Descriere program Părinte pentru Părinte 2015-2016

Asociația Help Autism continuă și în 2015 programul „Părinte pentru Părinte”, cu cea de-a doua ediție.

Pentru al doilea an al programului, Help Autism alocă un buget de 45.000 Euro pentru terapia zilnică, timp de un an, a 25 de copii provenind din familii, care nu își permit să plătească terapia copilului și care locuiesc în București sau împrejurimi. În această ediție programul se va desfășura în două din centrele Help Autism, Casa Soarelui și sediul din Delea Nouă.

Banii sunt asigurați prin eforturile de strângere a fondurilor, realizate anul trecut de 240 părinții, beneficiari ai asociației.

Înscrierea în program de către familiile care solicită susținere se poate face prin doi pași:

Pasul 1: înscrierea online, prin completarea modulul de înscriere din pagina principală a site-ului www.helpautism.ro

Pasul 2: depunerea dosarelor conținând documentele menționate în regulament, trimiterea lor prin poștă la Centrul Help Autism, situat pe Str. Delea Noua nr. 36, până pe 27 februarie 2015 sau trimiterea documentelor pe email la contact@helpautism.ro.

Programul „Părinte pentru Părinte” 2014: În primul an programul a început cu 15 copii și un buget de 30.000 de euro, dar a fost finalizat cu 22 de copii cu autism, care au beneficiat de terapie gratuită, datorită suplimentării bugetului până la 50.000 euro prin strangerea de sponsorizări.

Rezultate 2014: În urma acestui program, 3 dintre copiii ajutați s-au recuperat aproape în totalitate și acum nu mai au nevoie de o terapie zilnică, ci numai de o supraveghere săptămânală din partea personalului de specialitate. Restul copiilor au înregistrat progrese vizibile, recuperând o mare parte din deficiențe. Recuperarea fiecărui copil diferă în funcție de gradul de afectare al lor și capacitățile acestora.

Calendarul programului „Părinte pentru Părinte 2015-2016”:

  • Anunț începere înscrieri pentru Program - 17 februarie 2015
  • Primirea dosarelor - 17 - 27 februarie 2015
  • Evaluare dosare - 28 februarie 2015
  • Comunicare rezultate - 1 Martie 2015
Citeste mai mult
Regulament înscriere beneficiari program „Părinte pentru Părinte 2015 - 2016”

Art. 1. Organizator înscriere

Art.1.1 „Părinte pentru Părinte” denumit în continuare Program, este organizat de Asociaţia Help Autism, cu sediul în str. Burdujeni nr.3, Sector 3, București, având cod de înregistrare fiscal 26590428. În vederea desfășurării programului, Asociația Help Autism organizează selecția beneficiarilor.

Art.1.2. Decizia de derulare a selecției conform regulilor din prezentul regulament este finală și obligatorie pentru persoanele înscrise în program.

Art.1.3. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a modifica oricare din condițiile stabilite în prezentul regulament în perioada desfășurării programului, din motive întemeiate, dar nu înainte de a anunţa publicul despre aceste modificări, prin afisarea pe site-ul www.helpautism.ro

Art. 2. Descriere program. Obiectiv. Durată. Locul desfăşurării.

Art.2.1. Programul poartă denumirea „Părinte pentru Părinte”.

Art 2.2. În cadrul programului „Părinte pentru Părinte”, 25 de copii vor beneficia de un program de recuperare intensiv, gratuit în cadrul Centrului Help Autism de la Casa Soarelui sector 3 și Centrului Help Autism din str. Delea Noua nr.36 sector 3 din București. Programul intensiv de recuperare va consta în ore de terapie specifică, pentru copiii afectați de TSA, de luni până vineri, începând cu data de 2 martie 2015 până la data de 29 februarie 2016.

Citeste mai mult
Copiii cu autism vor face terapie gratuită prin programul „Părinte pentru Părinte” și în 2015

25 de copii cu tulburare de spectru autist din București și împrejurimi pot beneficia gratuit de intervenție terapeutică zilnică, pe parcursul unui an, cu ajutorul Asociației Help Autism, care sprijină startul spre recuperare a copiilor care provin din familii ce nu își permit să plătească terapia copiilor. Părinții pot depune dosarul de înscriere în program până pe 27 februarie 2015.

 Programul „Părinte pentru Părinte” a fost lansat în 2014 de Asociația Help Autism cu scopul de a sprijini familiile să înceapă terapia de recuperare a copiilor lor diagnosticați cu tulburare din spectrul autist. În 2014, 15 copii din București și împrejurimi au primit gratuit servicii terapeutice individuale, prin implicarea financiară a părinților Asociației Help Autism. Astfel, s-au alocat 30.000 Euro- bani ce provin din eforturile de strângere de fonduri realizate în 2013 de 180 părinți, iar prin alăturarea unor sponsori precum Mobexpert numărul de copii care a primit anul trecut o primă șansă la viață independentă prin programul „Părinte pentru Părinte” a crescut la 22.

Citeste mai mult
Rezultate Program Părinte pentru Părinte 2015-2016

Comisia de părinți a finalizat selecția în cadrul programului „Părinte pentru Părinte 2015-2016”. Dintre dosarele primite au fost trimise spre evaluare doar acele aplicații care au întrunit condițiile preliminarii (vârsta copilului între 1 și 4 ani, domiciliul în București sau zonele limitrofe). Comisia, formată din părinți beneficiari ai Asociația Help Autism, a selectat 24 copii cu tulburare din spectrul autist pentru a beneficia de terapie gratuită, timp de 1 an în cadrul centrelor Help Autism Casa Soarelui și Help Autism Delea Nouă din București. Le mulțumim celor care au sprijinit campania noastră.

Citeste mai mult