Invitație dezbaterea privind propunerea de politică publică alternativă pentru copiii cu autism

Asociația Help Autism invită organizațiile non guvernamentale, instituțiile publice și cetățenii preocupați de autism la dezbaterea publică asupra propunerii de politică publică alternativă. Evenimentul are loc miercuri, 18 septembrie 2019, ora 14:00 la sediul Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție din Blvd. Ghe. Magheru, nr. 7, sector 1, București.

CITEȘTE MAI MULT
Colaborare între ONG-uri și instituțiile statului pentru îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu TSA Conferința de lansare a Rețelei RO-TSA

 

Miercuri, 20 februarie, a avut loc, la Hotel Ambasador din București, Conferința de lansare a Rețelei RO-TSA – cea mai mare rețea de ONG-uri și instituții publice în sprijinul copiilor cu TSA, înființată în cadrul proiectului „Creșterea implicării ONG-urilor și partenerilor sociali în promovarea politicilor publice alternative pentru copiii cu TSA”.

Citeşte mai mult
Help Autism și Rețeaua RO TSA inițiază consultări pentru o propunere alternativă de politică publică

Asociația Help Autism și Rețeaua RO TSA a formulat o Propunere alternativă de politică publică: Dezvoltarea cadrului de organizare a serviciilor specializate integrate pentru copiii cu tulburări din spectrul autist (TSA) și a standardizării acestora. Inițiată de 80 de ONG-uri, propunerea se află în consultare publică până pe 15 septembrie, perioadă urmată de o dezbatere publică și întâlniri cu reprezentanți ai autorităților publice competente, în scopul promovării propunerii alternative dezvoltate, în vederea adoptării/aprobării acesteia și implementării în sistemul național.

CITEȘTE MAI MULT
Politica publică alternativă în autism: perioada de consultare publică se încheie. Care sunt următorii pași?

Miercuri, 18 septembrie 2019, a avut loc la sediul Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA) dezbaterea privind propunerea de politică publică alternativă în domeniul autismului. Punctele de vedere exprimate la dezbatere se însumează celor peste 60 de opinii primite deja pe adresa de email a asociației, transformând politica inițiată de Help Autism în cel mai important demers dedicat îmbunătățirii situației persoanelor cu autism din România.

Citește mai mult
Autismul în România. Nevoi și soluții integrate în 2020 - conferința 6 noiembrie 2019

Asociația Help Autism organizează miercuri, 6 noiembrie 2019 conferința Autismul în România. Nevoi și soluții integrate. Evenimentul are loc între orele 10:00 și 17:00 la Hotel Ambasador (Bdul General Gheorghe Magheru nr. 7, București).

La eveniment sunt așteptați reprezentanți RO TSA - cea mai mare rețea a organizațiilor nonprofit pentru persoane cu autism din România, experți în politici publice, reprezentanți ai instituțiilor publice, reprezentanți ai partidelor politice și jurnaliști. 

Citește mai mult