Start colectare fonduri din 3,5%. ANAF confirmă declarația 230 rămâne aceeași.

O dată cu începerea anului calendaristic organizațiile non-profit și unitățiile de cult pot începe să strângă declarațiile 230 prin care salariații din România redirecționează gratuit 3,5% din impozitul pe venitul lor către o comunitate vulnerabilă. Termenul pentru depunere rămâne 25 mai, iar formularul rămâne neschimbat. Confirmarea a venit printr-un răspuns oferit de ANAF la o adresă trimisă de Asociația HELP Autism.

HELP Autism stire 1

De asemenea, conform modificărilor fiscale recente, persoanele care înregistrează venituri din activități independente nu mai pot redirecționa 3,5% din impozitul pe venit. Veniturile din activităţi independente cuprind veniturile comerciale, veniturile din profesii liberale şi veniturile din drepturi de proprietate intelectuală, realizate în mod individual şi/sau într-o formă de asociere, inclusiv din activităţi adiacente.

Asociația HELP Autism pune la dispoziția tuturor ONG-urilor și unităților de cult din România, în mod gratuit, o platformă de colectarea online a declarațiilor 230. Platforma Formular230.ro este o soluție folosită în acest moment (ianuarie 2024) de peste 6700 de organizații. În 2023 peste 230 000 români au direcționat 3,5% din impozitul pe venitul lor completând și semnând online declarația de redirecționare.

 

FacebookShare pe Facebook