Help Campus: concurs de soluții pentru proiectarea primei tabere din România dedicată copiilor cu autism și familiilor lor

Asociația Help Autism își dorește proiectarea primei tabere din România dedicată copiilor cu autism și familiilor acestora. Astfel, alături de OAR-Bucuresti, Asociația a inițiat primele demersuri pentru organizarea concursului de soluții „Help Campus”. În primele întâlniri din luna februarie s-a discutat concret despre ce trebuie și poate fi făcut pentru ca lucrurile să fie puse în mișcare.

Citeşte mai mult
Vești bune pentru adolescenții cu autism din Târgoviște. Help Autism deschide Help Home în orașul lor.

Asociația Help Autism deschide, în luna martie, centrul Help Home Târgoviște. În sfârșit, tinerii cu autism din județul Dâmbovița vor avea șansa de a avea parte de un program dedicat și special, susținuți zi de zi de către specialiști în domeniu. Familiile tinerilor cu vârsta biologică între 10 și 23 de ani își pot înscrie copiii în programul Help Home până pe 15 februarie a.c. Psihoterapeuții din centrul Help Home Târgoviște vor urmări și vor dezvolta abilitățile unei vieți independente, atât de necesare unui adolescent.

Citeşte mai mult
Sexualitatea la copiii cu autism: mai mult decât tabu - interviu cu Violeta Mihalașcu și Camelia Crîșmariu

Sunt nenumărate cazurile, cel puțin în țara noastră, în care sexualitatea este un subiect tabu pentru adolescenți în general, așa că imaginați-vă cât de sensibilă este această temă atunci când o aplicăm unei categorii deja vulnerabile, cum sunt adolescenții cu autism. Nota de tabu, în acest caz, capătă o greutate și mai mare. Vă invităm să citiți un interviu cu specialiștii noștri Violeta Mihalașcu și Camelia Crîșmariu, lectorii noului curs de pe HelpEdu - Sexualitatea la persoanele cu autism.

Citeşte mai mult
DY FASHION donează 1 leu către HELP AUTISM la fiecare comandă vândută, în cadrul campaniei DY FASHION - AJUTĂM!

DY FASHION - unul dintre cele mai mari magazine online de haine din România

Irina și Dragoș Aipu - Fondatori DY FASHION

„Pentru că ne dorim să ne oferim contribuția directă în sprijinul cauzelor în care credem cu adevărat, și să sprijinim pe termen lung partenerii noștri în acest demers, anul acesta am decis să ajutăm Asociația Help Autism și proiectul lor pilot Help Home - un program de viață independentă dedicat adolescenților cu autism, primul de acest fel din România. Credem în valoarea acestui program și efectele lui, și de aceea ne dorim să-l susținem cu suma strânsă în campania de donații inițiată de noi, pe o perioadă de 3 luni până la finalul acestui an”. Un gest mic, făcut din inimă care va ajuta la construcția pe termen lung a acestui minunat program.

Citeşte mai mult
Apraxia verbală: cauze, simptome și tratament

Apraxia verbală la copil este o tulburare neurologică a vorbirii, ceea ce înseamnă, mai pe înțelesul tuturor, că nu se realizează conexiunea dintre nervii ce pleacă din creier și nervii ce stimulează mușchii feței. Descoperiți cum afectează această tulburare copiii și cum se face intervenția terapeutică de la Andreea Stoia.

helpAutism ce este apraxia simptome

Citeşte mai mult
Help Autism și partenerii organizează Rocket Bike Fest, ediția a 10-a

Pe 25 septembrie, în Pădurea Cernica se ia startul la ediția aniversară a evenimentului Rocket Bike Fest – o competiție de ciclism cross-country pentru întreaga familie. Iubitorii de distracție pe două roți vor petrece o zi în aer liber, cu trasee pentru toate categoriile de vârstă și de dificultate, cu multe surprize, jocuri, concursuri și premii, în cadrul unui eveniment organizat de Asociația Help Autism cu sprijinul Tema Energy, Decathlon și Noriel, în beneficiul adolescenților cu minți aparte care fac terapie în centrele Help Home.

