Concertul EMOCIÓN! pe scena Ateneului Român are loc pe 28 martie

Sâmbătă, 28 martie 2020, începând cu ora 19.00, pe scena Sălii Mari a Ateneului Român (Str. Benjamin Franklin nr. 3), Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Asociația Help Autism, cu sprijinul Kaufland România, în parteneriat cu Filarmonica George Enescu, Centrul Infoeuropa din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Tarom, Floria și Wagner Arte Frumoase și Povești, organizează cu ocazia celei de-a VII-a ediții a proiectului “SUFLET ÎN CULORI”, concertul extraordinar EMOCIÓN!. 

Citeşte mai mult
1000 de km pentru HelpAutism! Alatura-te, Sustine, Doneaza.

In data de 1 Noiembrie 2013 a fost dat startul celei de-a doua editii a “1000 Balkan Charity Challenge”, un ultra duatlon caritabil. Astfel 30 de curajosi s-au angajat sa partipe in alergare sau pe bicicleta 1000 de kilometri, pe ruta Bucuresti - Sofia - Bucuresti, sprijinind diverse cauze.

Read more
Free therapy

The "Parent for Parent" program was initiated by Help Autism in 2014 and during its 3 years of existence over 100 children diagnosed with ASD have received free daily recovery therapy.

Learn more
The stars cycled for good and gave 100 hours of free therapy to the children with autism

In the eve of the winter holidays, on 17 and 18 December at Sun Plaza, 24 celebrities have joined hands to give children with autism hours of free therapy. In support of the cause Help Autism Association stand for, celebrities, bloggers, public figures pedaled for 30 minutes each, in the shopping center on a stationary bike, placed in the main entrance.

The social responsibility campaign "Pedal for Good Deeds" for the Association Help Autism was aimed at obtaining financial support for the recovery programs of children affected by autism spectrum disorder and also raising awareness among the community on the need for rehabilitation and integration of these children into mainstream education and into society.

Read more
Federația Română de Fotbal susține integrarea prin sport a copiilor cu autism

De multă vreme, fotbalul nu mai este doar un joc. Popularitatea, impactul sportului şi al jucătorilor săi de succes au transformat o activitate sportivă într-un adevărat fenomen social ce contribuie la promovarea, mai ales în rândul copiilor a unui întreg set de valori precum muncă în echipă, fair play, nediscriminare şi un stil de viaţă sanatatos. Sportul este un vehicul pentru dezvoltarea educaţională, socială şi sportivă, iar prin investiţia în fotbalul de bază, UEFA îşi propune să ofere tuturor ocazia să se implice în joc indiferent de vârstă, abilitate, etnie, sex, rasă sau religie. 

Citește mai mult
ARC over the Atlantic for autism!

Andrew 2700 miles for 2700 hours of therapy!

In over 7 years of Help Autism adventure, help for the good of special children came from all over. Hundreds of companies and thousands of individuals have supported our cause with donations, we have auctioned helicopter flights, designer creations, paintings and dance classes. But as the good never ends, generosity does not cease to surprise us. This time, the gift of childhood comes from the sea. More precisely from the ocean, Atlantic.

Read more
În luna noiembrie mulțumim pentru implicare, Trofeul Generozității 2017!

Strădania noastră de a oferi un viitor copiilor cu autism ar fi în zadar fără sprijinul lor, sponsori, parteneri şi voluntari care îşi aduc contribuţia şi îşi dăruiesc sprijinul pentru recuperarea copiilor speciali. Pentru al cincilea an la rând, în luna noiembrie, din suflet le dedicăm o seară magică. O seară cu mulţumire, fapte bune şi trofee, simboluri ale recunoştinţei noastre pentru generozitatea lor.

Read more
Împodobește bradul cu fapte bune și susține terapia copiilor cu autism!

Se apropie sărbătorile de Crăciun cu bucurie, cadouri și brazi împodobiți. Anul acesta, vă invităm să împodobiți bradul cu fapte bune și să alegeți decorațiunea de brad Ai dăruit o oră de terapie.

Cu fiecare decorațiune cumpărată susțineti o oră de terapie pentru copiii cu autism și îi ajutați să facă un pas mai departe, pe drumul lung și plin de provocări către recuperare.

Citește mai mult
Copiii speciali se pregătesc să-l primească pe Moș Crăciun

Pentru copiii cu autism interacțiunea socială este una dintre abilitățile cele mai greu de dobândit, de aceea, în programele de terapie, un loc important este ocupat de activitățile de grup. La socializare, copiii învață să comunice, să lucreze împreună, să ceară și să ofere și se obișnuiesc cu un mediu natural de grădiniță sau școală. Sărbătorile ne dau prilejul să transformăm orele de socializare în ateliere de creație. Cei mici își exersează motricitatea fină, colorează, lipesc și decupează, își dezvoltă imaginația și învață într-un mediu relaxat și distractiv. 

Read more
Legion Run România aventura vieții tale și o șansă pentru copiii cu autism!

Dacă vreți să vă testați limitele, rezistența fizică și mentală, dar și felul în care reușiți să colaborați cu echipa de prieteni sau colegi în situații dificile și să contribuiți, în același timp la recuperarea copiilor cu autism, Legion Run este răspunsul.

Evenimentul, organizat până acum în peste 30 de țări, pe trei continente, ajunge pentru prima oară în România, pe 16 iunie, la Divertiland Water Park.

Citește mai mult
Licitație pentru copilărie - 500 de șanse pentru 500 de copii speciali

Pentru fiecare copil, luna iuie vine cu sărbătoare inocenței, sunet de clopoțel, visuri de vacanță și amintiri pentru o viață. Pentru 1 din 68 de copii încă, copilăria se trăiește diferit. În întâmpinarea Zilei Internaționale a Copilului, ne reunim puterea de a face bine și dăruim împreună cel mai scump dar, darul copilăriei. Transformăm fiecare produs licitat într-o șansă la recuperare. 

Read more
Conturul României pe bicicletă pentru conștientizarea autismului, în an centenar !

Pe 4 august, patru cicliști temerari iau startul din București într-o aventură demnă de aniversarea a 100 de ani de România Mare. Timp de 15 zile vor „desena” conturul țării pe bicicletă pentru o cauză nobilă: conștientizarea autismului în cât mai multe comunități și strângerea de fonduri pentru recuperarea celor 500 de copii speciali ai asociației Help Autism.

CITEȘTE MAI MULT
Latest articles
C
200 ONG-uri au marcat Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, sub sloganul „Nu sunt Invizibil”

04.02.2024 HELP AUTISM Wm 4

Asociația HELP Autism, împreună cu rețeaua europeană Autism Europe, rețelele și federațiile naționale în autism RO TSA, Federația Pentru Drepturi și Resurse Pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autism (F.E.D.R.A.), Federația Organizațiilor de Părinți Care Au Copii cu Dizabilități (F.O.P.C.D.) și Fundația Star of Hope România au lansat marți, 2 aprilie, Angajamentul pentru Autism în cadrul evenimentului  "Not Invisible" / "Nu sunt invizibil"

Vezi mai mult