Creșterea implicării ONG-urilor și partenerilor sociali în promovarea politicilor publice alternative pentru copiii cu TSA

Haideți ca împreună să formăm cea mai puternică rețea pentru a schimba viața copiilor cu autism!

Ești reprezentant al unui ONG sau al unei autorități publice?

Înscrie-te în rețea și vino alături de noi să elaborăm și să promovăm propuneri alternative la politicile publice.

---------------------

Proiectul "Creșterea Implicării ONG-urilor și Partenerilor Sociali în Promovarea Politicilor Publice Alternative Pentru Copiii cu TSA" a fost lansat în luna iulie de Asociația Help Autism, o organizație ce luptă pentru recuperarea și integrarea copiilor afectați de tulburare de spectru autist (TSA).

Asociația Help Autism își propune, prin acest nou proiect, să formeze o rețea largă de ONG-uri și instituții publice din toată țara care să producă alternative la politicile existente și să facă din TSA o problemă prioritară pentru domeniile educație, sănătate și muncă.

Astfel, vor fi puse bazele unei rețele naționale cu aderarea a 40 de ONG-uri, în cadrul căreia vor fi implicate 120 de persoane, 80 de reprezentanți ai ONG-urilor și 40 de angajați ai autorităților publice, din opt regiuni. 

Înființarea și dezvoltarea rețelei va avea loc în primele luni ale proiectului și va presupune informarea, recrutarea, selectarea și încheierea acordurilor de parteneriat cu actori interesați.

Odată constituită, rețeaua va dezvolta în primul rând forumuri și grupuri de lucru interne în care se vor pune la punct proceduri, protocoale și metodologii de funcționare și dezvoltare a activităților. Membrii rețelei vor beneficia de formarea competențelor necesare analizării și evaluării politicilor publice existente în domeniul TSA. În fiecare dintre cele opt regiuni de implementare vor fi organizate cursuri de advocacy cu aplicații specifice și training-uri de evaluare a impactului reglementării (RIA). În activitățile ulterioare, membrii rețelei se vor întâlni cu decidenți politici în cadrul a trei grupuri interministeriale, ocazii cu care vor prezenta rezultatele analizelor și evaluărilor făcute și vor pune pe agenda oficială politicile alternative concepute și selectate.

Proiectul are o valoare totală de 999.137,19 lei, din care finanțare nerambursabilă de 978.589,97 lei și 20.547,22 lei finanțare beneficiar.

Implementarea proiectului a început pe data de 10 iulie 2018 și se va desfășura pe o perioadă de 16 luni, cu scopul final de a formula și promova minimum o politică alternativă la politicile publice inițiate de Guvern.

------------------

Competența face diferența! Proiect selectat în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă cofinanțat de Uniunea Europeană, din Fondul Social European.

Cod SIPOCA 313/110709

Conținutul acestei pagini web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor paginii web.

FacebookShare pe Facebook