Help Autism Connect - implicarea comunităţii în sprijinul copiilor cu TSA

 

Asociaţia Help Autism în parteneriat cu Asociaţia de Terapie Comportamentală Aplicată lansează proiectul „Help Autism Connect - implicarea comunităţii în sprijinul copiilor cu TSA”. Proiectul îşi propune ca în cele 8 luni de implementare să aplice modelul şi bunele practici născute din experienţa vastă a celor două asociaţii partenere la o scară cât mai largă pentru a veni în sprijinul copiilor cu TSA şi al familiilor acestora. Astfel, proiectul are ca obiective:

1. creşterea numărului de beneficiari ai Asociaţiei Help Autism cu 50 de membri noi, care vor fi implicaţi activ în luarea deciziilor la nivel de organizaţie pe o perioada de 7 luni.

2. atragerea a 50 de noi voluntari care alături de cei 350 de voluntari pe care asociaţia Help Autism se bazează deja, ce vor fi implicaţi în activităţi de strângere de fonduri, terapie şi administrativ.

3. dezvoltarea unui portal on-line, ca instrument de informare şi inter-conectare a familiilor copiilor cu TSA cu specialiştii din domeniu, cu furnizorii de servicii sociale, educaţionale şi medicale. Această platforma va creşte gradul de informare al familiilor aflate în dificultate și va creea o comunitate virtuală în sprijinul copiilor cu TSA.

„Proiectul portalului on line s-a născut în urmă unor consultări în 3 focus-grup-uri cu voluntarii organizaţiilor, cadre didactice, părinţi şi specialişti, din care au rezultat o serie de nevoi în domeniul serviciilor sociale de recuperare şi incluziune socială. Identificarea acestor nevoi ne-a determinat să propunem crearea acestui portal, care se doreşte a fi un instrument de sprijin pentru întreaga comunitate, atât la nivel informaţional, cât şi de îndrumare şi consultanţă. Prin această platformă vor fi aduşi în contact părinţii copiilor cu TSA pe de o parte, ONG-urile şi specialiştii din domeniu pe cealaltă parte. Se va creea un liant între cele 2 organisme, într-un scop comun –facilitarea accesului la servicii specializate astfel încât terapia de recuperare a copilului cu TSA să se demareze în timp util.” a precizat Mariana Hanganu, managerul proiectului, în cadrul Conferinţei de lansare a proiectului care a avut loc marţi, 14 iulie în capitală.

Prezentă la acelaşi eveniment, preşedintele Asociaţiei Help Autism, psihologul Daniela Bololoi a împărtăşit participanţilor din bunele practici ale Asociaţiei pe care o conduce: „Prin Asociaţie am încercat să ofer ce n-am găsit eu acum cinci ani, când am umblat din medic în psiholog şi nimeni nu ştia să-mi spună ce are copilul meu, dar primeam în schimb o pungă cu pastile. Când am început misiunea Help Autism, mi-am dorit să fiu alături de cât mai multe familii care trec prin provocarea ridicată de diagnosticul de autism. Este fantastic să vezi, an de an, că povestea creşte şi ajungem la mai mulţi prichindei care prin terapia personalizată au şanse de recuperare, că părinţii găsesc un sprijin şi că lumea începe să înţeleagă ce înseamnă autismul."

Anca Dumitrescu, psihoterapeut şi consultant ABA, acreditat BCBA (Board Certified Behavior Analyst), Preşedinte ATCA a punctat importanţa terapiei ABA începută la o vârstă fragedă şi totodată, necesitatea ca echipa de implementare a terapiei să fie formată din specialişti: ”Echipa implicată este una mare, formată din specialişti bine pregătiţi de la coordonatorul cu acreditare internaţională la cei 3,4 terapeuţi specializaţi la logopezi, kinetoterapeuți sau medici psihiatri. Proiectul pe care astăzi îl lansăm încearcă să coaguleze relaţiile dintre toţi aceşti specialişti. Pentru copiii diagnosticaţi timpul este extrem de important, cu cât mai devreme începe terapia, cu atât mai vizibile sunt rezultatele. Avem copii în terapie începând cu vârstă de un an şi jumătate”.

Citeşte mai mult

Monitorizare presa Help Autism Connect

Vreau fiu voluntar! - o campanie Help Autism Connect

Campania “Vreau să fiu voluntar” îşi propune atragerea a 50 noi voluntari care să îşi desfăşoare activitatea în cadrul Asociaţiei Help Autism şi face parte dintre cele 3 obiective ale proiectul  „Help Autism Connect - implicarea comunităţii în sprijinul copiilor cu TSA” implementat de Asociaţia Help Autism în parteneriat cu Asociaţia de Terapie Comportamentală Aplicată finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România, cu o durata de 8 luni. Proiectul are o valoare eligibilă totală de 40.509 EURO, din care 34.897 EURO valoare eligibilă a finanţării nerambursabile acordată din Fondul ONG şi 5.612 EURO contribuţia eligibilă a beneficiarului şi va fi implementat în Bucureşti, în perioada 15 iunie 2015 - 14 februarie 2016.

Voluntarii sunt o componentă esenţială a Asociaţiei Help Autism. Fie că participi la activităţi de fundraising, organizare de evenimente, terapie, sau administrative munca ta este valoroasă şi apreciată, aşa că avem nevoie de tine! Ne poţi oferi timpul, aptitudinile şi entuziasmul tău pentru a ne ajuta să facem o diferenţă în viaţă copiilor cu autism.

Voluntariatul este o activitate plină de satisfacţii iar motivaţia pentru a deveni voluntar va fi proprie ţie. Implicarea ta poate contribui la dezvoltarea cunoştinţelor, experienţei şi abilităţilor tale şi îţi poate spori perspectivele de carieră.

Citeşte mai mult

AutismConnect

 

Intră în cea mai mare comunitate de terapeuți, părinți și ONG-uri aflată în strânsă legătură cu terapia comportamentală aplicată. Această platformă vizează facilitarea accesului la servicii specializate de terapie de recuperare a copilului cu TSA (tulburări din spectrul autist), asigurarea interacțiunii între părinții copiilor cu autism și psiho-terapeuți, medici, studenți, furnizori de servicii medicale, sociale și educaționale; întrunirea unei baze informaționale extrem de utilă în sprijinul familiilor copiilor cu TSA, cât și a psihoterapeuților, medicilor, cadrelor didactice și studenților; inițierea unor acțiuni de colaborare în rețea și de învățare ”inter-pares” în rândul actorilor sociali reprezentativi în problematica autismului.