Conferința Internațională ABA 2018, ediția a VII-a

Cel mai mare eveniment din Sud-Estul Europei dedicat analizei comportamentele aplicate aduce din nou la București cei mai valoroși specialiști din țară și de peste hotare pentru trei zile de prelegeri și seminarii cu privire la cele mai noi teorii și practici în domeniu. Ajunsă la cea de-a VII-a ediție, Conferința Internațională ABA se desfășoară anul acestaîn perioada 20-22 aprilie, la Universitatea Româno-Americană, Bd. Expoziției nr. 1B, București, sector 1 și este organizată de Asociația Help Autism și Asociația de Terapie Comportamentală Aplicată.

Conferința Internațională ABAeste adresată atât specialiștilor în analiza aplicată a comportamentului, cât și persoanelor implicate în recuperarea copiilor cu autism: psihologi, medici, cadre didactice, părinți.  În primele două zile vor fi abordate subiecte științifice, cea de-a treia zi fiind dedicată unor aspecte aplicate cu privire la autism.

Participanții vor avea șansa de a asista, în premieră, la prezentarea celor mai noi lucrări ale specialiștilor care și-au anunțat prezența la București, lectori deja consacrați ai evenimentului sau aflați în premieră în țara noastră.

Printre temele importante prezentate în acest an se numără:

  • Schimbarea autocontrolului aversiv: De ce ne amenințăm și ne denigrăm? - Robert C. Mellon,Profesor de Psihologie Clinic-Experimentală în abordări comportamentale, director al Laboratory of Experimental and Applied Behavior Analysis din cadrul Panteion University of Social and Political Sciences, Atena;
  • O abordare comportamentală pentru înțelegerea și formularea perspectivelorDr. Louise McHugh, profesor asociat la Universitatea din Dublin.
  •  ”Evaluările comportamentului funcțional și planurile de suport pentru comportamentul din școli- Dr Christos K. Nikopoulos
  • „Comunicarea funcțională prin intermediul tabletelor cu dispozitive de generare a vorbirii pentru adolescenții cu autism: puncte forte şi limite  Lorenzo Todone

Conferința este acreditată în România de către Colegiul Psihologilor și Colegiul Medicilor, iar la nivel internațional de către Behavior Analyst Certification Board cu:

·         10 credite pentru prezentarea unei lucrări,

·         5 credite pentru participare în calitate de psihologi

·         17 credite acordate medicilor pentru participare

·         până la 20 de credite pentru audierea lucrărilor pentru specialiștii ABA cu acreditare BCBA

Înscrierile se pot face pe site-ul  http://conferinta-aba.ro/inscriere/.

Participanții pot alege să se înscrie pentru primele două zile, adresate în special psihologilor, psihiatrilor, logopezilor şi altor specialişti care folosesc metoda ABA. De asemenea, pentru o imagine completă, pot alege să participe la toate cele trei zile ale evenimentului, ultima dintre ele fiind dedicată în mod special părinţilor, cadrelor didactice şi personalului medical implicat în recuperarea copiilor cu autism.

FacebookShare pe Facebook