Direcționează GRATUIT 20% din impozitul pe venit al microîntreprinderilor

Ai o microîntreprindere? Acum poți direcționa 20% din impozit prin sponsorizare către Asociația Help Autism și nu te costă nimic. Sponsorizarea ta se transformă în sprijin direct pentru cei 600 de copii care fac terapie în cele 5 centre Help Autism sau acasă.

Context

Legea 30/2019 (punct 5) a permis microîntreprinderilor să deducă sponsorizările făcute către entitățile nonprofit din impozitul pe venit. Dacă ai / reprezinți o microîntreprindere, până la 20% din impozitul pe venit se poate transforma trimestrial în real sprijin pentru comunitate. Potențialul este enorm, depinde de tine să alegi să te implici.

Propunerea noastră

Această facilitate fiscală poate pune în legătură cele 180 000 de microîntreprinderi din România cu sutele de copii diagnosticați cu autism din România. 

Procedura este simplă, microîntreprinderea care efectuează o sponsorizare către Asociația Help Autism poate deduce valoarea sponsorizării până la nivelul de 20% din impozitul pe venit datorat pentru trimestrul în care a înregistrat cheltuielile.

Deducerea se face prin completarea Declarației nr. 107 și depunerea acesteia până la data de 25 ianuarie 2020 pentru toate sponsorizările efectuate în anul 2019 pentru plătitorii de impozit pe venit și până la 25 martie 2020 pentru plătitorii de impozit pe profit.

Sumele care nu sunt scăzute din impozitul pe venit se reportează în trimestrele următoare, pe o perioadă de până la 28 de trimestre consecutive.

Exemplu de calcul al sumei deductibile:

Pentru impozit 3% trimestrial

Venituri:                                   100.000 lei

Impozit pe venit  (caz 3%)          3.000 lei

20% din impozitul pe venit (valoarea sponsorizării deductibile)       600 lei

 

Pentru impozit 1% trimestrial

Venituri:                                   100.000 lei

Impozit pe venit  (caz 1%)          1.000 lei

20% din impozitul pe venit (valoarea sponsorizării deductibile)      200 lei

 

În 3 pași simpli susții recuperarea copiilor cu autism:

  1. Calculează suma aferentă celor 20% din impozitul pe venit pe acest trimestru
  2. Descărca contractul de sponsorizare și completează-l - îl găsești la acest link
  3. Trimite contractul la sediul nostru (strada Dristorului, nr 63, sector 3, București). Ajută-ne să ne bucurăm imediat de gestul tău, trimite-ne și un email pe adresa virginia.grigore@helpautism.ro 

În ce se transformă sponsorizarea ta:

În lipsa unui sistem de servicii de terapie de stat, centrele specializate sunt singurele soluții spre recuperare pentru copii cu autism. Asociația Help Autism este cea mai mare organizație dedicată terapiei, recuperării și integrării copiilor cu tulburări din spectrul autist din România. În anul 2019, avem 500 de copii înregistrați, ei fac terapie în unul dintre cele 5 centre sau acasă, în programe coordonate de terapeuții noștri. Acest lucru este posibil doar prin implicarea fiecăruia dintre noi, un sprijin anual de care un copil cu autism are nevoie pe parcursul celor 2 până la 4-5 ani de terapie zilnică. 

Nu uita, sponsorizarea ta se deduce la 3 luni, deci și sprijinul tău poate fi trimestrial. 

 

Ai nevoie de mai multe informații despre cadrul legal? Vezi aceste documente:

DESCARCĂ CONTRACTUL DE SPONSORIZARE ÎN BANI

Ai produse sau servicii care crezi că ne-ar fi de folos?

DESCARCĂ CONTRACTUL DE SPONSORIZARE ÎN PRODUSE ȘI SERVICII.

 Îți mulțumim din suflet că ești alături de noi!

Asociația Help Autism.

FacebookShare pe Facebook
PULS Help Autism
EMOHELP

Emoface și Help Autism lansează instrumentul de prim ajutor în comunicare pentru persoanele care intră în contact cu copiii și adulții cu autism veniți din Ucraina. 

Emoface and Help Autism launch Emohelp - a communication instrument of first help for persons that are in contact with children and adults with autism coming from Ukraine.

Read more