Asociația Help Autism a devenit organizație de utilitate publică

A fost aprobată hotărârea de Guvern prin care Asociația Help Autism dobândește statutul de utilitate publică. De mai mult de opt ani, asociația oferă servicii de diagnostic și terapie de recuperare și integrare pentru sute de copii, consiliere pentru părinți, formare pentru cadre didactice și personal calificat. Prin parteneriate public-private și campanii ample de conștientizare, contribuția Help Autism la o viață mai bună pentru copiii afectați și familiile lor, precum și la o societate educată cu privire la conștientizarea și acceptarea acestei tulburări, a depășit demult granițele capitalei. Cu peste 500 de copii sprijiniți, Help Autism este astăzi cea mai mare organizație din sfera autismului, din țară.  

Read more
Zoli Toth, pe 28 octombrie la, Hard Rock Cafe - concert pentru copiii Help Autism

Zoli Toth, cunoscut muzician încă din perioada Sistem, prezintă primul său proiect solo - Home Alone. Pe 28 octombrie, începând cu ora 20, pe malul lacului Herăstrău, la Hard Rock Cafe, locul de întâlnire al fanilor muzicii de calitate cu legendele scenei românești și internaționale, avem șansa de savura un concert unic, 100% live. 

Împreună cu Hard Rock Cafe, Zoli Toth a ales să dedice acest spectacol deosebit din cariera lui solo unei cauze sociale. Astfel, banii strânși din vânzarea biletelor vor fi direcționați către terapia celor 500 de copii cu autism susținuți de asociația Help Autism. 

Read more
Biblioteca Părinților

Anul acesta, cu ajutorul vostru, Moșul va aduce cadouri și super-părinților.


Timpul unui părinte de copil special se împarte între ore lungi de așteptare în fața camerei de terapie, de logopedie, kinetoterapie ori de socializare, grădiniță sau școală, înot și toate celelalte activități pe care un copil cu autism le face zi de zi. Ne dorim ca anul acesta, de sărbători, să le facem părinților așteptarea mai ușoară, să îi ajutăm să lase deoparte câteva ore grijile pe care le poartă și să evadeze într-o carte, să învețe mai mult despre cum își pot înțelege și ajuta copilul sau să se bucure de un roman ori de o poezie.

De aceea, ne-am propus ca în fiecare centru Help Autism să construim câte o mică bibliotecă, cu cărți de psihologie și povești frumoase, pagini încărcate de energii pozitive și îndemnare la relaxare.

Fiecare dintre voi poate veni în ajutorul Moșului. Dacă aveți acasă cărți pe care le-ați citit, care v-au umplut inima de bucurie și vreți să dăruiți acest sentiment mai departe, vă așteptăm până pe 21 decembrie, de la ora 9:00 la ora 18:00, în Intrarea Graurului, nr. 9, Sector 3, București). Sunt binevenite și cărțile pentru copii pe care micuții noștri le pot răsfoi în pauze.

Haideți să le arătăm, încă o dată, sutelor de părinți care vin zilnic în centrele Help Autism că nu sunt singuri, că împreună suntem o comunitate. 

„Bradul care dăruiește!” o campanie despre implicare, conștientizarea autismului și ecologie

Anul acesta, în preajma sărbătorilor de iarnă, Asociația Help Autism derulează o altfel de campanie de sărbători. „Bradul care dăruiește!” este o acțiune care vorbește despre conștientizarea autismului, ecologie și implicarea comunității în acțiuni de voluntariat, într-un mod ușor de accesat și care îmbină, în mod unic, cauze sociale aparent diferite.

Read more
Help Autism este cauză socială a spectacolului „Dansuri Mici"

Centrul Național al Dansului București (CNDB) prezintă publicului larg primul spectacol autohton de dans contemporan cu interpreți de vârsta școlii primare. „Dansuri Mici" - recitalul Școlii performative pentru copii CNDB, ajunsă la a doua ediție - e performat de micuți cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani și coregrafiat de artiștii Raluca Adomnicăi, Catrinel Catană, Smaranda Găbudeanu, Virginia Negru, Momo Sanno, Cosmin Vasile și regizoarea Amalia Olaru.