RocketBike 1950x1004 BANNER SITE

Citeşte mai mult
Ultima șansă pentru a fi lector la cea mai mare conferință ABA din sud-estul Europei! / Last chance to join the speakers list for the biggest ABA Conference in Southeastern Europe!

Suntem tot mai aproape și așteptăm cu mare entuziasm cea de-a X-a ediție a Conferinței Internaționale ABA, cea mai mare din sud-estul Europei! Înscrie-te până pe 15 septembrie ca lector pentru a prezenta alături de cei mai buni teoreticieni și practicieni din domeniu. Profită de oferta early-bird și rezervă locul tău până la finalul lunii.

Citeşte mai mult
Shadow - care este rolul și cum aleg un însoțitor la școală pentru copilul meu?

Însoțitorul copilului cu autism (în engleză Shadow), este persoana care merge alături de copil la grădiniță sau la școală. Poate mulți oameni se gândesc când aud de Shadow la o persoană care „urmărește” copilul cu TSA (Tulburare din Spectrul Autismului), asigurându-se că nu apar probleme de comportament la școală sau grădiniță. Însă, a fi shadow înseamnă mult mai mult decât atât. În acest articol scris de Andreea Bran veți descoperi care este rolul shadow-ului și la ce să fiți atenți când alegeți un terapeut care să însoțească copilul la școală.

Curs Shadow-Help Autism

Citește mai mult
30 000 persoane cu autism se confruntă cu acest diagnostic în România. Campania ”Un dar necesar” e modul în care peste 100 organizații din domeniul autismului invită românii facă daruri de bine, atât de necesare

Atenția, înțelegerea, susținerea și acceptarea sunt cele mai de preț daruri. Hai să le oferim împreună persoanelor neurodiverse!, este îndemnul sub care Asociația Help Autism, alături de organizațiile din rețeaua RO TSA și Federația pentru Drepturi și Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist (FEDRA), lansează campania Un dar necesar, cu scopul de a atrage atenția asupra nevoilor particulare pe care le au cele 30 000 de persoane cu autism din România.   

Citește mai mult
Întâlnirea cu Naoki Higashida și universul autentic al autorului cărții "Motivul pentru care sar"

Viața lui Naoki nu a fost deloc ușoară. Timp de mulți ani, s-a confruntat cu priviriea celuilalt care îi spunea, indiferent de context: „Ești diferit. Tu nu ești normal.” Când încerca să vorbească cu cineva, cuvintele parcă se evaporau. Salvarea pentru el a fost educația, iar mai apoi – scrisul. Pe 17 februarie ne-am întâlnit cu Naoki și mama lui într-un dialog live care a trecut granițele mediului online, reușind astfel să ajungă în inimile noastre. O întâlnire atât de aproape, sinceră și caldă. Un eveniment care a făcut lumină și din care nu a rămas o înregistrare, ci o experință vie pe care o povestim aici.

Citeşte mai mult
Help Autism lansează Help Home primul program personalizat din România dedicat exclusiv adolescenților cu autism

În cei 11 ani de existență, asociația Help Autism a crescut odată cu cei de care are grijă. Copiii cu autism din România devin adolescenți și au nevoie de o terapie specifică pentru a se adapta nevoilor vârstei și pentru a putea trece în noua etapă din viața lor. Fără acest program, tinerii vor rămâne pe viață dependenți tot timpul de ajutorul cuiva, pentru cele mai mărunte acțiuni din viața de zi cu zi.

Citește mai mult
Help Autism invită la AHA Talk cu Naoki Higashida și Mălin Bololoi

Asociația Help Autism, în parteneriat cu Librăriile Cărturești, vă invită miercuri, 17 februarie, începând cu ora 11:00, la primul AHA Talk – o întâlnire cu Naoki Higashida, autorul volumului „Motivul pentru care sar. Vocea interioară a unui copil de 13 ani cu autism ” – o autobiografie tradusă în 30 de limbi de circulație internațională, disponibilă și în limba română, în colecția AHA Books. Programul evenimentului va cuprinde o prezentare a cărții, susținută de Naoki și mama lui, Miki, un dialog în japoneză între Naoki și Mălin - adolescent cu minte aparte, fiul Danielei Bololoi, fondatoarea și președinta asociației Help Autism, și o sesiune de întrebări și răspunsuri din partea publicului.

Citește mai mult