Rezultate Program Părinte pentru Părinte 2017-2018

Comitetul de părinți a finalizat selecția în cadrul primei etape a programului „Părinte pentru Părinte 2017”. Dintre dosarele primite au fost trimise spre evaluare doar acele aplicații care au întrunit condițiile preliminarii, conform Regulamentului Programului . Comisia, formată din părinți beneficiari ai asociației, a selectat 20 de copii pentru a beneficia de terapie gratuită, timp de 1 an, după cum urmează:

Citeste mai mult
Terapie gratuită şi în 2017 prin programul „Părinte pentru Părinte”

Programul “Părinte pentru Părinte” a fost iniţiat de asociaţia Help Autism în anul 2014 iar în cei 3 ani de desfăşurare peste 100 de copii au beneficiat de terapie gratuită zilnică, timp de 12 luni. Fondurile necesare susţinerii programului provin din contribuţia celor 400 de părinţi ai asociaţiei care an de an aleg să direcționeze parte din fondurile colectate pentru terapia propriilor copii, pentru susţinerea familiilor aflate la început de drum în lupta cu acest diagnostic.

În ediția 2017 a programului „Părinte pentru Părinte, 37 de copii diagnosticați cu TSA, vor beneficia de un program de recuperare intensiv, gratuit, în cadrul Centrelor Help Autism din București. 

 

 

 

 

Înscrierea în program a familiilor care solicită susţinere se poate face prin doi paşi:

Programul se va desfășura în două etape conform următorului calendar:

ETAPA I începe pe data de 15 noiembrie și se va finaliza cu includerea in programul gratuit a 20 copii.

  • 15 - 30 noiembrie 2016 - primirea aplicațiilor
  • 05 decembrie 2016 – 15 ianuarie 2017 – evaluarea și selectia aplicațiilor
  • 16 ianuarie 2017 - afișarea rezultatelor

8 dintre copiii selectati in aceasta etapă vor fi incluși în programul de terapie în „Centrul de Zi și Recuperare Copil cu Handicap Harap Alb” din sectorul 4.

ETAPA a II a  începe pe data de  16 ianuarie și se va finaliza cu includerea în programul gratuit a 17 copii.

  • 16 ianuarie - 16 februarie 2017 - primirea aplicațiilor
  • 17 februarie - 28 februarie 2017 - evaluarea și selectia aplicațiilor
  • 1 martie 2017 - afișarea rezultatelor
Citeste mai mult
Al patrulea an de terapie gratuită pentru copiii cu autism prin Programul Help Autism „Părinte pentru Părinte”

37 de copii diagnosticaţi cu tulburare de spectru autist din Bucureşti şi din împrejurimi vor fi incluşi gratuit și în acest an într-un program individualizat de terapie de recuperare, prin inițiativa asociaţiei Help Autism, “Părinte pentru Părinte”. Programul se adresează tuturor familiilor ce au un copil diagnosticat cu tulburare de spectru autist (TSA) şi întâmpină dificultăţi în a susţine financiar costurile terapiei.  Actele necesare înscrierii în programul „Părinte pentru Părinte” se pot depune în aplicația de pe site-ul www.helpautism.ro , până miercuri, 30 noiembrie 2016.

Programul “Părinte pentru Părinte” a fost iniţiat de asociaţia Help Autism în anul 2014, iar în cei 3 ani de desfăşurare peste 100 de copii au beneficiat de terapie gratuită zilnică, timp de 12 luni. Fondurile necesare susţinerii programului provin din contribuţia celor 400 de părinţi ai asociaţiei care an de an aleg să direcționeze parte din fondurile colectate pentru terapia propiilor copii, pentru susţinerea familiilor aflate la început de drum în lupta cu acest diagnostic și în dificultate financiară.

Citeste mai mult
Regulament înscriere beneficiari program „Părinte pentru Părinte 2017 - 2018”

Art. 1. Organizator

Art.1.1 „Părinte pentru Părinte” denumit în continuare Program, este organizat de Asociaţia Help Autism, cu sediul în str. Delea Nouă nr. 36, Sector 3,București, având cod de înregistrare fiscală 26590428. În vederea desfășurării programului, Asociația Help Autism organizează selecția beneficiarilor.

Art.1.2. Decizia de derulare a selecției conform regulilor din prezentul regulament este finală și obligatorie pentru persoanele înscrise în program.

Art.1.3. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a modifica oricare din condițiile stabilite în prezentul regulament în perioada desfășurării programului, din motive întemeiate, dar nu înainte de a anunţa publicul despre aceste modificări, prin afișarea pe site-ul www.helpautism.ro

Citeste mai mult