Read more
Ziua Internațională a Conștientizării Autismului, 2 aprilie este marcată în toată țara de membrii rețelei RO-TSA

Ziua de 2 aprilie aduce, an de an, în atenția societății nevoia de acceptare și integrare a zecilor de mii de copii români afectați de tulburarea de spectru autist.
De 9 ani, asociația Help Autism se alătură manifestărilor internaționale și marchează această zi prin evenimente de conștientizare și strângere de fonduri pentru cei 500 de copii cu autism, pe care îi susține în programe de terapie.

Read more
Bucureștiul în albastru pentru autism

De 9 ani, de Ziua Internațională a Conștientizării Autismului, 2 aprilie, mai mult decât oricând vorbim despre nevoia de acceptare și integrare a zecilor de mii de copii români afectați de tulburarea de spectru autist. 

Read more
Legendara vioară a lui Yehudi Menuhin ajunge la București, în mâinile lui Charlie Siem! 50% din încasările obținute din bilete vor fi direcționate către Asociația Help Autism

Recitalul Extraordinar Charlie Siem & Itamar Golan

Charlie Siem, unul dintre cei mai talentați violoniști ai momentului, vine pentru prima dată în România pentru a susține un recital unic, alături de experimentatul pianist Itamar Golan. Evenimentul va avea loc la Ateneul Român, în data de 30 septembrie 2019.

CITEȘTE MAI MULT
Aleargă pentru prietenia rară a copiilor cu autism la Maratonul București

Am dăruit împreună sute de ore de terapie, îndrăznim să visăm mai departe și să le oferim copiilor din Help Autism șansa de a avea prieteni în copilărie. Aleargă între 12 și 13 octombrie la Maratonul București pentru prietenia rară a copiilor cu autism. 

În cele 9 maratoane și semi-martoane, am strâns alături de voi, cei peste 1500 de alergători din #echipaHelpAutism sute de ore de terapie. Anul acesta îndrăznim să visăm mai departe. Visăm ca împreună să le oferim copiilor cu autism șansa de a-și face prieteni. 

CITEȘTE MAI MULT
Invitație dezbaterea privind propunerea de politică publică alternativă pentru copiii cu autism

Asociația Help Autism invită organizațiile non guvernamentale, instituțiile publice și cetățenii preocupați de autism la dezbaterea publică asupra propunerii de politică publică alternativă. Evenimentul are loc miercuri, 18 septembrie 2019, ora 14:00 la sediul Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție din Blvd. Ghe. Magheru, nr. 7, sector 1, București.

CITEȘTE MAI MULT
Produse făcute de părinții, prietenii și echipa Help Autism la #ZileleRecolteideBine

Colegii noștri Laura și Lavius au fost la #ZileleRecolteideBine, târguri organizate în Novo Park și West Gate, două zone de birouri din București. Alături de Ajungem Mari, Ana și Copiii și Federația Volum am adus angajaților dornici să transforme produse făcute cu mult drag în fonduri pentru copiii de care avem grijă. Dar mai ales am adus povești despre victorii la care fiecare poate pune umărul, am învățat că #împreunăfacembine  noi am reușit împreună să oferim ⏱ 62 de ore de terapie.

CITEȘTE MAI MULT
Ascultă liniștea

Peste 75 000 de români ca tine au dăruit liniște celor 1000 de părinți din Asociația Help Autism. Liniștea că Andrei poate face zilnic cele 2 ore de terapie ABA și 1 oră de kineto pe săptămână, Alex cele 4 ore de terapie acasă și 2 ore de socializare în grupurile din centru, Sara continuă planul de recuperare și începe integrarea în școală. Liniștea că toată învățarea aceasta diferită de care au nevoie copiii cu autism este asigurată prin implicarea noastră. Cei mulți, cei mai mulți.

Ascultă și tu liniștea lor!

CITEȘTE MAI MULT
Latest articles
C
200 ONG-uri au marcat Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, sub sloganul „Nu sunt Invizibil”

04.02.2024 HELP AUTISM Wm 4

Asociația HELP Autism, împreună cu rețeaua europeană Autism Europe, rețelele și federațiile naționale în autism RO TSA, Federația Pentru Drepturi și Resurse Pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autism (F.E.D.R.A.), Federația Organizațiilor de Părinți Care Au Copii cu Dizabilități (F.O.P.C.D.) și Fundația Star of Hope România au lansat marți, 2 aprilie, Angajamentul pentru Autism în cadrul evenimentului  "Not Invisible" / "Nu sunt invizibil"

Vezi mai mult