„Cântec pentru viitor”, concert caritabil pentru copiii cu autism

Asociaţia Identitate Culturală Contemporană (AICC) şi Asociaţia Help Autism organizează, pe 17 decembrie, „Cântec pentru viitor”, un concert de muzică clasică cu scop caritabil, prin care se vor strânge fonduri pentru terapia de recuperare a copiilor cu autism. Evenimentul va avea loc la Sala ArCuB din Bucureşti (str. Batiştei, nr. 14), începând cu ora 19.00.

Concertul va cuprinde colinde şi muzică românească, în interpretarea artiştilor Nicole Mancaş (soprană), Liviu Indricău (tenor), Ştefan Ignat (bariton), Liana Mareş (pianistă), a cvartetului de coarde Muse Quartet, precum şi a grupului de copii Musicando con Adina Sima.

Organizat cu câteva zile înainte de Crăciun, evenimentul este o invitaţie la solidaritate şi generozitate faţă de copiii cu autism şi familiile lor. În România, sunt aproximativ 15 000 de persoane cu tulburări din spectrul autismului. În lume, un băiat din 84 și o fetiță din 157 suferă de autism, iar autismul poate să apară în orice familie, indiferent de rasă, etnie, zonă geografică, nivel de educație.

Prin organizarea acestui concert caritabil se urmărește strângerea de fonduri pentru a înlesni activitatea Asociației Help Autism ce oferă acces la terapie gratuită pentru peste 170 de copii diagnosticați cu autism.

Referitor la participarea la concert a grupului din care face parte, violista Maria Colţatu de la Muse Quartet spune: „Suntem adeptele motoului fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume, şi ne dorim ca prin implicarea noastră să inspirăm şi alţi artişti să fie activi în acţiuni de caritate.”

Însoţite de sloganul „Un altfel de cvartet de coarde”, artistele din Muse Quartet au un repertoriu neconvenţional şi extrem de variat. Astfel, fanii lor le pot asculta interpretând muzică clasică, dar şi rock, jazz, tangouri clasice, muzică de film sau coveruri reinstrumentate ale unor artişti internaţionali.

Pe scena ArCuB vor mai urca patru artişti rafinaţi, proveniţi din eleganta lume a muzicii de operă, care vor crea împreună un moment special.

Baritonul Ştefan Ignat are în palmares roluri principale într-unele dintre cele mai cunoscute spectacole de operă. Este doctor în muzică şi câştigătorul unor distincţii importante, precum Premiul Ohanesian oferit de Forumul Muzical Român, Premiul Special al Guvernului Japonez sau Premiul Revistei Actualitatea Muzicală, obţinut, în 2006, pentru interpretarea rolului titular din opera „Oedipe” de George Enescu. De-a lungul carierei sale, artistul s-a implicat în acţiuni umanitare („de întrajutorare a semenilor mei”), susţinând constant concerte caritabile.

Ştefan Ignat va împărţi scena cu soprana Nicole Mancaş, tenorul Liviu Indricău şi pianista Liana Mareş.

Soprana Nicole Mancaş a colaborat cu Corul Madrigal şi a participat la cele mai importante concursuri de muzică din România (Festivalul International George Enescu, Concursul Internațional Hariclea Darclee). Printre rolurile de operă jucate se numără Violetta din La Traviata de Giuseppe Verdi şi Marguerite în Faust de Charles Gounod.

Tenorul Liviu Indricău a absolvit Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti la secţia Canto Clasic şi a urmat apoi cursuri de perfecţionare cu respectaţi muzicieni şi regizori, în cadrul proiectului european StudiOpera. Artistul are astăzi în palmares colaborări cu unele dintre cele mai prestigioase instituţii muzicale din ţară.

Absolventă a Facultății de Interpretare Muzicală a Universității Naționale de Muzică București, pianista Liana Mareș a colaborat, la rândul ei, cu unele dintre cele mai importante instituţii de profil din România. Din iunie 2011, este formator de interpreți lirici, titlu acordat de Accademia Teatro alla Scala.

Şi pentru că niciun spectacol de Crăciun nu este complet fără entuziasmul celor mici, concertul se va bucura şi de prezenţa copiilor-artişti de la şcoala Musicando con Adina Sima, care vor aduce cu ei spiritul jucăuş al sărbătorilor.

Accesul la concert se va face pe baza unei donații în valoare de 150 de lei (Categoria I), 100 de lei (Categoria II) sau 50 de lei (Categoria III). Donaţia se poate face la intrare sau înaintea evenimentului, prin ordin de plată către Asociația Identitate Culturală Contemporană, CUI 30230214, cont RO02 RZBR 0000 0600 1497 0949, Raiffeisen Bank București, cu specificația: donație eveniment caritabil. Înscrierile la eveniment se pot face la e-mail inscriere@aiccromania.org.

AICC este o organizaţie non-guvernamentală care dezvoltă proiecte menite să contribuie la promovarea culturii române şi la distribuirea de informaţii corecte şi obiective despre România. Mai multe despre noi şi proiectele noastre puteţi afla accesând www.aiccromania.org.

Asociația Help Autism se implică activ de 4 ani în derularea de programe de conștientizare a autismului, diagnostic precoce și intervenție timpurie pentru copiii cu autism. Considerată vârf de lance în acțiunile de schimbare a statutului autismului în România, pe lângă servicii de terapie oferite în cele 3 centre, o filială și la domiciliu, Asociația Help Autism - www.helpautism.ro, desfășoară activități de lobby, parteneriate public-private și este co-organizator al conferinței internaționale ABA - știința care stă la baza terapiilor de recuperare în autism.  

Vă așteptăm!

Asociația Help Autism

logo-helpautism

FacebookShare pe Facebook