Oana Oprescu

Oana Oprescu

Coordonator centru, terapeut și coordonator ABA

În anul 2007 mă aflam pe băncile facultății de Psihologie și Științele Educației, Universitatea București, specializarea Psihopedagogie specială, lucru care mi-a deschis calea către meseria pe care o practic și în prezent, lucrul cu copiii cu TSA. Ulterior am urmat un masterat în Psihodiagnoză cognitivă și Consiliere psihologică, în cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației, Universitatea Ecologică. Continuând să lucrez în domeniu și considerând esențial să ajut și părinții copiilor cu care lucram, am urmat cursurile Formării în Hipnoterpie și Psihoterapie cognitiv comportamentală. 

În cadrul Asociatei Help Autism îmi desfășor activitatea încă de la înființare, mai întâi ca voluntar și terapeut la domiciliu pentru copiii înscriși în asociație, apoi în calitate de psihoterapeut și coordonator de programe ABA în centrele asociației. În prezent sunt psihoterapeut și coordonatorul Centrului Casa Soarelui. Lucrul în echipă este pentru mine esențial în a evolua și a descoperi cele mai utile metode pentru a-i ajuta atât pe copii cu diverse tulburări, cât și pe părinții acestora. 

Am ales această meserie din iubirea față de copilărie, considerând că tot ce este mai minunat are loc în această etapă. Aleg să pun în joacă fiecare tehnică pe care o aplic în recuperarea copiilor cu diverse tulburări, pentru că aceasta este calea în care ajungem la sufletele lor. 

Latest articles
C
200 ONG-uri au marcat Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, sub sloganul „Nu sunt Invizibil”

04.02.2024 HELP AUTISM Wm 4

Asociația HELP Autism, împreună cu rețeaua europeană Autism Europe, rețelele și federațiile naționale în autism RO TSA, Federația Pentru Drepturi și Resurse Pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autism (F.E.D.R.A.), Federația Organizațiilor de Părinți Care Au Copii cu Dizabilități (F.O.P.C.D.) și Fundația Star of Hope România au lansat marți, 2 aprilie, Angajamentul pentru Autism în cadrul evenimentului  "Not Invisible" / "Nu sunt invizibil"

Vezi mai mult