Utilizarea instrumentelor logopedice în terapia tulburărilor de limbaj și vorbire

Anne Marie Sterian și Amalia Lupu - logopezi și psihoterapeuți în echipa Help Autism au publicat un articol în Revista Logoterapia cu titlul: Utilizarea instrumentelor logopedice în terapia tulburărilor de limbaj și vorbire. Anne și Amalia împărtășesc din experiența și cunoștințele lor și în cadrul cursurilor de logopedie din programul HelpLogo inițiat de asociație pentru a crește nivelul de pregătire a terapeuților și a părinților. Articolul scris de ele poate fi citit mai jos.

Read more
Jocuri de comunicare în terapia logopedica-online

Cineva spunea că trebuie să fie ușor să faci terapie online pentru că tehnologia îi atrage pe copii. Ușor nu e, dar poate să fie plăcut atunci când știi să introduci activități atractive. Spre exemplu, eu am pus la punct o lista cu 5 jocuri utile în corectarea limbajului și exersarea comunicării.

CITEŞTE MAI MULT
Cât de eficientă este terapia online prin interacţiunea părinte - copil

Prezenţa unor dificultăţi de comportament, ca agresivitatea şi iritabilitatea la copiii cu tulburare de spectru autist, sunt recunoscute la scară largă. Studiile arată că aproximativ 1 din 4 copii cu TSA îndeplinesc criteriile de diagnostic pentru o tulburare de comportament perturbator (Kaat și Lecavalier 2013). Lipsa tratării acestor probleme poate duce la dificultăţi în încadrarea şcolară, funcţionarea în grupuri, dificultăţi în relaţiile sociale - intervenţia terapeutică este esenţială pentru atenuarea rezultatelor negative pe termen lung.

Read more
Politica publică alternativă în autism: perioada de consultare publică se încheie. Care sunt următorii pași?

Miercuri, 18 septembrie 2019, a avut loc la sediul Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA) dezbaterea privind propunerea de politică publică alternativă în domeniul autismului. Punctele de vedere exprimate la dezbatere se însumează celor peste 60 de opinii primite deja pe adresa de email a asociației, transformând politica inițiată de Help Autism în cel mai important demers dedicat îmbunătățirii situației persoanelor cu autism din România.

Citește mai mult
Autismul în România. Nevoi și soluții integrate în 2020 - conferința 6 noiembrie 2019

Asociația Help Autism organizează miercuri, 6 noiembrie 2019 conferința Autismul în România. Nevoi și soluții integrate. Evenimentul are loc între orele 10:00 și 17:00 la Hotel Ambasador (Bdul General Gheorghe Magheru nr. 7, București).

La eveniment sunt așteptați reprezentanți RO TSA - cea mai mare rețea a organizațiilor nonprofit pentru persoane cu autism din România, experți în politici publice, reprezentanți ai instituțiilor publice, reprezentanți ai partidelor politice și jurnaliști. 

Citește mai mult
Acces la educație online pentru copiii cu minți aparte proiect lansat de Asociația Help Autism cu sprijinul financiar oferit de Active Citizens Fund România

HelpEdu vizual general

Miercuri, 25 noiembrie, Asociația Help Autism a găzduit webinarul de lansare al proiectului Acces la educație online pentru copiii cu minți aparte, eveniment care a strâns un public de peste 160 de participanți, format din terapeuți, cadre didactice și părinți.

Proiectul este derulat de Asociația Help Autism cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Obiectivul principal al acestui demers este de a identifica soluții concrete pentru modul deficitar în care este implementată strategia de educație online pentru copii cu tulburări de spectru autist (TSA) sau cerințe educaționale speciale (CES) și pentru a le oferi șanse reale la o educație incluzivă.

Citește mai mult
Înscrieri deschise în centrul Help Home Titan din Bucuresti, acum și după-amiază. Căutăm 10 adolescenți cu autism care înceapă programul de terapie dedicat lor.

Încă 10 adolescenți cu autism pot începe programul de autonomie și viață independentă în centrul unic dezvoltat de echipa Help Autism începând cu această vară. După un an și jumătate de la deschiderea centrului, Asociația Help Autism a decis să extindă programul de terapie cu o tură după-amiază (între orele 14:00 și 20:00) și să dubleze astfel capacitatea centrului. Părinții își pot înscrie copiii în program până pe 10 mai, primul pas este programarea la evaluare la numărul 𝟎𝟑𝟕𝟏.𝟏𝟖𝟒.𝟎𝟔𝟕.

