Cărți și momente HELP Autism la Gaudeamus, 7-11 decembrie, Romexpo

Prezentă pentru prima dată la Târgul de Carte Gaudeamus, Asociația HELP Autism aduce cărți de deschis minți și inimi, momente și produse AHA într-un stand amenajat ca o cameră de învățare ce se află la numărul 181 în pavilionul B2 de la Romexpo. În cadrul târgului, se lansează și prima carte despre minți diverse în limba română. Huptilup. O poveste megatare cu un burete-de-mare, scrisă de Alexandra Rusu și ilustrată de Ioana Pârvan, apare în colecția AHA Books Kids și va avea parte de două momente speciale la stand.

HA G AHA online 695x300 C

Miercuri, 7 decembrie, de la ora 13:30, scriitoare și ilustratoarea le dau întâlnire copiilor într-un workshop interactiv, iar vineri, între 18:00 și 19:00, Alexandra Rusu va fi prezentă la stand pentru a povesti despre Huptilup și a oferi autografe.

Alături de cărți, vizitatorii vor descoperi o bogată ofertă de materiale educaționale: kituri de cartonașe, puzzle-uri și fișe de psihoterapie. Aceste materiale sunt dezvoltate de psihologi și terapeuți specializați în analiza aplicată a comportamentului și cu experiență vastă în lucrul cu copiii neurodiverși. 

De ce experiențe vor avea parte copiii la standul HELP Autism?

Amenajat ca o cameră de învățare, copiii vor descoperi în standul Help Autism ce ușor este să fii tu, să te simți liber să-ți descoperi abilitățile, să-ți exprimi emoțiile și gândurile alături de psihologii care zi de zi fac terapie cu copiii cu minți diverse. Huptipul îi invită să-și imagineze și să deseneze cum arată creierul lor, creierul mamei sau al sportivului preferat. În fiecare zi pot testa puzzle-urile și materialele de terapie produse chiar de Help Autism cu gândul să le provoace mințile diverse, iar în weekend, copiii se bucură de ateliere de pictat pe față.

Părinții se pot delecta cu lectura unei cărți de bine din colecția Help Autism și vor putea achiziționa materiale de terapie produse de asociație.

Toate cărțile din colecția AHA Books, kiturile de materiale educaționale, puzzle-urile vor avea un preț special - cu 30% mai mic, reducere valabilă doar pe perioada târgului de carte Gaudeamus. Raftul Minților diverse - un pachet complet cu toate cele 9 titluri ale colecției, va putea fi luat acasă sau la școală cu doar 195 lei.

Lansat acum 2 ani, proiectul editorial de nișă AHA Books este un demers care înainte de toate, își propune să facă bine. Cititori de toate vârstele pot descoperi, în intimitatea unei lecturi, cât de fascinante sunt mințile diverse. Cu 3 direcții editoriale, true story (povești adevărate), learn (învață) și kids, proiectul oferă cititorului interesat o imagine completă asupra modului de manifestare a unor minți diferite și diverse. 

„Aducem la târgul de carte Gaudeamus și în librăriile din România cele mai importante texte cu și despre neurodiversitate, de la autori precum: Temple Grandin - cea mai cunoscută persoană cu autism din lume, Daniel Tammet - ales în 2007 unul dintre cele 100 de genii în viață și tradus în 18 limbi, Naoki Higashida - adult cu autism non-verbal, autor de cărți traduse în 30 de limbi, Jesse Hewitson - celebră jurnalistă la New York Times și mama unui copil cu autism, Alexandra Rusu - autor român care abordează pentru prima oară în România tema neurodiversității într-o serie de cărți pentru copii.” - Raluca Bogdan, director comunicare Help Autism.

 

Cărțile care deschid inimi și minți:

Daniel Tammet - Născut într-o zi albastră. În mintea nemaipomenită a unui savant cu autism

O carte fascinantă și plină de inspirație care explorează ce anume ne face pe toți speciali: mințile noastre. Autobiografia unui savant cu autism clasificat printre 100 de genii în viață.

Temple Grandin - Gândesc în imagini. Și alte relatări din viața mea cu autism

Gândesc în imagini este, în cele din urmă, un studiu despre identitate, atât despre „cum“, cât și despre „ce“ este una dintre cele mai înzestrate persoane cu autism. - Oliver Sacks

Naoki Higashida - Motivul pentru care sar. Vocea interioară a unui copil de 13 ani

O carte de memorii extraordinară care ne arată cum gândește, simte, percepe și răspunde o persoană cu autism.

Jessie Hewitson - Autism. Cum să crești fericit un copil cu autism

Cartea combină experiențele personale cu trucuri de la adulți cu autism, alți părinți, precum și sfaturi de la profesioniști în acest domeniu.

Katie Cook- Cum să trăiești o viață împlinită cu autism. 90 de activități 

Manual cu 90 de activități numai bune de pus imediat în practică, conceput pentru copiii cu autism.

Temple Grandin și Richard Panek - Creierul Autist. Să ajutăm mințile diverse să se bucure de succes

Autorii ne introduc în cercetările genetice și de neuroimagistică care arată legătura dintre știința creierului și comportament.

Shaina Rudolph și Danielle Royer - Toate dungile mele

O poveste despre o zebră care învață să aprecieze ceea ce o face diferită de restul lumii: dungile sale.

Fineta Bloju - Jucăria de vis. Poezii cu rime pentru cei mici

Poezii scrise de buna Eta, bunica lui Mălin, cel care a inspirat povestea Help Autism.

Alexandra Rusu, cu ilustrații de Ioana Pârvan - Huptilup. O poveste megatare cu un burete de mare

O poveste emoționantă și plină de umor despre neurodiversitate și cât de frumoase sunt creierele noastre, cu toate ciudățeniile lor.

Cărțile se pot comanda și din magazinul online AHA shop la aceleași prețuri doar în perioada 7-11 decembrie.

FacebookShare pe Facebook
Latest articles