără, HELP Autism construiește prima tabără incluzivă din România.

Help Autism prima tabara incluziva

Read more
Tinerii cu autism au nevoie de sprijinul nostru ca obțină primul salariu - 2 rapoarte cu recomandări

Asociația HELP Autism în parteneriat cu Specialisterne a Islandi lansează un Studiu comparativ al legislației pentru persoane cu dizabilități din Islanda și România și un Ghid de bune practici sintetizate în urma vizitelor făcute de cele două organizații. Demersul face parte din proiectul AcceDis - Acces direct pe piața muncii pentru persoanele cu dizabilități.

AcceDis studiu comparativ

Read more
5 lecții învățate în Islanda despre angajarea persoanelor cu autism

Proiectul AcceDis - Acces direct pe piața muncii pentru persoanele cu dizabilități derulat de HELP Autism cu sprijinul Specilisterne Iceland în perioada iunie 2023 - ianuarie 2024 a creat oportunitatea unei priviri comparative România / Islanda. Din studiul comparativ al legislației și din ghidul de practici din cele două țări am selectat 5 observații recurente. Le vom numi lecții învățate în speranța că acestea se vor transforma în bune practici.

Citește mai departe
Start colectare fonduri din 3,5%. ANAF confirmă declarația 230 rămâne aceeași.

O dată cu începerea anului calendaristic organizațiile non-profit și unitățiile de cult pot începe să strângă declarațiile 230 prin care salariații din România redirecționează gratuit 3,5% din impozitul pe venitul lor către o comunitate vulnerabilă. Termenul pentru depunere rămâne 25 mai, iar formularul rămâne neschimbat. Confirmarea a venit printr-un răspuns oferit de ANAF la o adresă trimisă de Asociația HELP Autism.

HELP Autism stire 1

Citește mai departe
Asociația HELP Autism ajută ONG-urile devină parteneri viabili în integrarea persoanele cu dizabilități în societate

Asociația lansează proiectul „Bune practici în parteneriate public-private pentru intervenția în TSA și alte problematici sociale”, pe 25 octombrie, în cadrul unei conferințe online, în prezența reprezentanților partenerilor proiectului, Primăriei Sector 3 și Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 3.

Read more
Grădinițe incluzive în Sector 2, cu ajutorul Asociației HELP Autism 

Asociația HELP Autism anunță încheierea proiectului „Grădinițe incluzive în Sector 2”, derulat în perioada august – octombrie 2023 cu o finanțare nerambursabilă oferită de Primăria Sectorul 2 al Municipiului București. În urma unui apel public deschis, 358 de copii de grădiniță și 150 de cadre didactice din grădinițele din Sectorul 2, atât private, cât și de stat, au beneficiat de sesiuni de formare, mentorat și conștientizare cu privire la Tulburările de Spectru Autist (TSA), online și față-n față, oferite gratuit de către specialiștii Asociației HELP Autism.

Read more
Asociația Help Autism construiește prima tabără pentru copii cu dizabilități din România și cea mai mare din Europa

Ziua Mondială a Sănătății Mintale (10 octombrie) vine, anul acesta, ȋn contextul unei decizii fără precedent, ȋn România - din octombrie, Guvernul decontează serviciile de terapie și logopedie pentru persoanele cu autism. La nivel mondial, unul din 36 de copii este în spectrul autist. Nu există date oficiale despre numărul lor, în țara noastră, dar estimările ONG-urilor naționale și internaționale arată că, anul trecut, peste jumătate de milion de oameni trăiesc afectați de acest diagnostic. În această cifră sunt incluși și membrii familiilor care se confruntă cu greutățile ce vin la pachet, precum izolarea sau lipsa accesului la diferite facilități. Pentru a le oferi sprijin, Asociația Help Autism construiește prima tabără pentru copii cu dizabilități din România și cea mai mare din Europa.

Autism eveniment 9oct2023 6

Vezi mai mult
Latest articles
C
200 ONG-uri au marcat Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, sub sloganul „Nu sunt Invizibil”

04.02.2024 HELP AUTISM Wm 4

Asociația HELP Autism, împreună cu rețeaua europeană Autism Europe, rețelele și federațiile naționale în autism RO TSA, Federația Pentru Drepturi și Resurse Pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autism (F.E.D.R.A.), Federația Organizațiilor de Părinți Care Au Copii cu Dizabilități (F.O.P.C.D.) și Fundația Star of Hope România au lansat marți, 2 aprilie, Angajamentul pentru Autism în cadrul evenimentului  "Not Invisible" / "Nu sunt invizibil"

Vezi mai mult