Creșterea șanselor de acces pe piața muncii pentru persoanele cu autism

Image

Împreună îi putem ajuta aibă primul job

În România …

trăiesc 40 000 de persoane cu autism, în evidența statului se află doar 15 537 de copii și adulți. În fiecare an, 1000 de copii se diagnostichează cu autism în România. 

În Europa, mai puțin de 10% dintre adulții cu autism au un job

Pentru a avea acces real la piața muncii, este nevoie de un efort comun public-privat pentru creșterea programelor de acces la dezvoltarea profesională pentru tinerii și adulții cu autism. 

Ce facem în proiect?

Obiectivul principal este să creăm șanse pentru persoanele cu autism la angajare și integrare la locul de muncă printr-o acțiune integrată la mai multe niveluri: instituții ale statului care pot influența schimbarea la nivel de societate, companii, dar și la nivelul specialiștilor și organizațiilor care sprijină persoanele cu autism în efortul personal de pregătire, angajare și integrare la locul de muncă. 

  • transformăm 10 companii în companii incluzive

  • pregătim 30 de tineri cu autism pentru primul job

  • formăm echipă interdisciplinară de pregătire a mediului de lucru și a celor implicațiImage

Proiectul este derulat de Asociația Help Autism și beneficiază de o finanțare în valoare de 150.000 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați  www.eeagrants.org

Știri despre proiect

Lansare proiect

HelpHire

Este programul Asociației Help Autism prin care punem la comun resursele, know how-ul și disponibilitatea specialiștilor noștri pentru o sprijini integrarea reală a persoanelor cu autism pe piața muncii.

Direcția de dezvoltare s-a lansat în mai 2022 o dată cu lansarea poriectului Creșterea șanselor de acces pe piața muncii pentru persoanele cu autism, dar nu se rezumă la acest proiect, ci cuprinde:

  • I can internship - program pilot de internship plătit

  • dezvoltarea de microîntreprinderi incluzive

Image
FacebookShare pe Facebook