Protocol măsuri de prevenție și siguranță Covid-19

Din data de 2 iunie deschidem centrele Help Autism și reluăm activitatea departamentelor administrative în sediul din Intrarea Graurului nr.9, sector 3, București. Pentru că suntem organizație de utilitate publică și avem servciii sociale licențiate, avem obligația de a respecta direcțiile de protecție primite de la ANPDCA. Totodată avem obligația de a respecta recomandările generale impuse de starea de alertă, dar mai ales avem responsabilitatea de a avea grijă de noi, de fiecare dintre noi (colegi, părinți, colaboratori) și de copiii care vin în fiecare zi în centre. Așa cum sperăm că v-am obișnuit, ne bazăm pe o relație de încredere reciprocă în care fiecare își ia angajamentul de a acționa responsabil.

De aceea, fiecare angajat, fiecare părinte și însoțitor, fiecare colaborator care vine constant la sediu sau în centre, este rugat să ia la cunoștință condițiile de funcționare și să agreeze că le va respecta. Prin completarea formularului de mai jos vă exprimați acordul în respectarea regulilor de funcționare. Lipsa completării lui atrage după sine imposibilitatea de a intra în centre sau sediu administrativ.

CITEŞTE MAI MULT
Ghid de încărcare a declarațiilor 230 pe e-guvernare.ro

Am construit un ghid pentru a veni în întâmpinarea tuturor ONG-urilor care depun în format electronic declarațiile 230. Urmați pas cu pas instrucțiunile din video și din ghidul scris pentru a depune rapid formularele de redirecționare a impozitului pe venit pe e-guvernare.ro Dacă întâmpinați dificultăți, scrieți-ne un mesaj pe redirectioneaza@helpautism.ro sau contactați ANAF la adresa alexandra.chirila@mfinante.ro

CITEŞTE MAI MULT
Terapia logopedică online - 3 avantaje observate

Terapia online a venit pentru noi fără notificare sau manual de instrucțiuni. Prima senzație a fost panica.”O să pot?”, “ O să știu?”, “ O să poată copilul? “, “O să poată părintele?” Din experiența mea, vă împărtășesc 3 avantaje ale acestui proces prin care trecem în această perioadă de pandemie. Un articol de Iasmina Tănase.

CITEŞTE MAI MULT
Time management SMART în pandemie

Cel mai probabil mulți dintre noi s-au confruntat cel puțin o dată cu organizarea priorităților la locul de muncă. Respectarea termenilor limită sau randamentul pe care trebuie să îl dai într-un program fix poate fi destul de stresant și solicitant. Hai să vedem cum putem să facem time management smart.

Un articol de Daniela Dană.

CITEŞTE MAI MULT
Depunerea formularului 3,5% de acasă, fără drumuri la ANAF
Update: Este oficial, ANAF primește formularele 230 în format electronic pe perioada stării de urgență și 30 de zile după. Ordinul președintelui ANAF nr. 936/2020 care modifică ordinul precendent a fost publicat în Monitorul Oficial pe 21 aprilie, aici https://bit.ly/3bB7HX2
Contribuabilii ar putea redirecționa 3,5% din impozit de acasă, iar ONG-urile ar putea depune formularele online  - aceasta este propunerea ANAF ca răspuns la solictările semnate de Rețeaua Organizațiilor în Autism - RO TSA și FEDRA.
CITEŞTE MAI MULT
1 din 54 de copii diagnosticați cu autism în America

Prevalența autismului a crescut cu 10% în ultimul an conform raportului publicat de CDC - Centers for Disease Control and Prevention în 26 martie 2020. Raportul reflectă o creștere continuă a prevalenței tulburării spectrului de autism (ASD) în Statele Unite și confirmă rezultatul unui studiu făcut de Help Autism în București în 2016. Incidența este mult mai mare decât statisticile pe care le comunică oficialitățile române.

CITEŞTE MAI MULT
Izolare - 4 pași spre echilibru

Situatia actuala este fara precendent pentru oricare dintre noi. Pentru ca nu stim cat va dura si cum se vor desfasura lucrurile, suntem in permanenta stare de alerta, iar acest lucru poate avea repercursiuni negative asupra psihicului nostru, atat pe termen scurt cat si pe termen lung. Este important sa cautam sa ne protejam si interiorul, nu doar exteriorul. Iata cum am putea face acest lucru în 4 pași.

Read more
Help Autism și RO TSA solicită Guvernului României nu uite de ONG-uri și aplice aceleași măsuri de protecție

Asociația Help Autism și RO TSA au depus miercuri, 18 martie, un memoriu către Guvernul României prin care solicită aplicarea măsurilor de protecție socială și organizațiilor nonprofit din servicii sociale. Cele peste 100 de organizații semnatare atrag atenția asupra efectului devastator pe care situația actuală îl are asupra beneficiarilor direcți, angajaților și comunității, și solicită, printre altele, scutirea de taxe și impozite locale și pe salariile angajațiilor, transferuri de fonduri de la Guvern către Consiliile Județene pentru sprijinul asociațiilor non-profit în sprijinul centrelor de reabilitare și recuperare.

Read more
Anunț important - decizia Help Autism pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19

Help Autism închide centrele și sediul administrativ pe o perioadă nedeterminată și mută activitatea la domiciliu. Credem că aceasta este decizia corectă și responsabilă, cea mai bună metodă de a ne păzi de virus este evitarea expunerii. Ne trec pragul zilnic 235 de copii, 82 de angajați și sute de părinți. Recomandăm centrelor partenere să facă același lucru.