Terapie adolescenti autism Help Home

Read more
Help Autism lansează Help Home primul program personalizat din România dedicat exclusiv adolescenților cu autism

În cei 11 ani de existență, asociația Help Autism a crescut odată cu cei de care are grijă. Copiii cu autism din România devin adolescenți și au nevoie de o terapie specifică pentru a se adapta nevoilor vârstei și pentru a putea trece în noua etapă din viața lor. Fără acest program, tinerii vor rămâne pe viață dependenți tot timpul de ajutorul cuiva, pentru cele mai mărunte acțiuni din viața de zi cu zi.

Citește mai mult
Votul tău pentru Help Home în concursul Hai la Joacă! organizat de IKEA România

Asociația Help Autism este finalistă în cadrul concursului Hai la joacă!, organizat de IKEA România, prin care proiectul câștigător va primi toate fondurile strânse din vânzarea jucăriilor SAGOSKATT. Anul acesta proiectul propus de noi este Help Home, un spațiu de exersat pentru un viitor acasă, în care adolescenții și tinerii noștri pot învăța să se descurce singuri. Iar împreună îi putem ajuta să spună într-o zi „POT SINGUR”. Ca să ajungem acolo, avem nevoie de votul tău în competiția Hai la joacă!

HelpHome Andrei

Citește mai mult
Explorăm împreună la muzeu: Proiectul de Accesibilizare pentru copiii cu TSA

Impreuna la muzeu social media

Asociația Help Autism, în colaborare cu Autoritatea Națională pentru Protecția Persoanelor cu Dizabilități, transformă Muzeul Geologic Național într-un spațiu prietenos pentru copiii cu tulburare de spectru autist printr-o inițiativă-pilot proiectul Explorăm împreună la muzeu.

Prin proiectul „Explorăm împreună la muzeu”, derulat în perioada august –  octombrie 2024, Asociația Help Autism deschide noi orizonturi pentru copiii cu autism, oferindu-le acces la cultura și educație într-un mediu adaptat nevoilor lor. Muzeul Geologic Național devine astfel un model de bune practici în domeniul incluziunii.

CITEŞTE MAI MULT
Primele școli incluzive pentru copiii cu Cerințe Educaționale Speciale din România

Asociația HELP Autism continuă demersurile de accesibilizare a instituțiilor de învățământ de masă pentru copiii cu Cerințe Educaționale Speciale (CES). HELP Autism a inițiat un proiect pilot în parteneriat cu Primăria Sector 6 București și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sector 6 prin care două școli din capitală - Școala Gimnazială nr. 59 și Școala Gimnazială nr. 311, au devenit primele și singurele școli incluzive din România certificate de HELP Autism.

CITEŞTE MAI MULT
Angajament pentru autism

 40.000 DE PERSOANE CU AUTISM ȘI FAMILIILE LOR CER  CANDIDAȚILOR ASUMAREA ANGAJAMENTULUI PENTRU AUTISM

Peste 200 de organizații ale părinților și specialiștilor inițiază Angajamentul pentru Autism și invită toți candidații la alegerile locale, europene, parlamentare și prezidențiale să susțină drepturile persoanelor cu autism din România, familiilor acestora și organizațiilor care îi reprezintă.

CITEŞTE MAI MULT
200 ONG-uri au marcat Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, sub sloganul „Nu sunt Invizibil”

04.02.2024 HELP AUTISM Wm 4

Asociația HELP Autism, împreună cu rețeaua europeană Autism Europe, rețelele și federațiile naționale în autism RO TSA, Federația Pentru Drepturi și Resurse Pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autism (F.E.D.R.A.), Federația Organizațiilor de Părinți Care Au Copii cu Dizabilități (F.O.P.C.D.) și Fundația Star of Hope România au lansat marți, 2 aprilie, Angajamentul pentru Autism în cadrul evenimentului  "Not Invisible" / "Nu sunt invizibil"

Vezi mai mult
Asociația HELP Autism a creat instrumente și bune practici pentru a crește calitatea serviciilor sociale destinate persoanelor cu dizabilități

După 14 ani de activitate și 7 parteneriate cu autoritățile publice din domeniul serviciilor sociale, Asociația HELP Autism a evaluat gradul de satisfacție cu privire la serviciile sociale dedicate persoanelor cu dizabilități din București și Ilfov, a desfășurat un program de formare pentru 20 de ONG-uri, a creat un ghid de bune practici al parteneriatelor public-private, precum și instrumente de evaluare și monitorizare a politicilor publice locale din domeniul serviciilor sociale.

HELP Autism POCA Conferinta

Vezi mai mult
Latest articles