Oamenii Help Autism Episodul 4 mâna de ajutor Help Community

Am știut la începutul pandemiei, la fel de bine cum știm și acum, când situația este în continuare incertă și dificilă, că doar împreună vom putea depăși orice obstacol. Iar dacă ar trebui să definim în câteva cuvinte Help Community, am spune simplu, dar cuprinzător – puterea lui împreună. Episodul 4 din Oamenii Help Autism este despre cei care fac posibilă plasa de siguranță Help Community pentru peste 2900 de familii și zeci de centre de terapie.


Povestea Help Community a început în martie 2020, imediat după instalarea stării de urgență și continuă și astăzi, continuă cât timp este nevoie să ne simțim toți, familii, centre și colegi, în siguranță. Help Community este mâna noastră de ajutor pentru familiile copiilor cu autism pe care pandemia i-a adus în situații deosebit de vulnerabile, precum și o plasă de siguranță pentru multe ONG-uri care le poartă de grijă minților aparte și care în această perioadă, poate mai mult ca niciodată, au nevoie de grija și atenția noastră, a întregii comunități. 

Din luna august, proiectul a fost finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC). 

Acest mare ajutor a constant în:

  • 20 de ONG-uri din rețeaua RO TSA sprijinite prin servicii online de consiliere organizațională
  • 600 de persoane pentru care s-au furnizat servicii online
  • Peste 8000 kg de alimente și produse de igienă și protecție au fost trimise către 400 de familii din Asociația Help Autism și RoTSA.

Vrei să vezi rezultatele complete și impactul? Citește comunicatul de presă.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Le mulțumim din suflet pentru fiecare mână de ajutor! Și chiar dacă nu vom scrie de 400 de ori „mulțumesc” în acest articol, amintim una dintre mărturiile primite de la un părinte - subliniază sentimentul recunoștinței pe care îl simțim și noi din plin:

Bună ziua! A ajuns coletullll!!! Vaiii, vă mulțumesc din suflet!!!❤? Este absolut minunat ceea ce faceți în toată această situație neplăcută. Felicitări pentru inițiativă, pentru suport, susținere! Mi-ați colorat ziua, este minunat să afli că este cineva care se gândește și la tine! Mulțumesc mult de tot! Sunt de mare ajutor toate produsele! Vă pupăm și vă îmbrățișăm!

Nu putem să nu îi menționăm și pe colegii și voluntarii Help Autism, care s-au ocupat de livrarea pachetelor și de asigurarea fiecărui aspect logistic. Mulțumim oamenilor Help Autism: Lavius, Petra, Marius, Adina, Andrei, Carina, Bogdan, Darius, Alexandra și Alex!

HelpCommunity echipa 2HelpCommunity echipa

Povestea Help Community nu se oprește aici – https://community.helpautism.ro/. Împreună reușim să oferim o mână de ajutor acolo unde mințile aparte au nevoie de noi! Astfel, am reușit să sprijinim 75 de ONG-uri ale rețelei RO TSA cu materiale de protecție, pentru ca terapia să continue în siguranță și peste 800 de familii care aveau nevoie de sprijin.

Despre Programul În stare de bine

Programul În stare de bine este un program de finanțare ce oferă anual granturi nerambursabile în valoare totală de 1 milion de euro organizațiilor neguvernamentale din România. Programul este susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Obiectivul programului este creșterea calității vieții locuitorilor din comunitățile rurale și urbane, prin sprijinirea inițiativelor care au un impact pozitiv în domeniile cultură, sport sau viaţă sănătoasă şi care se adresează cu prioritate grupurilor vulnerabile. Pentru mai informații, accesați www.instaredebine.ro.

 

Despre Kaufland România 

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.270 de magazine în 7 țări și o rețea de 126 de magazine în România. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Crezul companiei constă în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecăruia, de aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat platforma „Implicarea face diferența”, sub umbrela căreia sunt comunicate toate acțiunile de responsabilitate socială. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. Pentru mai multe informații, vizitați www.kaufland.ro.

 

Despre Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) este o organizație neguvernamentală, independentă, înființată în anul 1994, la inițiativa Comisiei Europene. FDSC promovează o societate civilă puternică și sustenabilă, care contribuie la apărarea valorilor democratice, prin sprijinirea actorilor societății civile, mobilizarea de resurse, încurajarea unui mediu favorabil  și întărirea cooperării cu celelalte sectoare. Pentru mai multe informații, accesați www.fdsc.ro.

FacebookShare pe Facebook
Latest articles
C
200 ONG-uri au marcat Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, sub sloganul „Nu sunt Invizibil”

04.02.2024 HELP AUTISM Wm 4

Asociația HELP Autism, împreună cu rețeaua europeană Autism Europe, rețelele și federațiile naționale în autism RO TSA, Federația Pentru Drepturi și Resurse Pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autism (F.E.D.R.A.), Federația Organizațiilor de Părinți Care Au Copii cu Dizabilități (F.O.P.C.D.) și Fundația Star of Hope România au lansat marți, 2 aprilie, Angajamentul pentru Autism în cadrul evenimentului  "Not Invisible" / "Nu sunt invizibil"

Vezi mai mult