Radio Romania Actualitati / Help Autism Pipera / 21 ianuarie, ora 16.15

Astazi s-a inaugurat Centrul HelpAutism Pipera destinat imbunatatirii vietii copiilor cu tulburari de spectru autist. Centrul beneficiaza de o sala de socializare si 5 sali de terpie individualizata, de tip unu la unu si va deservi nordul Capitalei si localitatea Voluntari. Locuitorii de aici vor avea acces la diagnosticare și evaluare psihologică pentru copii; stabilirea planului de intervenție terapeutică; recuperarea copiilor prin terapie intensivă, zilnică, precum si programe de susținere a familiilor prin consilierea psihologică a părinților. Echipa multidisciplinara formata din psihologi, logopezi si kinetoterapeuti va oferi gratuit servicii de diagnostic si terapie zilnica pentru 18 copii, prin programe intensive si personalizate de analiza aplicata a comportamentului.

Centrul este cel de-al treilea asezamant de acest tip, realizat de Asociatia Help Autism si a fost realizat cu fonduri obtinute din sponsorizari.

Autismul este o boala caracterizata prin afectarea dezvoltarii creierului si dificultati de interactiune sociala, comunicare si comportament.

{saudioplayer}he-pipera.mp3{/saudioplayer}

Seria emisiunilor cu HelpAutism la Speranța TV

Între 8 și 11 decembrie, specialiștii Help Autism au fost invitați în platoul emisiunii „Provocările vieții” la Speranța TV pentru a construi o imagine de ansamblu asupra autismului și a modului în care persoanele cu autism se pot recupera în România.

Luni, 8 decembrie 2014, ora 22.00 - Acces la terapie în România - despre centre, servicii de terapie la stat / privat / despre decontare
Invitați: Mihaela Ungureanu– director DGASPC sector 3, Raluca Nica - Centrul de Sănătate Mintală

Marți, 9 decembrie 2014, ora 22:00 - Asociația Help Autism - de la drama unei familii la o poveste de succes pentru 170 copii și familiile lor.
Invitați: Daniela Bololoi - președinte & Laura Lazar – membru fondator & marketing manager Asociația Help Autism

Miercuri, 10 decembrie 2014, 22.00 - ABA - știința care stă la baza terapiilor de recuperare în tulburări de dezvoltare
Invitați: Daniela Bololoi - președinte Asociația Help Autism, Raluca Bogdan - strateg comunicare

Joi, 11 decembrie 2014, ora 22:00 - Autism - între agonie, diagnostic și recuperare
Invitați: Adriana Bălășanu - psihoterapeut, Ramona Gheorghe - psihiatru