Tinerii cu autism au nevoie de sprijinul nostru ca obțină primul salariu - 2 rapoarte cu recomandări

Asociația HELP Autism în parteneriat cu Specialisterne a Islandi lansează un Studiu comparativ al legislației pentru persoane cu dizabilități din Islanda și România și un Ghid de bune practici sintetizate în urma vizitelor făcute de cele două organizații. Demersul face parte din proiectul AcceDis - Acces direct pe piața muncii pentru persoanele cu dizabilități.

AcceDis studiu comparativ

Read more
5 lecții învățate în Islanda despre angajarea persoanelor cu autism

Proiectul AcceDis - Acces direct pe piața muncii pentru persoanele cu dizabilități derulat de HELP Autism cu sprijinul Specilisterne Iceland în perioada iunie 2023 - ianuarie 2024 a creat oportunitatea unei priviri comparative România / Islanda. Din studiul comparativ al legislației și din ghidul de practici din cele două țări am selectat 5 observații recurente. Le vom numi lecții învățate în speranța că acestea se vor transforma în bune practici.

Citește mai departe
Chestionar angajabilitate adulți cu TSA

Asociatia Help Autism isi propune, prin chestionarul de mai jos, sa consulte comunitatea persoanelor cu TSA cu privire la nevoile acestora privind angajarea, consultare ce face parte integranta din proiectul „Creşterea şanselor de acces pe piaţa muncii pentru persoanele cu autism”, implementat in cadrul programului Active Citizens Fund România (ACF, apel #7), finanţat din Granturile SEE şi Norvegiene 2014-2021.

Read more
Latest articles
C
Nu sunt invizibil: GABRIEL

În luna aprilie am invitat familia să facă vizibile poveștile copilului lor cu minte aparte. În primul articol din miniseria Nu sunt invizibil aflăm povestea lui Gabriel.

Începutul unei Călătorii

Eu sunt Gabriel, am 5 ani și vreau să împărtășesc cu voi o parte din lumea mea, din ceea ce simt și ce visez în fiecare zi.

 

CITEŞTE MAI MULT