Help Autism invită la AHA Talk cu Naoki Higashida și Mălin Bololoi

Asociația Help Autism, în parteneriat cu Librăriile Cărturești, vă invită miercuri, 17 februarie, începând cu ora 11:00, la primul AHA Talk – o întâlnire cu Naoki Higashida, autorul volumului „Motivul pentru care sar. Vocea interioară a unui copil de 13 ani cu autism ” – o autobiografie tradusă în 30 de limbi de circulație internațională, disponibilă și în limba română, în colecția AHA Books. Programul evenimentului va cuprinde o prezentare a cărții, susținută de Naoki și mama lui, Miki, un dialog în japoneză între Naoki și Mălin - adolescent cu minte aparte, fiul Danielei Bololoi, fondatoarea și președinta asociației Help Autism, și o sesiune de întrebări și răspunsuri din partea publicului.

Întâlnirea se va difuza live atât pe pagina de Facebook Help Autism: https://fb.me/e/4yVaWVMqu, cât și pe canalul de YouTube al asociației și va dura aproximativ o oră și jumătate. Menționăm că acest eveniment reprezintă o experiență unică; conținutul sesiunii fiind disponibil doar în timpul difuzării – nu va exista o înregistrare ulterioară.

MPCS AHA TALKS COVER FB 820x360

Primul AHA Talk își propune să aducă publicului său o călătorie de înțelegere utilă a copiilor și tinerilor cu autism, oferind răspunsuri reale, impresionante și necesare la întrebarea „Cum percepe o minte aparte lumea din jur?”

Mințile aparte sunt printre noi, 1 din 54 de copii este diagnosticat cu autism (conform raportului CDC 2020). Astfel, vă invităm să participați la un dialog care sperăm să creeze acel moment AHA, un declic care ne va face să înțelegem mai bine cum putem îmbrățișa mințile diverse cu inima deschisă.

„Problema este că mulți copii cu autism nu au mijloacele de a se exprima, iar deseori nici măcar părinții lor nu au vreo idee despre ce ar putea ei gândi. Așa că marea mea speranță este că voi putea ajuta puțin, explicând în felul meu ce se întâmplă în mintea persoanelor cu autism. Sper și că, după ce ai citit această carte, ai putea deveni un prieten mai bun al unei persoane cu autism.” Naoki Higashida


Despre autor:

Naoki Higashida este născut în Kimitsu, Japonia, în anul 1992. A fost diagnosticat cu autism sever la vârsta de 5 ani, ulterior a învățat să comunice folosind un alfabet confecționat de mână și a început să scrie poeme și proză scurtă. La vârsta de 13 ani a scris Motivul pentru care sar, carte tradusă în limba engleză în anul 2013 și apoi în alte 30 de limbi de circulație internațională. În 2014, un documentar după viața sa a primit un premiu de televiziune, iar în prezent Naoki susține conferințe în întreaga lume despre experiența sa cu autismul.

Despre colecția AHA Books:

AHA BOOKS este un proiect editorial care are drept obiectiv sporirea gradului de conștientizare asupra tulburării din spectrul autist. Cu trei direcții editoriale, AHAkids, AHAtruestory și AHAlearn, proiectul va oferi cititorului interesat o imagine completă asupra modului de manifestare a unor minți diferite și diverse. Un demers editorial, care înainte de toate, își propune să facă bine.

FacebookShare pe Facebook