Citește mai mult
S-a prelungit termenul de depunere al formularelor 230 respectiv a declarațiilor unice

25 mai este noul termen pentru depunerea formularelor 230 respectiv a declarației unice. Informația a fost făcută publică chiar de Ministrul Finanțelor Florin Cîțu decizia fiind luată în urma solicitărilor noastre, a ONG-urilor cu rol direct în sprijinul comunităților vulnerabile. Mulțumim pentru înțelegere!

Îți reamintim că și anul acesta poți redirecționa 3,5% din impozitul pe venitul tău.

 

Citește mai mult
Anunț angajare: Receptie centre Help Autism

Vrei să fii prima față zâmbitoare care îi întâmpină pe colegi în fiecare zi? Dacă ești o persoană foarte bine organizată, dinamică, flexibilă, cu bune abilități de comunicare, cu o atitudine pozitivă și deschisă, atunci te așteptăm cu drag în Echipa Help Autism!

Citeşte mai mult
Anunț angajare: Asistent Manager

Vrei să contribui la construirea unui viitor în care mințile aparte fac în mod real parte din comunitate? Dacă îți dorești să luptăm împreună pentru ei și să construim o Românie în care mințile diverse sunt primite cu inimi deschise, atunci vino alături de noi în echipa Help Autism!

Dacă ești o persoană foarte bine organizată, dinamică, flexibilă, cu bune abilități de comunicare, cu o atitudine pozitivă și deschisă, atunci te așteptăm cu drag în echipa noastră!

Asistent manager

Citeşte mai mult
Anunț angajare: Specialist Advocacy

Îți cauți un job deosebit și totodată să faci și fapte bune?

Vrei să lucrezi într-o Asociație care susține terapia copiilor și adolescenților diagnosticați cu Tulburare de Spectru Autist?

Asociatia Help Autism este în căutare de un Specialist Advocacy care să susțină cauza noastră și a rețelei ROTSA, iar împreună cu noi să facă din imposibil - posibil.

Specialist advocacy

Citeşte mai mult
Anunț angajare: Coordonator comunicare

Căutăm Coordonator de comunicare cu minte limpede și inimă deschisă. Dacă îți place să creezi programe de comunicare despre oameni care prin implicarea lor transformă viețile copiilor cu autism și ale familiilor lor, vino în Echipa Help Autism să construim împreună un viitor în care mințile aparte să facă parte în mod real din comunitate!

 

Citeşte mai mult
Prietenii rari ai copiilor cu autism

Tu cine ai fi azi fără prietenul din copilărie? Poate nici nu ai un răspuns concret, dar sigur ți-ai făcut o listă în minte cu cei mai apropiați prieteni, aceia cu care te țineai spontan de mână și ați strâns amintiri din copilărie. Pentru copiii noștri, #copiiiaparte, oportunitățile de a-și face prieteni sunt drastic reduse în contexte firești precum școala sau parcul datorită specificului diagnosticului lor. 

CITEȘTE MAI MULT
Apraxia verbală: cauze, simptome și tratament

Apraxia verbală la copil este o tulburare neurologică a vorbirii, ceea ce înseamnă, mai pe înțelesul tuturor, că nu se realizează conexiunea dintre nervii ce pleacă din creier și nervii ce stimulează mușchii feței. Descoperiți cum afectează această tulburare copiii și cum se face intervenția terapeutică de la Andreea Stoia.

helpAutism ce este apraxia simptome

Citeşte mai mult
Shadow - care este rolul și cum aleg un însoțitor la școală pentru copilul meu?

Însoțitorul copilului cu autism (în engleză Shadow), este persoana care merge alături de copil la grădiniță sau la școală. Poate mulți oameni se gândesc când aud de Shadow la o persoană care „urmărește” copilul cu TSA (Tulburare din Spectrul Autismului), asigurându-se că nu apar probleme de comportament la școală sau grădiniță. Însă, a fi shadow înseamnă mult mai mult decât atât. În acest articol scris de Andreea Bran veți descoperi care este rolul shadow-ului și la ce să fiți atenți când alegeți un terapeut care să însoțească copilul la școală.

Curs Shadow-Help Autism

Citește mai mult
Utilizarea instrumentelor logopedice în terapia tulburărilor de limbaj și vorbire

Anne Marie Sterian și Amalia Lupu - logopezi și psihoterapeuți în echipa Help Autism au publicat un articol în Revista Logoterapia cu titlul: Utilizarea instrumentelor logopedice în terapia tulburărilor de limbaj și vorbire. Anne și Amalia împărtășesc din experiența și cunoștințele lor și în cadrul cursurilor de logopedie din programul HelpLogo inițiat de asociație pentru a crește nivelul de pregătire a terapeuților și a părinților. Articolul scris de ele poate fi citit mai jos.

Read more
Latest articles
C
200 ONG-uri au marcat Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, sub sloganul „Nu sunt Invizibil”

04.02.2024 HELP AUTISM Wm 4

Asociația HELP Autism, împreună cu rețeaua europeană Autism Europe, rețelele și federațiile naționale în autism RO TSA, Federația Pentru Drepturi și Resurse Pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autism (F.E.D.R.A.), Federația Organizațiilor de Părinți Care Au Copii cu Dizabilități (F.O.P.C.D.) și Fundația Star of Hope România au lansat marți, 2 aprilie, Angajamentul pentru Autism în cadrul evenimentului  "Not Invisible" / "Nu sunt invizibil"

Vezi mai mult