Conferința Internațională ABA este principalul eveniment dedicat cercetării și teoriei în Analiza Aplicată a Comportamentului din România. Pe parcursul celor 3 zile de conferință și workshopuri, evenimentul organizat de Asociația de Terapie Comportamentală Aplicată și Asociația Help Autism reunește în fiecare an peste 500 de participanți din țară și din străinătate – psihologi, medici, cadre didactice, studenți si părinți ai copiilor cu autism şi îşi propune să continue formarea în terapia ABA prin abordarea, în fiecare an, a noilor descoperiri ştiinţifice şi practicilor internaţionale, în domeniul terapiei copiilor cu TSA.

Conferinta Nationala ABA Editia a II-a, 11-12 Mai 2013

In data de 11 – 12 mai la Crystal Palace Ballrooms, s-a desfasurat cea de-a doua editie a “Conferinței Naționale de Analiza Aplicata a Comportamentului” organizata de Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata in parteneriat cu Asociatia Help Autism.

Numarul mare de participanti ai primei editii, precum si solicitarile din ce in ce mai mari de formare in bazele Analizei aplicate a comportamentului, ne-au determinat sa va invitam la cea de-a doua editie a conferintei la care au participat lectori acreditati BCBA din Romania si Anglia.

Citeşte mai mult

Ajunsă la a cincea ediţie, Conferinţa Internaţională ABA este, şi în 2016, principalul eveniment dedicat cercetării şi teoriei în Analiză Aplicată a Comportamentului din România.

Ediţia 2016 a Conferinţei, organizată între 8 şi 10 aprilie 2016, de Asociaţia de Terapie Comportamentală Aplicată şi Asociaţia Help Autism, la Universitatea Româno-Americană, aduce la Bucureşti, şi de această dată, atât lectori străini din Statele Unite, Marea Britanie şi Norvegia precum şi lectori din rândul specialiştilor români- psihologi, psihiatri şi logopezi.

Citeşte mai mult

S-au deschis înscrierile pentru Conferința Internațională ABA 2017, ediția a VI-a

Asociația Help Autism și Asociația de Terapie Comportamentală Aplicată (ATCA) anunță deschiderea înscrierilor pentru cel mai mare eveniment din România dedicat analizei comportamentale aplicate (ABA). Conferința Internațională ABA, ajunsă la ediția a VI-a, va avea loc în zilele de 21-23 Aprilie 2017, în București.

Ediția de anul acesta va avea ca lectori în premieră șase dintre cei mai renumiți cercetători la nivel mondial din ramuri inovative ale analizei aplicate a comportamentului, dar și ale tehnologiei educației.

Citeşte mai mult

Conferința Națională de Analiză Aplicată a Comportamentului (ABA) 2014 - momentul cheie în stabilirea statutului copiilor cu autism din România

Între 28 și 30 martie are loc cea de-a treia ediție a Conferinței Naționale de Analiză Aplicată a Comportamentului(ABA), singurul eveniment din România dedicat terapiei ABA și specialiștilor în domeniu. Printre lectorii prezenți sunt: Robert Schramm - lector internațional și specialist în metode de terapie părinte - copil cu tulburare de spectru autist (TSA), Jonathan Fernand - profesor la Departamentul de Psihologie alUniversității din Florida, Profesor Daniel David- director de cercetare la faimosul Institut „Albert Ellis“ din New York, și Profesor Doctor Iuliana Dobrescu -  șef secție la Clinica de Psihiatrie a Copilului și Adolescentului din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Al. Obregia”. Conferința Națională de Analiză Aplicată a Comportamentului (ABA) are loc la Universitatea Titu Maiorescu (Calea Văcărești nr. 189) din București și este acreditată la Colegiul Medicilor din România și laColegiul Psihologilor din România.

Citeşte mai mult

Conferința Internațională ABA 2018, ediția a VII-a

Cel mai mare eveniment din Sud-Estul Europei dedicat analizei comportamentele aplicate aduce din nou la București cei mai valoroși specialiști din țară și de peste hotare pentru trei zile de prelegeri și seminarii cu privire la cele mai noi teorii și practici în domeniu. Ajunsă la cea de-a VII-a ediție, Conferința Internațională ABA se desfășoară anul acestaîn perioada 20-22 aprilie, la Universitatea Româno-Americană, Bd. Expoziției nr. 1B, București, sector 1 și este organizată de Asociația Help Autism și Asociația de Terapie Comportamentală Aplicată.

CITEȘTE MAI MULT

S-au deschis înscrierile pentru Conferința Internațională ABA 2015 - Principalul eveniment dedicat cercetării și teoriei în Analiza Aplicată a Comportamentului din România

A patra ediție a conferinței dedicată analizei aplicate a comportamentului va avea loc între 3 și 5 aprilie 2015. Evenimentul poartă de anul acesta numele de Conferința Internațională ABA având cea mai mare prezență internațională de până acum. Organizatorii, Asociația Help Autism și Asociația de Terapie Comportamentală Aplicată, lansează apelul la lucrări pentru specialiștii care doresc să susțină prezentări în cadrul celor 3 zile de conferință și workshopuri. Totodată, înregistrările pentru public sunt deschise, doritorii se pot înscrie beneficiind de preț redus la taxa de participare.

Citeşte mai mult

Înscrieri deschise pentru cea de a VIII-a ediție a Conferinței Internaționale ABA 12-14 aprilie, la București

Pentru al optulea an la rând, Asociația de Terapie Comportamentală Aplicată (ATCA) și Asociația Help Autism, două dintre cele mai mari organizații din România dedicate recuperării copiilor cu autism, aduc la București lectori români și internaționali de prestigiu, din dorința de a oferi răspunsuri la provocările specialiștilor, cadrelor didactice și părinților în procesul de recuperare a copiilor cu Tulburări de Spectru Autist. 

CITEȘTE MAI MULT

Conferința Internațională ABA 2015 - lectori străini și acreditare internațională

A patra ediție a conferinței dedicată analizei aplicate a comportamentului (ABA) a primit certificarea Behavior Analyst Certification Board - singura instituție de acreditare a practicienilor ABA. Conferința Internațională ABA are loc între 3 și 5 aprilie 2015 la Universitatea Româno-Americană din București și va găzdui 8 lectori străini din Marea Britanie, Norvegia și SUA, alături de 20 lectori români - psihologi, psihiatri, logopezi și medici specialiști. La nivel național, conferința este acreditată de Colegiul Psihologilor și Colegiul Medicilor din România.

Citeşte mai mult

Rezultatele Conferinței Internaționale ABA 2020

ABA post FB POST 1200x900 A

Conferința Internațională ABA 2020 a fost o experiență digitală antrenantă pentru toți cei implicați. 23 – 24 Octombrie au fost două zile intense și pline cu informații de calitate care au fost transmise de lectori desăvârșiți, în care publicul a rămas, în mod constant, atent și implicat în sesiunile care s-au desfășurat.

Citeşte mai mult