Legendara vioară a lui Yehudi Menuhin ajunge la București, în mâinile lui Charlie Siem! 50% din încasările obținute din bilete vor fi direcționate către Asociația Help Autism

Recitalul Extraordinar Charlie Siem & Itamar Golan

Charlie Siem, unul dintre cei mai talentați violoniști ai momentului, vine pentru prima dată în România pentru a susține un recital unic, alături de experimentatul pianist Itamar Golan. Evenimentul va avea loc la Ateneul Român, în data de 30 septembrie 2019.

Charlie Siem nu ajunge întâmplător în România. La vârsta de trei ani, pe când era în mașină cu mama sa, Siem a auzit, la radio, concertul pentru vioară a lui Beethoven în interpretarea lui Yehudi Menuhin. Astfel, discipolul de suflet al lui George Enescu i-a insuflat tânărului Charlie Siem dragostea și pasiunea pentru vioară. Ba mai mult, chiar pentru vioara sa...

 

Legendara vioară „D’Egville” și călătoria ei de trei secole prin istoria muzicii clasice

Instrumentul pe care va cânta Charlie Siem în cadrul recitalului extraordinar din 30 septembrie este chiar legendara „D’Egville” (supranumită așa după cecontele Louis D’Egville a intrat în posesia ei, în anul 1867), vioara care i-a aparținut și lui Yehudi Menuhin. Ea are o istorie de aproape 300 de ani, fiind construită de faimosul lutier Bartolomeo Giuseppe Antonio Guarneri (Guarneri del Gesù), în 1735, în atelierul său de lângă Cremona. Deși forma instrumentului este similară cu cea creată de Antonio Stradivari, mari violoniști talentați ai timpului, printre care și Paganini, susțineau că vioara lui Guarneri ar fi superioară. 

 

50% din încasări – direcționate către Asociația Help Autism

„Muzica este cea mai puternică formă de magie”, spune Charlie Siem, care a descoperit de multe ori, pe parcursul călătoriei sale muzicale, puterea muzicii clasice de a uni și de a vindeca oamenii indiferent de granițe, de sex, de vârstă. Pentru că puterea vindecătoare a muzicii provine din noi, cei care ne strângem laolaltă pentru a asculta sunete muzicale venite de peste timp. Iar energia bună cu care ne încarcă această experiență o transmitem, mai departe, celor din jurul nostru. De aceea, pentru a nu opri binele care emană din această călătorie muzicală, am ales să direcționăm 50% din încasările obținute din vânzările de biletele ale Recitalului Charlie Siem & Itamar Golan către Asociația Help Autism.

Cu o poveste care începe în 2010, Help Autism se implică activ în derularea de programe de conștientizare a autismului, diagnostic precoce și intervenție timpurie pentru copiii cu autism. Pe lângă activitatea susținută în schimbarea statutului autismului în România, asociația oferă servicii de terapie în cadrul celor 4 centre, 6 parteneriate public-private și la domiciliu, defășoară cursuri de formare în terapie ABA, cursuri gratuite pentru informarea cadrelor didactice, workshop-uri și ședințe de consiliere pentru părinți și este co-organizator al Conferinței Internaționale ABA - știința care stă la baza terapiilor de recuperare în autism.

 

Charlie Siem – invitat special la Concertul de Gală al Concursului Intenațional de Dirijat Jeunesses Musicales București

Charlie Siem este un simbol al noii generaţii de violonişti, talentul şi carisma sa traversând numeroase genuri şi stiluri muzicale. De aceea, anul acesta, a fost ales pentru a-i ajuta pe cei mai talentați tineri dirijori ai lumii în drumul lor spre trofeul celei de-a X-a ediții a Concursului Internațional de Dirijat Jeunesses Musicales București. În etapa finală a acestui concurs, cei mai talentați trei dirijori își vor arăta abilitățile de leadership pe scena Ateneului Român, într-un Concert de Gală extraordinar, ce va avea loc în data de 28 septembrie, în prezența invitatului special Charlie Siem și a celei mai bune orchestra simfonice din România, Orchestra Simfonică a Filarmonicii „George Enescu”.

 

Charlie Siem în România – acțiune coordonată de Elite Art Club UNESCO

Cele două popasuri muzicale ale lui Charlie Siem în România au loc sub umbrela Elite Art Club UNESCO, cu sprijinul partenerilor Kaufland, CA IMMO Urban Benchmarks, Careless Beauty Romania, Hotel Grivița, Ibis Hotel, INOVEO, Aqua Carpatica și a partenerilor media Revista Cariere, Camera de Comerț România-Israel, Cool ART TV, Asociația Cultural Artistică ”JOC” BMR, România Liberă, Societatea Muzicală, Radio România Muzical, Radio România Cultural, Observator Cultural, Ceașca de Cultură, baboom.ro, Revista Fashion Premium Magazine.

Elite Art Club UNESCO este o organizaţie non-guvernamentală nonprofit ce şi-a început activitatea în 2003 iar, în 2010, a devenit unicul reprezentant în România al reţelei globale Jeunesses Musicales International – cea mai amplă organizaţie non-guvernamentală din lume dedicată promovării tinerilor muzicieni. 

Direcţiile de muzică clasică şi artă vizuală sunt definitorii pentru Elite Art Club UNESCO şi majoritatea proiectelor iniţiate în aceste domenii au devenit evenimente anuale precum Festivalul Classics for Pleasure şi Concursul Internaţional de Dirijat Jeunesses Musicales Bucureşti – ambele concepte internaţionale implementate de asociaţie în România de aproape un deceniu.

 

 

FacebookShare pe Facebook