Connecting for children with autism

Asociaţia Help Autism în parteneriat cu Asociaţia de Terapie Comportamentală Aplicată – ATCA şi Asociaţia New Odyssey anunţă deschiderea proiectului Connecting for children with autism, finanţat de către Fundaţia Vodafone, prin programul Connecting for good 2017.

Scopul proiectului, Connecting for children with autism, reprezintă monitorizarea în timp real a gradului de recuperare a copilului cu autism prin dezvoltarea unei aplicaţii IT integrate, ce va conţine două subcomponente distincte şi va permite interconectarea echipei multidisciplinare medic – psiholog – asistent social – părinte – educator.

Citește mai mult
www.eduaba.ro, platforma ce integrează prima aplicație din România pentru specialiștii în recuperarea copiilor cu autism

În cadrul primei etape a proiectului „Connecting for children with autism”, a fost creată platforma www.eduaba.ro, care integrează prima aplicație integrată din România ce permite conectarea în timp real a membrilor echipei mutidisciplinare implicate în terapia și recuperarea copiilor cu autism. Platforma va fi folosită în primul an de proiect pentru 300 de copii cu acest diagnostic din București și județele Ilfov și Suceava.

Platforma www.eduaba.ro este o inițiativă a Asociației Help Autism, în parteneriat cu Asociația de Terapie Comportamentală Aplicată ATCA și Asociația New Odyssey. Acest proiect, în valoare de 600.000 de lei, a fost cofinanțat de Fundația Vodafone România, printr-o contribuție de aproximativ 315.000 de lei, acordată prin programul Connecting for Good 2017.

Citeşte mai mult
Peste 300 de copii cu autism au fost înregistrați pe eduaba.ro, prima platformă din România creată pentru intervenții de recuperare în această afecțiune

Peste 300 de copii cu autism, din opt centre de intervențieaflate în București și județele Ilfov și Suceava, au primit acces la aplicația platformei http://eduaba.ro/, prima din România care conectează în timp real echipa implicată în terapia și recuperarea copiilor cu autism, în cadrul etapei de test a proiectului „Connecting for children with autism”.

Citeşte mai mult